پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
زایمان فیزیولوژیک بهترین روش برای تولد نوزاد است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، صدیقه صدیق با اشاره به کاهش رشد جمعیت در کشور گفت: رشد جمعیت در کشور ما کاهش پیدا کرده و این مورد نه‌ تنها با بررسی‌های آماری بلکه به عینه در بالین قابل‌ مشاهده است.

وی به مناسبت هفته جهانی جمعیت و باروری سالم اظهار کرد: مادر قلب یک‌خانه است؛ مادری که ازنظر روحی و روانی سالم باشد یک خانواده سالم و جامعه سالم خواهیم داشت. بنابراین وظیفه ماما محدود به مادر در حال زایمان نیست،  بلکه پیامد کار او متوجه کل جامعه می‌شود، دلایل بسیاری برای این کاهش رشد وجود دارد، یکی از این دلایل تجربه نامطلوب از بارداری و زایمان قبلی است که با حرفه مامایی مرتبط است، مطالعات زیادی نشان داده که تجربیات زایمان‌های قبلی بر فرزند آوری تأثیرگذار است، بسیاری از مادرانی که تجربه تلخی از بارداری و زایمان قبلی خوددارند سعی می‌کنند بچه‌دار نشوند و یا اگر ناخواسته باردار شوند رنج می‌کشند و کل دوره بارداری را با استرس زایمان می‌گذرانند.

عضو هیأت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نقش ماماها در بالا بردن کیفیت مراقبت‌های مادری و افزایش جمعیت خاطرنشان کرد: اگر کیفیت آموزش‌ها و دوره‌های مامایی را ارتقاء بخشیم و راهکارهای خوشایند سازی بارداری و زایمان را برای مادران و نیز پدران به کاربندیم، می‌توانیم از ایجاد تجربه تلخ برای پدران و مادران پیشگیری کنیم و نیز بر افرادی که تجربه تلخ دارند اثر گذاشته و از این طریق بر این عامل کاهش رشد جمعیت غلبه کنیم، اگر یک مادر تجربه تلخ داشته باشد این تجربه تلخ محدود به او نمی‌شود این مادر با شبکه‌ای از افراد در ارتباط است و این تجربه را به دیگران هم منتقل می‌کند این تجربیات تلخ باعث می‌شود دیگر افراد هم برای تصمیم‌گیری فرزند آوری تجدیدنظر کنند و فرزند آوری را به تأخیر بیندازند.

صدیق گفت: زایمان سزارین از عوامل محدودیت فرزندآوری است، تجربه تلخ زایمان قبلی خود یا اطرافیان در مادران باعث شده که تعداد زیادی از مادران زایمان سزارین را انتخاب کنند، زایمان سزارین یکی از عوامل محدودیت فرزند آوری در افراد است؛ فردی که سزارین می‌شود بهتر است که بارداری‌های کمتری را تجربه کند؛ چراکه بارداری زیاد در مادری که قبلاً سزارین شده می‌تواند خطراتی به همراه داشته باشد، در مراقبت مامایی، تمرکز ما از دوران بارداری بر روی خانواده است، در کلاس‌های آمادگی دوران بارداری مادران را برای داشتن بارداری و زایمان ایمن و خوشایند آماده می‌کنیم.

وی اظهار کرد: در این مسیر علاوه بر مادر، تلاش بر این است که بر نیازهای و آموزش پدران برای همراهی و حمایت مادران تمرکز گردد. بدین‌وسیله پدر و مادر را برای یک زایمان ایمن و فیزیولوژیک آماده می‌کنیم. بنابراین همان‌طور که ذکر شد، تمرکز ما بر آگاهی بخشی و آموزش مهارت‌هایی است که بارداری و زایمان را برای زوج خوشایند می‌نماید، زایمان فیزیولوژیک بهترین روش برای تولد نوزاد است، در زایمان فیزیولوژیک ما به طبیعت اجازه می‌دهیم مسیر خود را طی کند. در کنار مادر هستیم و به‌ عنوان ماما، مادر، پدر و خانواده را حمایت کرده و کمک می‌کنیم زایمان با حداقل مداخله به سرانجام برسد، هدف ما این است که تجربه خوبی را برای مادر رقم بزنیم، زیرا این تجربه خوب می‌تواند بر تصمیم فرزندآوری در آینده مؤثر باشد.

