آخرین وضعیت مجروحان حادثه بندرعباس اعلام شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان آخرین وضعیت رسیدگی به مجروحان حادثه بندرعباس را تشریح کرد.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، پژمان شاهرخی در نشستی خبری ضمن تشریح آخرین وضعیت خدمترسانی به مجروحان حادثه اسکله شهید رجایی در بندرعباس گفت: در این حادثه جمعا یکهزار و ۵۶۶ مجروح با طیف علایم از خفیف تا شدید در هفت بیمارستان استان مراجعه داشتند که از این تعداد یکهزار و ۵۱۶ نفر از آنها با حال عمومی مناسب ترخیص شدهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ادامه داد: از این تعداد تنها حدود ۱۷ اعزام به شیراز داشتیم که نیمی از آنها بیماران چشمی بودهاند. همچنین تاکنون ۱۹۳ عمل جراحی در اتاقهای عمل انجام شده است، طی گذشت حدود هشت روز از حادثه اسکله شهید رجایی حدود ۳۸ نفر در ICU بستری شدند. در مجموع اکنون ۲۵ بیمار در بیمارستانها بستری هستند و از این تعداد تنها پنج بیمار در ICU بستری هستند. تاکنون نیز تنها پنج نفر در بیمارستانها فوتی داشتهایم، در خصوص آمار کل فوتیها باید اعلام کنیم که این آمار با سازمان پزشکی قانونی است.
وی در تشریح خدمترسانی صورت گرفته در جریان حادثه اسکله شهید رجایی افزود: حدود ساعت ۱۲:۱۰ روز شنبه گذشته طی تماسی از اتفاق حادثه اسکله شهید رجایی باخبر شدم و اعلام شد که آمبولانسها با تمام ظرفیت به محل حادثه اعزام شوند. بلافاصله پس از اعلام حادثه تیم عملیاتی تشکیل دادیم و در تماس مداوم با وزارت بهداشت و معاونت درمان وزارتخانه بودم.
شاهرخی گفت: همچنین با دستور وزیر بهداشت چند دانشگاه علوم پزشکی از جمله دانشگاههای علوم پزشکی شیراز، اهواز، کرمان و یزد و در مجموع بیش از ۵۰۰ تخت بیمارستانی به عنوان پشتیبان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان معرفی شدند تا در صورت نیاز به اعزام بیمار اقدامات لازم انجام شود. در ساعت اولیه این حادثه بیش از ۵۰ دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام کردیم، در یک ساعت اول بروز حادثه ۵۰ جراح در هفت بیمارستان استان مستقر و آماده خدمترسانی شدند و به این منظور ۵۲ اتاق عمل در همان ساعت اول بروز حادثه در نظر گرفته شد.
شاهرخی گفت: همچنین با دستور وزیر بهداشت چند دانشگاه علوم پزشکی از جمله دانشگاههای علوم پزشکی شیراز، اهواز، کرمان و یزد و در مجموع بیش از ۵۰۰ تخت بیمارستانی به عنوان پشتیبان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان معرفی شدند تا در صورت نیاز به اعزام بیمار اقدامات لازم انجام شود. در ساعت اولیه این حادثه بیش از ۵۰ دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام کردیم، در یک ساعت اول بروز حادثه ۵۰ جراح در هفت بیمارستان استان مستقر و آماده خدمترسانی شدند و به این منظور ۵۲ اتاق عمل در همان ساعت اول بروز حادثه در نظر گرفته شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ضمن تشکر از کادر درمان و پرستاران اظهار کرد: بیش از ۵۰۰ پرستار برای حضور در اورژانسهای بیمارستانها اعلام حضور کردند. با دستور وزیر بهداشت نیز چهار دستگاه اتوبوس آمبولانس به استان اعزام شد. دو بالگرد خودمان داشتیم و سه بالگرد هوایی دیگر نیز با دستور وزیر به حالت آمادهباش در آمدند. در مجموع با وجود آنکه حجم کار بسیار بالا بود اما همه تلاشمان را انجام دادیم که به نحو احسن خدمترسانی کنیم.
