پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
۱۸ تا ۸۰ ساله‌ها می‌توانند واکسن مشترک ایران و کوبا را دریافت کنند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا بیگلری ظهر امروز "۹ اردیبهشت‌ماه" در بیست و سومین آیین پویش ره‌سلامت و آغاز فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا " انستیتو پاستور - انستیتو فینلای کوبا " گفت از همه افرادی که در کارآزمایی شرکت می‌کنند، قدردانی می‌کنم؛ چرا که این کار تجربه بزرگی برای کشور است.

وی افزود: وجهه بارز کرونا این بود که دانش بشری را به چالش کشید و دانش بشر در مقابل آن به زانو درآمد. در آغاز شیوع کرونا، مرحله اول تشخیص بود که بر عهده انستیتو پاستور گذاشته شد و خوشبختانه توانست شبکه گسترده تشخیص را در کشور راه‌اندازی کند، انستیتو پاستور ۱۰۰ سال قدمت دارد و یار دیرین روزهای سخت مردم ایران است و در قضیه کرونا نیز با تشخیص شروع کرد و به واکسن رسید. در بحث تولید واکسن نیز برند انستیتو پاستور نمی‌توانست بر روی هر برندی باشد، به همین دلیل چند پروژه را آغاز کرد، رویکرد کشور خرید واکسن خارجی و حمایت از تولید واکسن داخلی بود، برای رویکرد سوم، همکاری مشترک بین‌المللی هم‌تراز با انستیتو در تراز پاستور که انستیتو فینلای کوبا بود، آغاز شد.

رئیس انستیتو پاستور ایران ادامه داد: برای تولید واکسن مشترک دو شرط اساسی مدنظر قرار دادیم. یکی اینکه باید واکسنی انتخاب شود که عارضه نداشته باشد که خوشبختانه این واکسن یکی از بی‌خطرترین واکسن‌ها در کارآزمایی بوده و بسیار کم‌عارضه است و توانایی این را دارد که به طور نسبی با جهش‌ها تطابق کند. شرط دوم تولید واکسن مشترک وجود دُز یادآور بود که خوشبختانه این واکسن دُز بوستر نیز دارد و این در حالی است که بسیاری از شرکت‌ها اخیراً به دنبال تولید بوستر هستند، واکسن انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا این قابلیت را دارد که به راحتی می‌توان از آن در بازه سنی ۱۸ تا ۸۰ سال و در هر دو جنس زن و مرد استفاده کرد و در کار با کشور کوبا تجربه موفقی را نیز در گذشته داشتیم.

بیگلری اضافه کرد: به دنبال تولید مشترک واکسنی بودیم که ساخت آن ادامه‌دار باشد تا بتوان بر اساس آن دیگر واکسن‌ها را ساخت، قرار بر این است که پس از تامین کشورهای ایران و کوبا، صادرات آن آغاز شود. در حال حاضر در هفت استان کارآزمایی این واکسن انجام می‌شود ولی در شهرهای زنجان و یزد دُز سوم که همان دُز یادآور است، به صورت پایلوت تزریق می‌شود، کرونا با همه سختی‌ها پیشرفت و تجربه‌هایی را برای کشور داشته و امروز بیشتر از روزهای گذشته توانمند شده‌ایم و این روند پیشرفت ادامه دارد.

وی همچنین در حاشیه بیست و سومین آیین پویش ره‌سلامت و آغاز فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا " انستیتوپاستور - انستیتو فینلای کوبا " در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در کشورهایی با وسعت زیاد در شرایطی که بی‌توجهی به پروتکل‌ها شود، قطعاً شاهد جهش ویروس خواهیم بود و برای مقابله با آن محدودیت تردد و ورود افراد از این مناطق، راهکاری برای مقابله با آن است، هرچند این امر کار بسیار سختی است.

رئیس انستیتو پاستور ایران ادامه داد: برای مقابله با کرونا باید همه در کنار هم تلاش کنیم و فعلاً واکسیناسیون بهترین راهکار برای کاهش آسیب‌ها و مرگ و میر است، با واکسیناسیون در شرایط فعلی و با توجه به جهش‌های مشاهده شده در ویروس می‌توانیم مرگ و میر را کاهش دهیم به همین خاطر هر واکسنی برای مواجهه با کرونا مناسب است و باید تزریق شود، واکسن‌ها برای ورود به تولید انبوه باید همه مراحل کارآزمایی را سپری کنند، بعد از اتمام کارآزمایی و تحلیل داده‌ها، اجازه تولید انبوه داده می‌شود که این مرحله حدود دو ماه طول می‌کشد ولی با توجه به شرایط دنیا در بسیاری از کشورها در این مرحله اجازه تولید انبوه داده شده است.

به گزارش ایسنا بیگلری در پایان اضافه کرد: در رابطه با واکسن کوبایی - ایرانی نیز خوشبختانه در دو مرحله گذشته که در کوبا انجام شده واکسن عوارض بسیار کمی از خود بروز داده و جزو واکسن‌هایی با کم‌ترین عارضه بوده است و امیدواریم این مرحله نیز به‌ خوبی سپری و واکسن وارد تولید انبوه شود. البته یکی دیگر از ویژگی‌های خوب این واکسن دُز یادآور آن است، به‌ طوری‌ که اولین واکسنی است که دُز یادآور برای افرادی که قبلاً مبتلا شده‌اند، ساخته خواهد شد، دُز یادآور در کاهش هزینه واکسیناسیون بسیار حائز اهمیت است، وقتی واکسن دُز یادآور داشته باشد دیگر نیاز به تزریق دو دُز واکسن به افراد نیست و با هزینه بسیار کمتر می‌توان سیستم ایمنی بدن را ۲۰ برابر نسبت به قبل تقویت کرد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/ET7O