پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
نحوه اجرای طرح نظام ارجاع در سال جدید
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حسین فرشیدی گفت: در شهر فرد بیمار به پزشک مراجعه می‌کند، ما از آغاز دی ارتقاء وضعیت در شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر را داشتیم. مراقب سلامت خود در شهر را نمی‌شناسیم و به آن‌ها مراجعه نمی‌کنیم، پزشک خانواده در بحث درمانی جایگاهی پیدا نمی‌کند و در پیش از آن جایگاه دارد.

معاون بهداشت وزیر بهداشت ادامه داد: بیماری که در روستا‌ها به پزشک مراجعه می‌کند ارجاع داده می‌شود، ما در کنار مراکز جامع سلامت پایگاه‌های سلامت نیز داریم در صورتی که بیمار قابل درمان باشد درمان می‌شود و در غیر این صورت ارجاع داده می‌شود که سعی می‌کنیم به طور الکترونیک باشد، مدل بین‌المللی ارجاع زیر ۱۵ درصد است ما دو تقسیم‌بندی داریم شامل: پزشکانی که خدمات می‌دهند و پزشکانی که نظارت دارند. در مورد دوم تاکنون ضعیف عمل شده که سیستم می‌تواند تشخیص دهد که ارجاع به درستی صورت گرفته یا خیر.

وی افزود: پزشک باید اطلاعات کافی از بیماری‌های منطقه داشته، از اول اردیبهشت در تمامی شهر‌های بیشتر از ۲۰ هزار نفر طرح ارجاع انجام می‌شود، ویزیت پزشک نیز افزایش خواهد داشت که باعث می‌شود پزشک راغب شود تا در این طرح بماند، تجربه ما در استان‌های فارس و مازنداران بسیار کمک کننده بود، در حال حاضر بسیاری از افرادی که مراجعه می‌کنند ویزیت می‌شود و در صورت نیاز به بستری در سه استان خدمات بستری به طور رایگان انجام می‌شود که در صورت جواب دادن این طرح در شهر‌ها نیز انجام می‌شود، خدمات بهداشتی نیز کاملا رایگان است اما در سطح دو هزینه دریافت می‌شود که به دنبال رایگان کردن آن در صورت نیاز به بستری شدن فرد هستیم.

مرتضی خاتمی نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز گفت: امیدواریم دولت و وزارت بهداشت موفق به اجرای این طرح شوند. این طرح در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از ابتدای این دوره دنبال شده و بسیار مهم بوده است، این اقدام در ظاهر سخت است، اما فواید فراوانی دارد که دلیل اجرایی نشدن آن در گذشته، همین راه دشوار بوده است، عدالت در سلامت، پرداخت از جیب آحاد جامعه و کم کردن پرداخت از جمله اهداف هستند همچنین ایجاد بستر الکترونیک نیز نقش مهمی در این روند دارد.

وی افزود: این مراکز باید مجهز باشند و از نظر منابع انسانی نیز تقسیم درستی داشته باشند، حدود ۴۰ هزار میلیارد در ردیف‌های مختلف در نظر گرفته شده که در آستانه جذب حدود ۲۵ هزار نفر نیرو در دانشگاه‌های علوم پزشکی هستیم، برای شروع برنامه، منبع دیده شده کفایت می‌کند و برای ادامه در سال جاری بدون سقف دیده شده و تا ۵۰ هزار میلیارد نیز پیش‌بینی می‌شود بنابر این نگرانی از منبع وجود ندارد.

سید رضا مظهری رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت نیز گفت: موضوع ارائه سرویس‌های الکترونیکی زنجیره‌ای از حلقه‌های مختلف است ۶۵۹ بیمارستان دولتی داریم که ۴۱۵ بیمارستان تا کنون متصل به سیستم هستند و مردم نیز می‌توانند از سامانه‌های الکترونیکی استفاده کنند، سیستم‌های الکترونیکی می‌توانند رفتار‌های درست را نهادینه کنند، در واقع راهنما‌های بالینی نیز به همین صورت هستند و باعث می‌شوند جلوی خطا‌های دارویی گرفته شود.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/C7Wl