وی به حضور رئیس جمهور، جمعی از وزرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، معاونان وزارت بهداشت، رئیس جمعیت هلال احمر و ... در جریان حادثه اسکله شهید رجایی و بازدیدهای مختلف آنها اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در این حادثه در جریان خدمترسانی هیچ کمبودی نداشتیم. به عنوان مثال از دپوی سه ماهه دارو برخوردار بودیم. بیماران نیز در بدو ورود به بیمارستان آزمایشات لازم، سی تی اسکن و اقدامات مورد نیاز برایشان انجام و بلافاصله به بخشها منتقل میشدند.
شاهرخی در خصوص تعیین تکلیف اجساد مجهول الهویه گفت: این موضوع کاری تخصصی و مربوط به سازمان پزشکی قانونی است. روند کار سخت و حساس است. به این صورت که تست اولیه گرفته میشود و بعد از آن مسیر تست انطباق انجام میشود و به این منظور باید خانوادهها به پزشکی قانونی مراجعه کنند. بررسیها برای انطباق اجساد شروع شده است اما در مجموع آمار این موضوع با پزشکی قانونی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در خصوص اثرات ثانویه ناشی از حادثه انفجار در بندر شهید رجایی اظهار کرد: به منظور رسیدگی به اثرات ثانویه این حادثه تیمی متشکل از متخصصانی شامل طب کار، ریه، گوش و حلق بینی و ... تشکیل شده است تا مجددا چکاپهای لازم را برای افراد مورد نظر انجام دهند.
وی در خصوص مداخلات روانپزشکی مورد لزوم برای حادثهدیدگان نیز اظهار کرد: همانطور که گفتم تیم تخصصی برای عوارض ثانویه این حادثه در نظر گرفتهایم که روانپزشک و روانشناس نیز عضو این تیم هستند. همچنین باید گفت که تا به این لحظه بیماری واگیردار ناشی از این حادثه گزارش نشده است، همچنین از مواد غذایی که در این اسکله بوده مجددا نمونهبرداری شده است تا به لحاظ سموم باقیمانده آزمایش و ارزیابی شوند.
شاهرخی اضافه کرد: مواد اولیه دارویی موجود در این اسکله نیز هیچ آسیبی ندیدهاند اما تاکید شد که به لحاظ سموم باقیمانده مجددا تست شوند تا به این ترتیب هر کالایی که وارد کشور میشود سلامت آن مورد ارزیابی و پایش قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به درمان رایگان مجروحان حادثه اسکله شهید رجایی گفت: ادامه روند درمان و همچنین چکاپهای مصدومان این حادثه رایگان خواهد بود. البته این نکته را هم باید گفت که مصدومان تروما ناشی از این حادثه در حال اضافه شدن هستند.
وی در خصوص وضعیت آلایندهها در هوای بندرعباس نیز تصریح کرد: در این زمینه نیز تیمی جهت بررسی آلایندههایی نظیر دی اکسید نیتروژن، دی اکسید گوگرد، دی اکسید کربن و آلایندههای دیگر تشکیل شد. به دنبال همین بررسیها روز اول حادثه را تعطیل اعلام کردیم و تاکید شد که در محل حادثه از ماسکهای خاص و حداقل ماسک N۹۵ استفاده شود و این ماسکها را نیز در اختیار افراد حاضر در محل حادثه قرار دادیم. در روزهای پس از آن نیز در چند نوبت غلظتها در سطح شهر سنجیده شد. آلایندهها در حد نرمال بود اما بابت اطمینان و احتیاط اعلام کردیم که در محل حادثه مواردی که قبلا گفته شده همچنان رعایت شود. در مجموع اکنون غلظت آلایندههای هوایی در بندرعباس نکته خاصی ندارد.
شاهرخی در پایان در خصوص برخی سیاهنماییها و برخی اظهاراتی مانند کمبود پماد سوختگی و اظهاراتی از این قبیل گفت: متاسفانه برخی افراد اخبار بیپایه و اساس میدادند، مواردی که با واقعیتهای میدانی منافات زیادی داشت. به عنوان مثال پایان سال گذشته ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی دارویی داشتیم اما در حال حاضر نسبت به چند ماه پیش از دپوی دارویی مناسبی برخورداریم، سرم شستوشو که سهل است مشکلی در سرم تزریقی هم نداریم و در مورد پمادهای سوختگی هم باید بگویم که در تمام داروخانههای بندرعباس و هرمزگان موجود است و هیچ کمبودی در هیچ زمینهای نداریم. متاسفانه برخیها اخبار را وارونه منعکس کردهاند. ایسنا
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/TvNS