پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
اخلاق، افساری برای مهار قدرت هوش مصنوعی در علم پزشکی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، داریوش فرهود در حاشیه دومین کنگره هوش مصنوعی در علوم پزشکی ضمن تمجید از برگزاری مستمر کنگره‌های پزشکی با محوریت هوش مصنوعی و حضور فناوری‌های نوین در این رشته گفت: کنگره‌ها اصولاً چند خاصیت مهم دارند. پیش از هر چیز محل تبادل اندیشه‌ها و انتشار آخرین یافته‌های علمی هستند. علاوه بر آن استادان و متخصصان از اقصی نقاط کشور و حتی خارج از کشور گرد هم می‌آیند و فرصتی برای ارتباط و همکاری‌های علمی فراهم می‌شود. اما شاید مهم‌ترین ویژگی این گردهمایی‌ها حضور نسل جوان باشد، جوانانی که در کنار پیشکسوتان قرار می‌گیرند، الهام می‌گیرند و مسیر آینده خود را می‌یابند. اساتید همانند مشعل‌دارانی هستند که مسیر تاریک آینده را برای نسل جوان روشن می‌کنند.

هوش مصنوعی، انفجاری در دنیای دانش 

پدر علم ژنتیک پزشکی ایران با اشاره به جایگاه هوش مصنوعی در دنیای امروز ادامه داد: هوش مصنوعی دیگر یک پدیده تازه‌وارد نیست بلکه جزئی جدایی‌ناپذیر از زندگی ما شده است. از گوشی‌های هوشمند در دست مردم گرفته تا سامانه‌های پروازی، پیش‌بینی‌های اقتصادی، تحلیل‌های انتخاباتی و سامانه‌های تشخیصی در پزشکی همه به نوعی وابسته به الگوریتم‌های هوشمند هستند. هوش مصنوعی در واقع یک انفجار در دنیای دانش بوده است.

وی در خصوص وضعیت ایران در حوزه هوش مصنوعی افزود: ما نه در ابتدای راه هستیم و نه در انتهای آن، اما سرعت حرکت‌مان بسیار امیدوارکننده است. در یکی دو سال اخیر شاهد جهش بسیار خوبی در دانشگاه‌های کشور در زمینه آموزش و پژوهش در حوزه هوش مصنوعی بوده‌ایم، ایران در منطقه جزو کشورهایی است که توانسته در کنار استفاده از این فناوری به تولید محتوا و توسعه‌ی زیرساخت‌های آن نیز بپردازد که این مسئله بسیار حائز اهمیت است.

فرهود با هشدار نسبت به خطرات بالقوه این فناوری نوظهور بر لزوم در نظر گرفتن اصول اخلاقی تأکید کرد و گفت: اخلاق به‌مثابه افساری است که باید بر گردن هوش مصنوعی بسته شود. اگر اخلاق به‌عنوان یک چارچوب نظارتی وجود نداشته باشد هوش مصنوعی می‌تواند آسیب‌های جدی به جامعه وارد کند. باید پذیرفت که هوش مصنوعی با تمام قدرت و ظرفیتش بدون هدایت انسانی و بدون رعایت اصول اخلاقی ممکن است به ابزاری نادرست در تصمیم‌گیری‌های مهم بدل شود. این فناوری از بسیاری از دانش‌ها تأثیرگذارتر و سریع‌الاثرتر است و بنابراین کنترل آن نیز حساس‌تر است.

پدر علم ژنتیک با تأکید بر نقش آینده‌ساز جوانان در این مسیر خاطرنشان کرد: ما باید نه‌تنها آموزش فنی بلکه آموزش اخلاق علمی و مسئولیت‌پذیری را به جوانان منتقل کنیم. تکنولوژی در دست انسان بدون اخلاق ممکن است خطرناک‌تر از هر سلاحی باشد، علم پزشکی همیشه یک علم جوشان و در حال تحول است و اکنون هوش مصنوعی آمده است تا به آن شتابی بی‌سابقه ببخشد، البته به شرط آن‌که با آگاهی، تعهد و اخلاق همراه باشد. خبرگزاری آنا

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/bw7G