پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
در تعرفه‌گذاری خدمات پزشکی باید حفاظت مالی مردم را درنظر بگیریم
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، نادر توکلی درباره تعرفه‌گذاری خدمات پزشکی گفت: یکی از چالش‌های اساسی در انگیزش پزشکان و مدیریت بهینه سرویس‌های ارائه دهنده خدمات چه در بخش بیمارستانی و چه در موسسات پزشکی و مطب ها مساله تعرفه گذاری خدمات پزشکی است. سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ وارد شدن به مساله تعرفه خدمات پزشکی را یکی از اولویت های اصلی خودش می‌داند که آن را به عنوان مصوبه در هیات مدیره تهران بزرگ ارائه دادیم و پس از  آن وارد کارگروه مستندات تعرفه می‌شود.

عضو هیات مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ در توضیح نحوه تعیین تعرفه سالانه خدمات پزشکی گفت: تعرفه گذاری برای خدمات پزشکی، چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی، از سوی شورای عالی بیمه انجام می‌شود که متشکل از روسای سازمان‌های بیمه گر اصلی، رییس سازمان نظام پزشکی، وزیر بهداشت، وزیر کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه است. تعرفه هرسال، بعد از اینکه از سوی شورای عالی بیمه مستند شد، در این شورا مصوب می‌شود. پس از آن نیز به هیات دولت می‌رود. ما سالیانه این تعرفه را به هیات دولت پیشنهاد می‌کنیم که شامل تعرفه ویزیت، خدمات و هتلینگ چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی است.

وی افزود: چالش هایی اساسی در مساله تعرفه گذاری خدمات پزشکی وجود دارد، تقاضای مشخص پزشکان این است که بهای تمام شده خدمت در تعرفه ها اخذ شود، اما به دلیل کاهش منابع سازمان های بیمه گر این مساله تحقق پیدا نمی‌کند. ما در نظام پزشکی تهران بزرگ، مسئول مستندسازی تعرفه مناسب خدمات پزشکی در کارگروه مستندات تعرفه خدمات پزشکی هستیم. کارگروهی را در سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ متشکل از افراد خبره و متخصص در اقتصاد درمان تشکیل داده ایم. هدفمان هم این است که با روشهای حساب شده علمی و منطقی و تحلیل های هزینه منبعث از مباحث اقتصاد درمان، بتوانیم قیمت تمام شده تعرفه های پزشکی را مشخص کنیم و این مستندات را به شورای عالی بیمه ارائه دهیم.

توکلی با اشاره به اینکه در مساله تعرفه گذاری خدمات پزشکی باید حفاظت مالی مردم را درنظر بگیریم ادامه داد: مهم است که هزینه ی پرداخت شده از سوی مردم فشار اقتصادی به آن ها وارد نکند، بنابراین فرانشیز پرداختی مردم باید کم شود. این موضوع اینگونه محقق خواهد شد که پوشش بیمه حداکثری ایجاد شود و منابعی برای پرداخت قیمت تمام شده خدمات درنظر گرفته شود تادرعین حال مردم نیز فرانشیز منطقی را پرداخت کنند و دچار خسران مالی نشوند.

عضو هیات مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ تصریح کرد: هدف کارگروه مستندات تعرفه سازمان نظام پزشکی ایجاد توازن بین قیمت تمام شده و تعرفه گذاری نهایی است، باتوجه به وضعیت اقتصادی کشور، چالش های اساسی در این زمینه وجود دارد. مسلم است که بخشی از تعرفه ها به کارکردی که پزشک انجام می دهد برمی گردد، مانند اعمال جراحی، خدمت ویزیت پزشکی و بسیاری از مواردی دیگر. بخشی از آن نیز برخاسته از دیگر خدمات ارائه شده است، مانند هتلینگ، اقامت، تجهیزات، دارو و ملزومات پزشکی که درکنار هم هزینه تمام شده ای را برای خدمت ایجاد می کنند.

وی اظهار کرد: بخشی از این هزینه ها، مانند غذای بیمار، خدمات جاری در سیستم های نگه داری و تجهیزات بیمارستان ها و از همه مهم تر هزینه های نیروی انسانی مواردی هستند که باید از بیرون مراکز درمانی تهیه شوند و در عین حال هزینه نیروی انسانی نیز افزایش یافته است، با توجه به دستورالعملی که در زمینه ی خودگردانی بیمارستان ها داریم، مبنی بر اینکه بیمارستان ها نباید منابعی از بیرون داشته باشند، عملا باید در تحلیل‌هایمان به ایجاد توازن مالی در بیمارستان ها و و مراکز پزشکی و مطب ها کمک کنیم و از طرفی کمترین خسارت مالی را برای شهروندان داشته باشیم. قاعدتا در اینجا بحث بیمه ها به میان می آید و همانطور که گفتم نیاز است پوشش حداکثری خدمات بیمه ای داشته باشیم.

توکلی گفت: البته مساله هزینه دارو و تجهیزات مقوله ای جداست که قطعا سازمان غذا و دارو درارتباط با آن نظرات دیگری دارد،اما باید هزینه بخش خدمات درمانی شامل اقامت بیمار در بخش ها، اعمال جراحی، ویزیت ها و مشاوره های تخصصی درنظر گرفته شود و در شرایط فعلی با حداکثر صرفه صلاح اقتصادی شواهدی را تولید کنیم که بتوانیم خوراک فکری، تخصصی و کارشناسی به شورای عالی بیمه بدهیم. از طرفی باید پزشکان را هم علاقه مند کنیم که خدمات را بیشتر و بهتر انجام دهد و حفاظت مالی بیشتری نیز از مردم داشته باشیم، هدف اصلی کارگروه تولید مستندات تعرفه پزشکی ایجاد یک بازوی تخصصی در کم کردن چالش های کادر پزشکی و مراکز درمانی است، از طرفی نیز این کارگروه بازویی در کنار دولت است که بتواند بهترین شرایط را برای تعرفه گذاری سالانه ایجاد کند.

به گزارش ایلنا عضو هیات مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ در پایان در ارتباط با آخرین اقدامات انجام گرفته در این کارگروه گفت: دو جلسه کارشناسی برگزار شده است و نظرات کارشناسان جمع بندی شد. بخشی از این نظرات جمع بندی شده به عنوان مستندات به شورای عالی بیمه ارائه شد و بخشی دیگری از آن در دست بررسی است و ممکن است منتهی به تعاملاتی در سطح مجلس شورای اسلامی شود که به اصلاح قوانین مرتبط کمک کند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/rHSr