در واکسیناسیون کرونا ژن خوب و آقازاده نداریم
معاون کل وزارت بهداشت گفت: عدالت ناموس نظام سلامت است و در قانون اساسی ما سلامتی حقی است همگانی، برای کل نظام طبق آموخته حضرت امام (ره) و حضرت آقا، پابرهنهها و فقرا در اولویت هستند و توزیع مناسب وظیفه وزارت بهداشت است. معلولان، پیر فقیر و افراد تحت پوش کمیته امداد و خانوادههای آنها برای ما ارجحیت دارند، عدالت و توزیع مناسب یک طرف است و توزیع مناسب طرف دیگر قضیه و افتخار نظام این است، در مورد واکسیناسیون هم نه ژن خوب داریم و نه آقازاده و اتفاقا اولویت فقرا هستند.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، ایرج حریرچی با اشاره به اینکه ما نگران رفتار مردم در خریدهای شب عید، افزایش رفتوآمد، سفرها و دورهمیها بودیم که نتایج آن را امروز در موارد سرپایی و بستریها میبینیم گفت: از دو هفته بعد نیز تعداد فوتیها افزایش پیدا خواهد کرد و اگر این رفتارها تصحیح نشود و رعایت دستورالعملها و محدودیتها انجام نشود متأسفانه این روند ادامه پیدا خواهد کرد.
معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: امروز متأسفانه ۹۶ شهر ما قرمز و نارنجی شدند که این آمار شامل هفت مرکز استانها بوده که اینها تبعات اتفاقات و عادیانگاریهای اسفند و عید است، هر چقدر رعایتها کم شود خصوصا با حضور ویروس جهشیافته موارد ابتلا هم بالا میرود، چنانکه الان روند افزایش و گردش ویروس از پلکانی گذشته و آسانسوری شده است.
وی در خصوص اینکه حرف مردم این است که شما فقط از مردم انتظار رعایت دارید و دستاندکاران کاری در جهت بهبود اوضاع انجام نمیدهند اظهار کرد: موضوع کرونا مهمترین اتفاق اجتماعی، اقتصادی و سیاسی ۱۰۰ سال اخیر است، پس نمیشود انتظار داشت که مردم یا حکومت و دولت به تنهایی مشکل را حل کنند، همه باید دست به دست هم دهیم، تا همه در سایه ایمنی و امنیت حاصل از مقابله با کرونا قرار نداشته باشند، هیچ کس در امنیت نیست، چون ویروس مرتب جهش پیدا میکند و حتی با واکسیناسیون وسیع هم ادامه پیدا خواهد کرد.
حریرچی گفت: این ویروس هم برای بقای خودش میجنگد، الان جهشهایی که در آفریقای جنوبی کرده برخی از انواع آن را در مقابل واکسن هم مقاوم کرده است، لذا وظیفه مردم، حکومت و دولت این است که دست به دست هم دهیم و محدودیتها را تشدید کنیم، الان وقت این نیست که از هم انتقاد کنیم، اکنون وقت اتحاد ملی، همبستگی و تعامل و توافق بین همه از جمله جناحهای مختلف است.
معاون کل وزارت بهداشت در خصوص اینکه مردم از عدم محدودیتهای نوروزی خیلی تعجب کرده بودند که چرا محدودیتی اعمال نشد گفت: همین موجب اعتراض مجموعه وزارت بهداشت و آقای دکتر نمکی هم شد، چون وظیفه حکومت فقط نصیحت نیست، بلکه اعمال قانون و مجازات متخلفان هم هست، روزانه ۱۵ هزار نفر از مبتلایان بیش از دو کیلومتر مسافرت میروند در حالیکه تهدید سلامت جرم است، فرد مبتلا مثل تروریست انتحاری است و اعمال قانون نسبت به اینها باید شدیدتر از دیگر افراد باشد.
