پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
یک رسانه تخصصی پزشکی باید احترام جامعه پزشکی را که توسط رسانه‌های عمومی از بین رفته، برگرداند
پزشکان و قانون: آقای دکتر از نظر شما، فعالیت‌های انجمن در امور صنفی، باید به شکل علنی و شفاف اطلاع‌رسانی شود یا در پشت اتاق های بسته و با لابی‌ها پیگیری شود؟

انجمن متخصصین داخلی از نظر قانون، یک انجمن علمی است که باید در مسائل علمی دخالت کند. اما درواقع از آنجا که ما دو انجمن به حساب می‌آییم و یک انجمن صنفی و یک انجمن علمی داریم، هر از گاهی در مسائل صنفی نیز ورود کرده و اظهارنظر می‌کنیم و پیشنهاداتی ارائه می‌دهیم. پس انجمن متخصصین داخلی هم در مسائل صنفی و هم مسائل علمی دخالت می‌کند و اطلاع‌رسانی آن را نیز به صورت علنی انجام می‌دهیم.

پزشکان و قانون: از نظر شما انتشار اخبار و اطلاعات باید از مسیر رسانه‌های خاص صنفی صورت گیرد، به شکل سینه به سینه منتقل شود یا توسط نشریات و رسانه‌های کشوری پوشش داده شود؟

انجمن متخصصین داخلی از طریق واتساپ و اینستاگرام اقدام به انتشار اخبار و اطلاعات خود می‌کند. همچنین از طریق مصاحبه‌های گوناگونی که با رسانه‌ها، رادیو و تلویزیون و سایر مطبوعات و خبرگزاری‌ها انجام می‌دهیم، اطلاعات خود را ارائه می‌دهیم. صحبت‌ها و درد دل‌ها را انجام و پیشنهاداتی نیز مطرح می‌کنیم. 

پزشکان و قانون: آیا رسانه‌های اختصاصی رسمی صنفی را می‌شناسید؟

خودمان مجله‌ای تحت عنوان طب داخلی داریم که صرفا مسائل علمی را مطرح می‌کند.

پزشکان و قانون: در حوزه صنفی چطور؟

زمانی که بنده مصاحبه انجام می‌دهم، اکثر رسانه‌هایی که در حوزه پزشکی فعالیت می‌کنند، اقدام به انتشار آن می‌کنند و خوشبختانه صحبت‌های بنده سانسور نمی‌شود. 

پزشکان و قانون: انتظار شما از یک رسانه چیست و چگونه آن را قابل اعتماد و صادق فرض خواهید کرد؟

انتظار من این است زمانی که با بنده مصاحبه می‌کنند، عین مطالب مصاحبه را منتشر کرده و جملات را حذف یا اضافه نکنند. به این شکل نباشد که جملات مدنظر خودشان را اضافه و جملاتی را که نمی‌خواهند، حذف کنند، چون این مساله باعث دردسر ما می‌شود. کمااینکه تا امروز چندین بار دادگاه‌های مختلف من را خواسته‌اند، صرفا به همین دلیل که با من مصاحبه صورت گرفته، اما طوری تنظیم شده که بودار بوده است. به این معنا که چیزی که آنها منتشر کردند، مدنظر من نبوده است. لذا توصیه من این است که اگر می‌خواهند مصاحبه‌‌ای را در پنج دقیقه انجام دهند، تمام آن پنج دقیقه را پوشش دهند، نه اینکه آن را تبدیل به دو دقیقه کرده و جملاتی را که خودشان دوست دارند، بیاورند.

پزشکان و قانون: نظر شما راجع به نقش رسانه صنفی پزشکی در پیشبرد اهداف صنفی گروه پزشکی بالاخص متخصصین داخلی چیست؟

به نظر من بسیار عالی است چون مشکلات صنفی خیلی زیاد است و اگر رسانه‌ای باشد که در این مسیر کار کند، بسیار عالی خواهد بود. 

پزشکان و قانون:‌ آیا یک برخورد تقابلی با خاستگاه منتقدانه را ترجیح می‌دهید یا برخورد کنشی همراه با تعامل؟

واقعیت این است که هر دو برخورد را می‌پسندم. انسان گاهی اوقات باید تعامل کند، اما زمانی می‌بینید که زور طرف روبرو زیاد است و مجبور به تعامل هستی. یک وقت هم هست که می‌توانی زور بگویی و حرف خود را پیش ببری. 

پزشکان و قانون: اگر امروز یک رسانه صنفی داشته باشید، اولویت اول شما برای پرداختن به یک موضوع چیست؟

من ترجیح می‌دادم که به بحث احترام جامعه پزشکی که متاسفانه توسط رسانه‌های عمومی مثل رادیو تلویزیون و مطبوعات از بین رفته، بپردازم. از طرفی مساله تعرفه نیز اهمیت دارد کمااینکه در حال حاضر عموم پزشکان پیگیر تعرفه هستند. الان تعرفه پزشکان برابر با دو دلار شده است که این بسیار خفت‌آور است. با یک ویزیتی که ما در مطب انجام می‌دهیم، حتی نمی‌توان یک سطل ماست خرید. این است که به نظر می‌رسد لازم است به تعرفه پرداخته شود و دولت هم باید توجه خاص به این مساله داشته باشد تا از مهاجرت‌های زیادی که انجام می‌شود، جلوگیری به عمل آورد.

پزشکان و قانون: پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا) تنها رسانه رسمی صنفی پزشکی است. چه میزان با پالنا آشنایی دارید؟ و از چه طریق با این رسانه آشنا شدید؟

بله. این رسانه را می‌شناسم و گاهی هم با خود من مصاحبه انجام داده است. اما تصور نمی‌کنم که رسانه صرفا صنفی باشد و به نظر می‌رسد که کمی به مسائل سیاسی هم می‌پردازد.

پزشکان و قانون: از چه طریقی با این رسانه آشنا شدید؟

اول اینکه با من مصاحبه‌های زیادی را انجام دادند و دیگر اینکه مصاحبه‌های بنده در سایر رسانه‌ها را نیز بازنشر می‌کنند. 

پزشکان و قانون: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.

پایان پیام/

محسن طاهرمیرزایی محسن طاهرمیرزایی

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/IVBz