پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
پیک فعلی شیوع کرونا ناشی از ازدحام های نیمه دوم اسفندماه است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سلمان اسحاقی گفت: دولت برای مقابله با بحران کرونا تدبیری نکرده که اگر این اتفاق رخ می داد، اکنون با وضعیت فعلی مواجه نبوده ایم. متاسفانه دولت به خصوص در سال ۱۴۰۰ برای مبارزه با کرونا تدبیر لازم را نداشته است. 

وی افزود: وقتی عالی ترین مقام حوزه بهداشت و درمان یعنی وزیر بهداشت نظرات کارشناسی داده و کسی به آن توجه نمی کند چه انتظاری وجود دارد؟ طبق گفته آقای واعظی در ستاد مبارزه با کرونا دستگاه های مختلفی همچون ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت دفاع و از مجلس شورای اسلامی نمایندگانی دارند اما در نهایت ستاد کرونا مصادیق را به وزارت بهداشت می دهد و وزارت بهداشت آن موارد ابلاغی را محور کار دارد. این در حالی است که وزیر بهداشت و درمان اصرار داشت که در ایام نوروز نباید سفر انجام شود، اما ستاد کرونا شرایط را به گونه ای فراهم کرد که با حجم سنگینی از سفرها روبه رو بودیم. 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: مردم بدانند پیک فعلی شیوع کرونا ناشی از ازدحام های نیمه دوم اسفندماه است و هنوز اثرات دید و بازدیدهای نوروز و سفرها شروع نشده است. متاسفانه در این شرایط شاهد تصمیمات غیرکارشناسی ستاد کرونا هستیم باید تصمیمات حول محور وزارت بهداشت و درمان بوده و مصادیق را وزارت بهداشت تعیین کند، اما وزیر می گوید که تنها یک رای دارد. نمی شود که فقط بگوییم مردم مقصر بوده و ترددهای آنها باعث پیک چهارم شده و بعد تصمیم گیری به گونه ای دیگر باشد. 

اسحاقی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر دولت اقدام به تعطیلی اصناف می کند، اما در مقابل نمی گوید که می خواهد چه تسهیلاتی ارائه دهد. آیا دولت مالیات مغازه داران یا صنوف را بخشیده یا این که آب و برق و گاز آنها را معاف می کند؟ آنها به خاطر کرونا تعطیل می شوند اما باز هم باید مالیات و عوارض بدهند تاکنون هم خبری از پرداخت تسهیلات نیست که اگر هم باشد پرداختی ها با ۱۸ درصد سود و چند ضامن خواهد بود. 

وی اظهار کرد: یکی از عواملی که مردم را دچار آشفتگی روحی و روانی می کند آن است که مدام به آنها می گوییم از خانه خارج نشوید و همه چیز را رعایت کنید اما نمی پرسید که وظیفه دولت چیست. باید به فکر منافع مردم بود؛ وقتی همه جا را تعطیل می کنید دولت هم باید تسهیلات کم بازده و کم سود پرداخت کند و آنها را از پرداخت مالیات و قبوض معاف کند این اتفاق نمی افتد و فقط به مردم می گوییم بیرون از منازل شان نروند. دولت تدبیری کند تا مردم آرامش روحی و روانی داشته باشند آنگاه اراده می کنند که با دولت برای اجرای تصمیمات ستاد کرونا همراه باشند. 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با قدردانی از اقدامات وزارت بهداشت و درمان اظهار کرد: در این شرایط حتی با وجود کمبود تخت هم اقداماتی صورت گرفته که بیماری بدون بیمارستان نباشد و شرایط برخی کشورها را نداریم که بیماران را پذیرش نمی کنند. وزارت بهداشت هم در این بحران تلاش کرد مشکل دارو و کمبود تخت نداشته باشد.

به گزارش ایسنا اسحاقی در پایان مشکل اساسی را از ستاد کروناست و تصمیماتش را خودسرانه و غیرکارشناسی خواند و گفت: انتظار می رود دولت تدبیر کرده و تصمیمات کارشناسی بگیرد باید مصادیق از وزارت بهداشت و درمان گرفته شده نه این که به وزارت بهداشت و درمان ابلاغ کند که چه کاری باید انجام دهند، از طرفی دیگر باید استانداران هر استان مکلف به پاسخگویی درباره تصمیماتشان جهت مقابله با کرونا باشند و نیروی انتظامی، سپاه و بسیج برای نظم عمومی جهت مقابله با کرونا ورود کنند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/yU2J