پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
تصویب حذف هشتگ کدهای ۱ تا ۶ در جلسه شورای عالی بیمه
 پزشکان و قانون:‌ آقای دکتر ماحصل جلسه امروز شورای عالی بیمه چه بود؟

جلسه امروز اتفاقات نسبتا مثبتی را به همراه داشت. بنده حدود دو هفته قبل، چهار درخواست از وزیر محترم بهداشت داشتم. اول محاسبه قیمت تمام شده خدمات، دوم الزام شورای عالی بیمه به تعیین تکلیف قانونی وضعیت تعرفه‌ها قبل از تصویب بودجه در مجلس، سوم حذف هشتک‌ها و چهارم ابلاغ افزایش تعرفه‌ها قبل از پایان سال بود. همه این موارد وفق مواد قانونی کشور و درخواست‌هایی کاملا قانونی بودند که خوشبختانه دکتر ظفرقندی و مجموعه وزارت بهداشت آنها را دنبال کردند و این جلسه را قبل از تصویب بودجه در مجلس تشکیل دادند و با حذف هشتک‌ها موافقت کردند. 

پزشکان و قانون:‌ جزئیات حذف هشتک‌ها به چه صورت انجام شد؟

هشتک‌ها دارای ۹ کد هستند که ۶ کد ابتدایی مربوط به پروسیجرهاست. کد ۷ و ۸ مربوط به تصویربرداری و کد ۹ نیز مربوط به ویزیت است. در جلسه حذف هشتک کد یک تا ۶ مصوب شد. 

پزشکان و قانون:‌ این اتفاق چه دستاوردی برای جامعه پزشکی یا مردم خواهد داشت؟

 این رخداد قطعا به نفع مردم است و هیچ بار اضافه‌ای را برای بیمه‌ها به دنبال ندارد و حتما منجر به افزایش کیفیت خدمات در حوزه بهداشت و درمان برای مردم می‌شود و در نهایت از بعضی رفتارهایی که در این حوزه به ضرر مردم بوده، جلوگیری خواهد کرد. 

پزشکان و قانون:‌ در جلسه در مورد تعرفه بحث نشد؟

البته که شد و همه نگاه‌ها اعم از وزیر بهداشت، وزیر رفاه و سایر اعضای شورا متفق‌القول بودند که سهم سلامت از جی دی پی باید افزایش پیدا کند. از این رهگذر می‌بایست سازمان‌های بیمه‌گر پایه ما تقویت شوند و بتوانند قسمت بیشتری از قیمت تمام شده خدمات را تقبل کنند که به مردم فشار کمتری وارد شود. این نگاهی بود که در جلسه وجود داشت و این جلسه هم برهمین اساس پیش رفت که بعد از اینکه جزئیات آن در سازمان برنامه و بودجه و هیات دولت تصویب شد، آن زمان عدد نهایی تعرفه قابل ابلاغ و قابل پیگیری هست. 

نگاه ما در نظام پزشکی این است که خدمات سلامت مثل هر کالای دیگری یک قیمت تمام شده دارد که این قیمت تمام شده یا باید ازسوی دولت تقبل شود، یا همچنان از جیب جامعه پزشکی یارانه دهیم که این دیگر غیرقابل تداوم است یا اینکه به گردن مردم بیفتد و راه دیگری وجود ندارد. بنابراین تلاش ما این است که بیمه‌ها تقویت شوند و بتوانند آن را تقبل کنند. چون جامعه پزشکی واقعا توان این را ندارد که یارانه پرداخت کند و تداوم برخی از خدمات امکان‌پذیر نیست. 

ناهنجاری‌هایی که در حوزه سلامت شاهد آن هستیم، ازجمله بحث مهاجرت‌ها و عدم استقبال از بعضی رشته‌های دستیاری که از مرز هشدار و خطر هم عبور کرده، ماحصل همین تصمیماتی است که طی آن یا قیمت تمام شده را لحاظ نمی‌کنیم یا اگر لحاظ می‌کنیم، می‌خواهیم یارانه را از جیب جامعه پزشکی بدهیم. به هر حال وضعیتی که در آن زیر ۵۰ درصد ظرفیت در بعضی رشته‌های مهم مثل طب اورژانس، اطفال، بیهوشی و ... پر می‌شود، نتیجه همین سیاست‌های نادرستی است که در سال‌های گذشته اتخاذ شد و ضرر آن به مردم می‌رسد. لذا حرکت به این سمت و سو که قیمت تمام شده لحاظ شود و بیمه‌ها تقویت شوند و تقبل کنند، به نفع سلامتی مردم و جامعه پزشکی و تقویت ساختار سلامت کشور در آینده است. 

پزشکان و قانون:‌ ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید. 

پایان پیام/

محسن طاهرمیرزایی محسن طاهرمیرزایی

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/LkJN