پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
دانشگاه آزاد واحد شازند در مسیر تحول و تعامل با صنعت
سوال: آقای دکتر لطفا اشاره‌ای به سوابق علمی و مدیریتی خود بکنید.

بنده دانش‌آموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات در رشته تربیت بدنی، گرایش فیزیولوژی ورزشی هستم. از سال ۸۵ به عضویت هیات علمی تمام‌وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک درآمدم و در همین رشته تدریس هم می‌کنم. همچنین قریب به هشت سال است که به‌عنوان مدیر گروه در دانشگاه آزاد اسلامی در حال خدمت هستم. پیش از این، مدتی در دانشگاه آزاد واحد محلات مدیر گروه رشته تربیت بدنی بودم و تقریبا به مدت چهار سال در دانشگاه آزاد واحد اراک، مدیر گروه رشته تربیت بدنی و مدیر گروه استانی این رشته بودم و الان هم در واحد شازند مشغول ارائه خدمت هستم. 

سوال: وضعیت آموزشی دانشگاه آزاد واحد شازند را چطور ارزیابی می‌کنید؟

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شازند، تعداد رشته‌های محدودی دارد و اکثر رشته‌های این مرکز ازجمله تربیت بدنی، مکانیک خودرو، حسابداری، حقوق و الکتروتکنیک در مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته هستند. یکی دو رشته دیگر هم داشتیم که متاسفانه به دلیل عدم استقبال، فعلا دانشجو ندارند. این واحد نیازمند رشته‌های جدید و به روز است تا بتواند در شهرستانی به این بزرگی، افراد را برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد جذب کند. 

سوال: چه راهکاری به ذهن شما می‌رسد؟

نکته اول انجام یک پالایش اولیه، یک آمایش و نیازسنجی از وضعیت شهرستان شازند است. با توجه به پتانسیل‌های فراوانی که بالاخص در حیطه صنعت و پتروشیمی، پالایشگاه، نیروگاه و سایر کارخانه‌ها مثل کارخانه قند، پتروشیمی الوند و ... وجود دارد، مطمئنا انجام آمایش در رشته‌ها، راهگشاست. کمااینکه متاسفانه رشته‌های صنعتی در اینجا اصلا وجود ندارند و می‌طلبد که این رشته‌ها دایر شوند. مطمئنا دانشجویان و کارمندان شرکت‌ها می‌توانند از این رشته‌ها بهره‌مند شوند و با توجه به فاصله‌ای که این شهرستان با این کارخانجات دارد، داوطلبان زیادی می‌توانند از خدمات آموزشی اینجا استفاده کنند. لذا آسیب‌یابی و آمایش یکی از اولویت‌های دانشگاه آزاد خواهد بود. ناگفته نماند که بنده کمتر از ده روز است که در خدمت شهرستان شازند و دانشگاه آزاد هستم و لازم می‌دانم که با اندکی سعه صدر، رشته‌ها را پایش کنیم و اگر بتوانیم در آینده نزدیک، رشته‌های مورد نیاز شهر را با کسب مشورت از متخصصین دایر کنیم.

ما هرگز قصد نداریم که رشته‌های جدید را به شکل عجولانه انتخاب کنیم، بلکه باید رشته‌هایی باشند که مطمئن باشیم در آینده می‌توانند دانشگاه آزاد شازند را به یک برند مطرح در ارتباط با صنعت تبدیل کنند تا علاوه‌بر دانشجویانی که در سطح شهرستان هستند، بتوانیم دانشجویان غیربومی را نیز جذب کنیم. یک بخش از این هدف در حیطه وظایف ما در سطح دانشگاه و بخش دیگر، در حوزه مسئولین شهر است که می‌بایست یک تعامل ویژه با دانشگاه داشته باشند. ما باید بتوانیم از نظرات ارگان‌هایی نظیر شهرداری، فرمانداری و رابطینی که در این زمینه وجود دارند، استفاده کنیم تا نتیجه آن را، هم ما که در دانشگاه آزاد هستیم حس کنیم و هم افرادی که در سطح شهرستان حضور دارند و بتوانند از این پتانسیل بهره‌مند شوند. 

