شهرهای شرقی در معرض درگیری ویروس هندی هستند
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت در مورد احتمال بروز پیک پنجم کرونا در کشور گفت: با توجه به کاهش بیماری و سیر نزولی بیماری در کشور، یک خطر وجود دارد و آن این است که شهرهای شرقی ما در معرض درگیری ویروس هندی هستند، تا کنون در کشورمان تعدادی از هموطنان به این ویروس مبتلا شده اند. فعالیتهای تجاری و رفت و آمد در مرزهای شرقی همچنان ادامه دارد، این روند ممکن است موجب بروز موج پنجم کرونا شود اما ما تلاش میکنیم تا با رصد و غربالگری دقیق و ایزوله سازی افرادی که در مسیرهای مستعد خطر در تردد هستند، این ویروس جهش یافته را کنترل کنیم.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، جعفر صادق تبریزی در مورد روند کاهشی مبتلایان به کرونا گفت: بعد از شیوع سریع بیماری در پیک چهارم، خوشبختانه شاهد نزول بیماری هستیم و این روند کاهشی با سرعت زیادی در حال پیشروی است، مراجعین سرپایی ما در مراکز بهداشتی درمانی خیلی کم شده و مراجعین بستری ما با شیب ملایمی در حال کاهش هستند. به طور کلی دو هفته بعد از اینکه آمار مراجعان سرپایی کاهش پیدا میکند، آمار مراجعان بیمارستانی هم کم میشود و در نتیجه به تدریج شاهد کاهش آمار مرگ و میر هم خواهیم بود.
وی افزود: هفته گذشته، ۶۴ شهرستان قرمز داشتیم؛ در حال حاضر فقط شهرستان سلماس در آذربایجان غربی، قلعه گنج در جنوب کرمان و پارسیان در استان هرمزگان در وضعیت قرمز قرار دارند که امیدواریم به زودی این شهرستانها هم به وضعیت نارنجی و زرد تغییر رنگ دهند، در خصوص دلیل نزول چشمگیر آمار مبتلایان و وضعیت کلی کووید در کشور مشخصا دو عامل موثر در این روند نزولی نقش بسزایی داشت. اتفاق اول اعمال محدودیتهای سفت و سخت برای شهرهای قرمز و نارنجی مثل اعمال تعطیلی اصناف مختلف و یا کاهش حضور کارمندان بود که به دنبال این محدودیتها، سفر در تعطیلات عید فطر ممنوع شد که به استمرار این قضیه کمک کرد.
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت ادامه داد: در این پیک سعی شد افرادی که وضعیت وخیم و حادی نداشتند، به جای بستری در بیمارستانها و قرار گرفتن در معرض مستقیم ویروس با درمانهایی که قرار بود در بیمارستانها برایشان انجام شود، به صورت سرپایی درمان شوند؛ به گونهای که این افراد هر روز صبح با رعایت شیوههای خاص به مراکز ما مراجعه میکردند، درمانشان را دریافت میکردند و دوباره به خانه برمیگشتند و این روش جدید علاوه بر کاهش آمار بستریها در بیمارستانها و کاهش فشار کاری کادر درمان، باعث سرعت بیشتر شروع درمان این افراد و در نتیجه بهبودی سریعترشان میشد.
صادق تبریزی در مورد چگونگی تشخیص افرادی که طبق اعلام مسئولان وزارت بهداشت، حامل ویروس بودند و در سطح کشور ترد داشتند گفت: همکاران ما در گام چهارم و پنجم بسیج ملی در قالب تیمهای رهگیری به صورت خانه به خانه به رصد و شناسایی بیماران میپرداختند. با انجام تست، همه این مبتلایان قطعی در سامانههای ما ثبت میشدند، ایران جزو معدود کشورهایی است که نظام سلامت الکترونیک در آن فعال است و تمام اطلاعات مربوط به بیماران در آن وجود دارد، در مورد احتمال بروز پیک پنجم کرونا در کشور، با توجه به کاهش بیماری و سیر نزولی بیماری در کشور یک خطر وجود دارد و آن این است که شهرهای شرقی ما در معرض درگیری ویروس هندی هستند.
وی اظهار کرد: تا کنون در کشورمان تعدادی از هموطنان به این ویروس مبتلا شده اند. فعالیتهای تجاری و رفت و آمد در مرزهای شرقی همچنان ادامه دارد، این روند ممکن است موجب بروز موج پنجم کرونا شود اما ما تلاش میکنیم تا با رصد و غربالگری دقیق و ایزوله سازی افرادی که در مسیرهای مستعد خطر در تردد هستند، این ویروس جهش یافته را کنترل کنیم.
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت در مورد طرح شهید سلیمانی گفت: این طرح در گام چهارم آغاز شده است و مثل قبل به صورت محله محور ادامه دارد. اما در گام پنجم، پیش گیری و واکسیناسیون عمومی، بیشتر سرلوحه کار ماست. در حال حاضر تیمهایی از این طرح به منزل افراد مبتلا میروند و ضمن پیگیری روند درمان، مراقبتهایی را انجام میدهند. تیم رصد ما افرادی را که در ارتباط با افراد کرونا مثبت بودند شناسایی، قرنطینه و مراقبت میکنند، تیمهای نظارتی ما وظیفه بازدید و بررسی از اماکن را دارند و اخطارها را به اصناف متخلف میدهند. بیشتر از ۷۰ درصد از اعضای ما از بسیج مستضعفان هستند و حمایتهای معیشتی در راستای مدیریت کووید ۱۰ را انجام میدهند.
صادق تبریزی در مورد واکسیناسیون کرونا گفت: در حال حاضر بالای ۹۰ درصد کادر بهداشت و درمان، چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی در فاز اول، واکسینه شده اند. فاز دوم واکسیناسیون نیز حدود سه هفته است که از افراد بالای ۸۰ سال آغاز شده است و در حال حاضر حدود ۷۵۰ هزار نفر از افراد بالای ۸۰ سال از حدود یک میلیون و صد هزار نفر که حدود ۶۵ درصد این جمعیت میشوند، واکسینه شده اند و امیدواریم در روزهای آینده این عدد به حدود ۸۵ درصد برسد، از دیروز واکسیناسیون افراد ۷۵ سال به بالا آغاز شده است. در روز اول ۱۶۲ هزار نفر واکسینه شدند و امیدواریم تا هفته آینده به ۳۰۰ هزار در روز برسیم. به مرور نیز واکسیناسیون افراد ۷۰ سال به پایین و سایرین را اعلام خواهیم کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان وی در پایان در مورد سرعت روند واکسیناسیون افزود: در حال حاضر ما در کشور غیر از پایگاههای ثابتمان، ۶۲۱ پایگاه تجمیعی داریم که با ۲۵۷۵ تیم واکسیناسیون کار میکنند. در تهران در حال حاضر ۷۰ پایگاه وجود دارد که به ۱۰۰ پایگاه، افزایش پیدا خواهد کرد و سرعت واکسیناسیون به طور کلی افزایش پیدا خواهد کرد، تمام واکسنها عوارضی دارند، ولی ما در کشور کمترین عارضه را در افراد بالای ۶۵ سال داشتیم. توصیه ما به سالمندان این است که حتما واکسن را تزریق کنند زیرا متاسفانه از ابتدای شیوع ویروس کرونا، بیشترین آمار مرگ و میر ما مربوط به سالمندان بوده است، در مورد دستورالعملهای انتخابات ریاست جمهوری نیز سه دسته دستورالعمل برای ثبت نام، تبلیغات و روز رایگیری تهیه و در اختیار وزارت کشور قرار داده شده است.
پایان پیام/