پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
افراد واکسینه نشده مولد تولید گونه‌های کرونا هستند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، ویلیام شافنر گفت: افراد واکسینه نشده در واقع کارخانه های بالقوه تولید گونه های مختلف ویروس کرونا هستند.  هرچه تعداد افراد واکسینه نشده بیشتر باشد، فرصت تکثیر ویروس بیشتر می شود، انواع مختلفی از ویروس کرونا در بدن فردی که به این ویروس آلوده است، تکامل می یابد. وقتی این اتفاق بیفتد، ویروس جهش پیدا می کند و می تواند جهشی متفاوت از جهش موجود ایجاد کند.

استاد بیماری های عفونی در مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت در آمریکا خاطرنشان کرد: ویروس ها از جمله ویروس کرونا، متحمل جهش ها می شود اگرچه برخی جهش ها ممکن است به ویروس آسیب بزند اما سایر جهش ها می توانند به آن کمک کنند به عنوان مثال، یک جهش می تواند به ویروس کمک کند تا مسری تر شود. هنگامی که ویروس به فرد دیگری سرایت می کند، جهش تکثیر می شود و گسترش می یابد و اگر موفقیت آمیز باشد و به گسترش خود ادامه دهد به یک گونه تبدیل می شود، افراد واکسینه نشده این فرصت را برای ادامه تکثیر جهش فراهم می کنند.

اندرو پکوز میکروبیولوژیست و ایمونولوژیست در دانشکده بهداشت عمومی جان هاپکینز بلومبرگ هم به شبکه سی ان ان گفت: با جهش در ویروس ها آنهایی که باقی می مانند ویروس هایی هستند که باعث می شوند در بین مردم راحت تر گسترش یابد. هر بار که ویروس تغییر می کند، بستر متفاوتی برای افزودن جهش های بیشتر به ویروس ایجاد می شود. اکنون با ویروس هایی مواجه هستیم که به طور موثرتری گسترش می یابند.  

در حال حاضر چند ویروس کرونا وجود دارد  از جمله چهار گونه که سازمان بهداشت جهانی آنها را نگران کننده عنوان کرده است. این چهار گونه عبارتند از گونه آلفا که  اولین بار در انگلیس کشف شد، گونه بتا که اولین بار در آفریقای جنوبی، گونه گاما که اولین بار در برزیل و گونه دلتا که اولین بار در هند یافت شدند. این گونه ها مسری ترند، موجب ابتلا به موارد شدید کرونا می شوند و حتی می تواند از محافظت ایجاد شده توسط سیستم ایمنی بدن فرار کنند.

این گونه ها همچنین در در دوره ای کشف شد که موارد ابتلا به عفونت بالا بود. متخصصان بهداشت عمومی به طور خاص در مورد خطرات موجود در نوع دلتا حتی برای افرادی که قبلاً واکسینه شده اند نگران هستند، اگرچه مشخص شده است که واکسن ها در برابر گونه های مختلف ویروس کرونا موثر هستند، اما ممکن است در برابر برخی از آنها موثر نباشند. به عنوان مثال مشخص شده است که دو دوز واکسن فایزر تنها ۸۸ درصد در پیشگیری از ابتلا به کووید -۱۹ از نوع دلتا موثر است. ایرنا

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/geUz