آیا واکسن کرونا در بروز برخی بیماریها تاثیر داشته است؟
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: هیچ مطلب یا مقالهای که نقش واکسنهای کووید را در افزایش شیوع انواع بیماریها نشان دهد، وجود ندارد.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، در جامعه زیاد شنیده میشود که برخی بر این باورند که پس از دریافت واکسن کرونا سرعت ابتلا به برخی از بیماریها مانند سرماخوردگی در آنها شدت یافته است. همچنین از برخی علائم مانند ریزش مو یا خستگیهای دائمی رهایی نیافته اند. ممکن است این گزاره که «واکسن کرونا مرا به این روز انداخت» را زیاد از اطرافیانمان شنیده باشیم. نکته قابل توجه این است که آیا مطالعات علمی به این گزاره پاسخی داده اند؟
سیدمحسن زهرایی رییس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت در خصوص اینکه مطالعات علمی در این زمینه چه پاسخی میدهند؟ گفت: مسئله اول این است که در سطح کشور و دنیا ارزیابی نشده است که نشان دهد آیا این مشکلات مواردش نسبت به پنج سال پیش افزایش پیدا کرده است یا خیر.
وی افزود: اول باید ثابت کرد که آیا نسبت به پنج شش سال پیش که اصلاً کرونا نیامده بود افزایش واقعی رخ داده یا مثلاً شش سال پیش نیز به همین نسبت در جامعه مواردی مانند انواع عفونت سرماخوردگیها، ریزش مو، بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت و سایر موارد را داشتیم. حال باید مشخص شود که آیا یک افزایش قابل توجهی در این آمار ابتلا به این موارد رخ داده است؟ که چنین چیزی هنوز مشخص نشده است.
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت ادامه داد: مسئله دوم که باید در نظر داشت این است که مطالعات نشان میدهد که خود بیماری کووید میتواند روی بخشهای زیادی از بدن اثر بگذارد. به طوری که در بعضی از افراد فرمی را ایجاد میکرد به نام کووید مزمن که علائم بیمار ممکن بود تا چند سال نیز ادامه پیدا کند. به طور مثال باعث احساس خستگی مزمن شود یا دیگر مشکلاتی ایجاد میکرد.
زهرایی گفت: بنابراین اول بایستی بررسی شود که آیا اصلا افزایشی در خصوص بروز چنین بیماریهایی که بحث میشود وجود دارد یا خیر. دوم اینکه اگر یک روند افزایشی مشخص شد باید بررسی شود که این روند افزایشی به واکسن کووید ارتباط دارد یا ربطی به خود بیماری کووید دارد؟ طبیعتاً واکسن کووید در اینجا کمترین نقش را میشود برایش تصور کرد.
وی تاکید کرد: بیماری کووید از زمستان ۱۳۹۸ شروع شد درحالی که واکسیناسیون را با تعداد بسیار کم از اواخر زمستان سال ۱۳۹۹ شروع کردیم یعنی یک سال ویروس در جامعه ما میچرخید و تعداد زیادی افراد با آن مواجهه داشتند. تا اواسط سال ۱۴۰۰ با پوشش ۸۰ درصدی واکسیناسیون در کشورمان فاصله داشتیم. در نتیجه میتوان گفت که خیلی از افراد ممکن است در این مدت زمان یک یا دو بار به بیماری کووید مبتلا شده باشند.
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: از این رو این فرضیه که واکسن کرونا موجب افزایش موارد ابتلا به بیماری در جامعه شده باشد اثبات نشده است. اما اگر فرض بگیریم که این مسئله میتواند وجود داشته باشد ابتلا به ویروس کووید میتواند بیشترین نقش را داشته باشد تا اینکه واکسن بخواهد این اثر را بگذارد. به هیچ وجه هیچ مطلب یا مقالهای که نقش واکسنهای کووید را در افزایش شیوع انواع بیماریها نشان دهد وجود ندارد.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/9TBI