آیا مصرف نان و برنج در بیماران دیابتی باید قطع شود؟
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به این سوال پاسخ داد که آیا مصرف نان و برنج در بیماران دیابتی باید قطع شود؟

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه آیا مصرف نان و برنج در بیماران دیابتی باید قطع شود؟ اعلام کرد: نان و برنج از گروه نان و غلات و حاوی کربوهیدرات هستند. پس از غذا خوردن کربوهیدراتها بیشترین اثر را بر سطح قندخون دارند، بنابراین مدیریت مصرف کربوهیدرات برای کنترل خوب قندخون لازم است.
کل مقدار کربوهیدرات دریافتی در هر وعده غذایی مهم است. مقدار توصیه شده کربوهیدرات در دیابت 130 گرم در روز «50 تا 60 درصد از کل کالری دریافتی» برای بزرگسالان است که هر واحد نان و برنج حاوی 15 گرم کربوهیدرات است.
هنگامی که دیابت با انسولین درمان می شود، دریافت 40 درصد تا 55 درصد کربوهیدرات از کل کالری دریافتی و تنظیم مقدار انسولین با شمارش دقیق کربوهیدرات منجر به کنترل بهتر قندخون می شود.
بهتر است در رژیمهای غذایی به جای کربوهیدرات های ساده «قند و شکر» از کربوهیدرات های پیچیده مانند نان سبوس دار بیشتر استفاده شود تا نیاز به فیبر و سایر مواد مغذی نیز تامین شود.
کل مقدار کربوهیدرات دریافتی در هر وعده غذایی مهم است. مقدار توصیه شده کربوهیدرات در دیابت 130 گرم در روز «50 تا 60 درصد از کل کالری دریافتی» برای بزرگسالان است که هر واحد نان و برنج حاوی 15 گرم کربوهیدرات است.
هنگامی که دیابت با انسولین درمان می شود، دریافت 40 درصد تا 55 درصد کربوهیدرات از کل کالری دریافتی و تنظیم مقدار انسولین با شمارش دقیق کربوهیدرات منجر به کنترل بهتر قندخون می شود.
بهتر است در رژیمهای غذایی به جای کربوهیدرات های ساده «قند و شکر» از کربوهیدرات های پیچیده مانند نان سبوس دار بیشتر استفاده شود تا نیاز به فیبر و سایر مواد مغذی نیز تامین شود.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/1Ha8