پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
ورود دانشگاه آزاد به برنامه «پزشکی اجتماعی»
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا خوشدل در خصوص افزایش میزان شهریه دانشگاه آزاد و نگرانی‌ها پیرامون کاهش رغبت دانشجویان گفت: هیچ‌گونه کاهش انگیزه‌ای در میان دانشجویان مشاهده نشده است. شما برای دریافت آموزش یا باید از خدمات دولتی استفاده کنید یا هزینه این خدمات را بپردازید. گاهی ممکن است در منزل زبان انگلیسی بیاموزید و هزینه‌ای پرداخت نکنید اما اگر به آموزشگاه مراجعه کنید، باید شهریه پرداخت کنید. این موضوع کاملا عادی است.

هزینه ۳.۵ میلیاردی دانشجوی پزشکی در دانشگاه دولتی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تصریح کرد: مجموعه‌ای در دانشگاه آزاد وظیفه کارشناسی شهریه را بر عهده دارد که آنها در خارج از دانشگاه حضور دارند. در این مجموعه با استفاده از نظرات کارشناسی هزینه آموزش یک دانشجوی پزشکی از آغاز تا پایان تحصیل در دانشگاه آزاد حدود ۲ میلیارد تومان بر آورد شده است، در حالی‌که این هزینه در دانشگاه‌های دولتی بیش از ۳.۵ میلیارد تومان تمام خواهد شد.

وی افزود: در نهایت این هزینه‌ها مدیریت شده و تنها بخشی از هزینه‌های لازم از دانشجویان دریافت می‌شود. ما به این موضوع افتخار می‌کنیم که حتی برخی از دانشجویانی که در دانشگاه‌های دولتی پذیرفته شده‌اند در نهایت بازمی‌گردند و دانشگاه ما را انتخاب می‌کنند. این انتخاب نه صرفاً به خاطر طرح نیروی انسانی که همه دانشجویان ملزم به گذراندن آن هستند بلکه به‌دلیل نبود تعهدات پس از طرح برای دانشجویان دانشگاه آزاد است.

خوشدل اضافه کرد: در میان دانشجویان رشته‌های علوم تجربی ما جزو انتخاب‌های اول تا سوم محسوب می‌شویم، بنابراین بخشی از هزینه‌ها به طور طبیعی از دانشجویان دریافت می‌شود، مجموعه مالی و اداری دانشگاه آزاد مدل‌های مختلفی برای پرداخت شهریه طراحی کرده است. دانشجویان می‌توانند شهریه را به‌صورت قسطی پرداخت کنند یا آن را به ترم‌های بعد منتقل کرده و در زمان مناسب پرداخت نمایند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی گفت: اکنون که دانشگاه آزاد در حال ورود به برنامه «پزشکی اجتماعی» است طبیعتاً به تعدادی پزشک عمومی، داروساز و دندان‌پزشک عمومی نیاز خواهد بود. بنابراین به جای مدل خرید تعهدات از مدل بورسیه استفاده خواهیم کرد. به عنوان مثال فردی می‌گوید حاضر است ۵۰ درصد هزینه تحصیل دانشجو را پرداخت کند و در مقابل پس از فارغ‌التحصیلی دانشجو به او خدمت ارائه دهد. این مدل کاملاً منطقی و عاقلانه است و باید خوشحال بود که فردی پیدا شده که نیمی از شهریه دانشجویان را تقبل می‌کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: از آنجا که در مناطق محروم بیمارستان وجود ندارد و دانشجویان به این مناطق تمایل ندارند اجرای طرح تعهدات خدمت دوره آموزشی در شبکه بیمارستانی خود دانشگاه آزاد انجام می‌شود، شبکه‌ای که عمدتاً در شهرهای بزرگ است و شامل مناطق کم‌برخوردار نمی‌شود. البته طرح نیروی انسانی وزارت بهداشت برای فارغ‌التحصیلان مطابق معمول اجرا می‌شود. مهر

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/45v0