وی در خصوص اینکه آیا ستاد مبارزه با کرونا کار خود را درست انجام میدهد اظهار کرد: ستاد مبارزه با کرونا حداکثر تلاشش را میکند، اما مجموع عملکرد دولت و ملت در چند هفته اخیر علیرغم توصیههای شدید وزارت بهداشت مناسب نبوده، این را هم توجه داشته باشید تردد مردم با تمام تعطیلیها و محدودیتها در شش ماه گذشته فقط چهار الی ۱۰ درصد کمتر شده، لذا اجبار خیلی مؤثر است، مثل همین محدودیت روز سیزدهم فروردین.
حریرچی در خصوص توزیع واکسن نیز گفت: عدالت ناموس نظام سلامت است و در قانون اساسی ما سلامتی حقی است همگانی، برای کل نظام طبق آموخته حضرت امام (ره) و حضرت آقا، پابرهنهها و فقرا در اولویت هستند و توزیع مناسب وظیفه وزارت بهداشت است. معلولان، پیر فقیر و افراد تحت پوش کمیته امداد و خانوادههای آنها برای ما ارجحیت دارند، عدالت و توزیع مناسب یک طرف است و توزیع مناسب طرف دیگر قضیه و افتخار نظام این است، در مورد واکسیناسیون هم نه ژن خوب داریم و نه آقازاده و اتفاقا اولویت فقرا هستند.
معاون کل وزارت بهداشت در پاسخ به این سؤال که برخی میگویند اگر فکری برای کنترل و واکسن نمیشود برای این است که میخواهند به ایمنی دستهجمعی برسیم گفت: این یعنی یک سری جنایتکار و آدمهای بیعقل و بیفکری در این سیستم وجود دارند، ما کشته و شهید دادیم، همین حالا چهار نفر از رؤسای دانشگاههای ما مبتلا به ویروس انگلیسی هستند با این خسارات چطور دنبال ایمنی دستهجمعی هستیم، اینها دروغ محض و یک سری تبلیعات رسانههای خارجی است که با نظام و کشور عداوت دارند.
وی در پاسخ به برخی گفتهها در خصوص تعلل در خرید واکسن اظهار کرد: امروز کمتر از ۱۰ درصد جمعیت دنیا واکسینه شدند و ۹۰ درصد این واکسنها در کشورهای ثروت جهان توزیع شده، اگر کسی عاقل باشد به این انحطاط اخلاقی و استعمار نوین که به وجود آمده اعتراض میکند، این تصور غلط است که واکسنها همه بارگیری شده و در حال چرخش هستند، سه کشور تولیدکننده انبوه واکسن یعنی روسیه، هند و چین مردم خودشان را زیر پنج درصد واکسینه کردند، ما در کل جهان با کمبود واکسن مواجهیم.
حریرچی ادامه داد: وزارت بهداشت، سفرا، وزارت خارجه و همه ارکان دولت در حال تلاش هستند که واکسن را با تعداد حداکثر ممکن تأمین کنند، این محدودیت و آپارتاید هم وجود دارد، اما خبر خوش این است که اولین محموله واکسن کوواکس از آمستردام که تولید آسترازنکا و کره جنوبی است به تعداد بیش از ۷۰۰ هزار دوز برای ما هم بارگیری شده و به زودی وارد ایران میشود، واکسن ایرانی هم با تمام قوا در حال تولید است و تولید آزمایشگاهی برخی از آنها تکمیل شده است و برای واکسن برکت وارد فاز تولید نیمه صنعتی میشویم و حتی زیرساختهای تولید صنعتی آن هم حاضر شده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان معاون کل وزارت بهداشت در پایان اضافه کرد: واکسن انستیتو پاستور هم به زودی به تولید انبوه میرسد و واکسن رازی و فخرا همه به نوبت وارد چرخه واکسیناسیون میشوند، تمام تلاش وزارت بهداشت این است که اواخر اردیبهشتماه واکسن انستیتو پاستور و برکت به بهرهبرداری برسند و امیدواریم تا انتهای سال بتوانیم همه مردم کشور را واکسینه کنیم.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/Qqn9