سوال: تعامل شما با صنایع، دقیقا چگونه انجام خواهد شد؟

طرحی به اسم پویش دانشگاه آزاد مخصوصا برای شهرهای صنعتی در نظر گرفته شده و به این صورت است که ما می‌توانیم دانشجویان را به صنایع ارتباط دهیم تا بخشی از وقت خود را به صورت عملی در صنایع سپری کنند و تجربه تئوری و عملی را با هم تلفیق کنند. این طرح می‌تواند بسیار مناسب باشد، چون ظرفیت صنعتی شهر شازند زیاد است. اگر بتوانیم رشته‌های صنعتی مناسب را بیاوریم، سعی خواهیم کرد که تعامل ویژه‌ای با صنایع داشته باشیم. بنده به محض ورود به دانشگاه، اولین کاری که انجام دادم ترتیب قرار ملاقات با مدیرعامل پالایشگاه، پتروشیمی و نیروگاه بود تا بتوانیم از نظرات این عزیزان هم استفاده کنیم و با تعامل با مسئولین شهر و استفاده از نظرات متخصصین، به یک جمع بندی برسیم. به این شکل، افرادی که وارد صنعت می‌شوند، از لحاظ بار علمی و بار تجربی رشد خواهند کرد که این امر می‌تواند کمک شایانی به صنایع کشور کند.

سوال: پس می‌توان گفت که هدف شما تعامل صنعت با دانشگاه است؟

قطعا. قبلا صحبت از تعامل صنعت با دانشگاه بود ولی از نظر بنده صنعت و دانشگاه یکی هستند و اینکه آنها را از هم جدا کنیم، درست نیست. مثل دوران کودکی و نوجوانی که هر دو برای یک نفر است و فقط در مقاطع مختلف اتفاق می‌افتد. صنعت و دانشگاه هم همین هستند. یعنی افرادی که وارد فاز صنعت می‌شوند، اصولا افرادی هستند که باید دوره دیده آن رشته باشند. این مساله قبلا خیلی کم اتفاق می‌افتاد اما الان روز به روز بهتر می‌شود و افراد در رشته‌های متناسب خود وارد شغل مورد نظر می‌شوند و این می‌تواند اثرات مثبتی داشته باشد.

سوال: آیا در مسیر دست‌یابی به این هدف، برگزاری کارگاه‌ها و سمینارها هم می‌تواند کمک کننده باشد؟

به طور کلی فلسفه دانشگاه، آموزش است. حال این آموزش می‌تواند در مقاطع مختلف تحصیلی یا آموزش‌های کوتاه مدت باشد. یکی از کارهای دیگری که ما باید انجام دهیم، آموزش‌های کوتاه مدت است که به جد پیگیر آن هستیم. همینطور پیگیر برگزاری سمینارها، کنگره‌ها و همایش‌هایی در سطح شهر هستیم که بتواند به درد جامعه و شهرستان بخورد.

سوال: آیا با رسانه‌ها در تعامل خواهید بود؟

اولویت اول ما برای جذب دانشجو این است که رشته‌های کارشناسی پیوسته را احداث کنیم و دانشگاه آزاد شازند را از این حالت خارج کنیم. در این راستا تعامل با رسانه‌ها بسیار کمک کننده است و مطمئنا با رسانه‌ها با تعامل صد درصدی کار خواهیم کرد تا بتوانیم به کمک آنها، جذب دانشجو را افزایش دهیم و همه افراد جامعه از نتایج آن بهره‌مند شوند. 

سوال: به‌عنوان حرف آخر...

افزایش کیفیت آموزش یکی از اهداف کلی من است. اگر بتوانیم در سطح استان، با رشته‌ها و اساتید واحدهای بزرگ تعامل داشته باشیم و از محضر اساتیدی که در سطح استان تدریس می‌کنند، بهره برده و آنها را به سمت تدریس در واحد شازند سوق دهیم، این مهم می‌تواند بخشی از کیفیتی را که مدنظر من است، برآورده کند. برگزاری به موقع کلاس‌ها از اهداف دیگری است که باید پیگیری کنم تا انجام شود. در نهایت لازم است تا گروه‌های مجازی هم ایجاد کنیم که در مورد کم‌وکیف برگزاری کلاس‌ها اطلاع‌رسانی و باعث افزایش کیفیت شود.


پایان پیام/

محسن طاهرمیرزایی محسن طاهرمیرزایی

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/CiOK