عضو هیأت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: بارداری و زایمان دوره‌ای بسیار حیاتی در زندگی مادر است و ما به‌ عنوان ماما وظیفه‌ داریم در کنار مادر و پدر حضور داشته باشیم به آن‌ها اطلاعات کافی را بدهیم  و آنها را توانمند کنیم که آگاهانه در مورد بارداری و زایمان تصمیم‌گیری کنند؛ برای اینکه به بهترین نتیجه دسترسی پیدا کنند در مسیر رسیدن به یک فرزند سالم باید روح و روان  پدر و مادر سالم بماند و این مهم بر عهده ماست تا بدین‌وسیله بتوانیم در ایجاد یک جامعه سالم نقش داشته باشیم، وزارت بهداشت تلاش کرده زایمان فیزیولوژیک را در کشور گسترش دهد که این اتفاق مثبتی است و در حال حاضر در جهت پیشبرد این هدف  کلاس‌های آمادگی برای زایمان در بخش های دولتی و خصوصی در حال اجرا  است.

صدیق با اشاره به تأثیر کووید 19 بر کلاس‌های آمادگی برای زایمان فیزیولوژیک گفت: از سال 98 که همه‌گیری کووید 19 روی داد،بسیاری از بخش‌های دولتی و خصوصی مجبور شدند برگزاری کلاس‌های آمادگی برای زایمان را برای حفاظت از مادران به صورت حضوری محدود کنند، در دوران همه‌گیری کووید-19 ما شاهد این بودیم، ماماهایی که به‌عنوان ماما همراه فعالیت داشتند یا در بخش خصوصی مراکز مشاوره مامایی حضور داشتند، توانستند در فضای مجازی  آموزش‌ها را ارایه و به خوبی مادران را حمایت کنند؛ این پشتیبانی از طریق فضای مجازی، مشاوره‌های تلفنی و واتس اپ برقرار شدد که این باعث شد مادرها مجبور نشوند برای هر مشکل کوچکی به مراکز بهداشتی و بیمارستان‌ها مراجعه کنند.

وی افزود: گروه مامایی می‌تواند در ترغیب مادران برای زایمان فیزیولوژیک تأثیرگذار باشد، فکر می‌کنم که بخش خصوصی و دولتی تلاش زیادی کرد تا  اطلاع‌رسانی در مورد زایمان فیزیولوژیک داشته باشد؛ با این‌ حال بسیاری از مادرها از کلاس‌ها مطلع نیستند و اگر اطلاع‌رسانی بهتری داشته باشیم، شاید مادران بتوانند  انتخاب بهتری داشته باشند و تجربه بهتری از زایمان برای آن‌ها رقم بخورد، برای فعالیت به‌عنوان ماما همراه و نیز مامای عامل زایمان فیزیولوژیک نیاز به مدرک شرکت در کلاس‌های تربیت مربی آمادگی برای زایمان فیزیولوژیک وجود دارد، خاطرنشان کرد: در تمام دنیا ماماها بعد از فارغ‌التحصیلی در دوره‌های تکمیلی بیشتر شرکت کرده و با ارتقاء شایستگی‌های خود به بهبود کیفیت مراقبت‌های مادری کمک می‌کنند.

عضو هیأت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در  ایران نیز دوره‌های تکمیلی زیادی برای ماماها در نظر گرفته‌ شده؛ از جمله آنها، دوره تربیت مربی زایمان فیزیولوژیک  است که در این دوره  تلاش بر این است تا با ارتقاء شایستگی‌های مامایی به ارتقاء سلامت جامعه کمک شود. ماماهایی که تمایل دارند به‌ عنوان ماما در بخش‌های دولتی یا خصوصی فعالیت داشته باشند باید مدرک شرکت در کلاس‌های  تربیت مربی آمادگی برای زایمان را داشته باشند.

به گزارش فارس صدیق در پایان اضافه کرد: مراکز زیادی دوره‌های تربیت مربی کلاس‌های آمادگی برای زایمان را برای ماماها  جهت آمادگی هر چه بیشتر برای  تحقق زایمان فیزیولوژیک برگزار می‌کنند، از جمله  آنها می‌توان به جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد. طی این  دوره‌ها ماماها آموزش‌های به‌روز علمی و  منطبق  با شرایط فرهنگی و بومی کشور با در نظر گرفتن ویژگی‌های نظام سلامت کشور را دریافت می‌کنند.

شایان ذکر است: علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به نشانی  edu.jdsbm.ac.ir مراجعه و یا با شماره‌9- 22439865 (داخلی4  ) در طول ساعات اداری تماس حاصل کنند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/zjvk