پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
کمبود حدود ۷۰۰ عضو هیئت علمی در حوزه دندانپزشکی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، به نقل از معاونت آموزشی وزارت بهداشت سیدجلیل حسینی در چهل و سومین نشست شورای آموزش دندان پزشکی و تخصصی به تشریح شرایط دشوار دانشگاه‌ها در زمان آغاز به کار دولت جدید پرداخت و گفت: دانشگاه‌ها با بدهی انباشته نزدیک به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان و مشکلات متعدد در تأمین بودجه، زیرساخت و نیروی انسانی مواجه بودند.

وی افزود: افزایش ناگهانی ظرفیت پذیرش دانشجوی دندانپزشکی بدون تأمین منابع مالی و زیرساختی کافی بار مضاعفی را بر دوش دانشگاه‌ها گذاشته است. تنها برای جبران زیرساخت‌های مورد نیاز این افزایش ظرفیت بالغ بر ۳۷ هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است، کمبود حدود ۷۰۰ عضو هیئت علمی در حوزه دندانپزشکی و مشکلات تجهیزاتی همچون کمبود یونیت‌های دندانپزشکی از جمله چالش‌های جدی است، افزایش ظرفیت پذیرش باید مبتنی بر برنامه‌ریزی، تأمین زیرساخت و توجه به کیفیت باشد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به کمبود شدید نیروی انسانی در آموزش دندانپزشکی کشور گفت: در حال حاضر حدود ۷۰۰ عضو هیئت علمی برای پوشش نیازهای آموزشی این حوزه کم داریم و بدون تأمین زیرساخت‌های لازم افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی دندانپزشکی می‌تواند به کیفیت آموزش آسیب بزند، توسعه متوازن و کیفی آموزش علوم پزشکی مستلزم سرمایه‌گذاری هدفمند در منابع انسانی فضا و تجهیزات آموزشی است

حسینی با اشاره به اقدامات اصلاحی انجام‌شده در دوره اخیر از اختصاص بودجه‌ای معادل ۸۰ هزار میلیارد تومان برای تسویه بدهی دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: اامیدواریم با نقد شدن این اعتبارات در ماه‌های آینده، دانشگاه‌ها چابکی بیشتری در مدیریت امور پیدا کنند.

وی به بازنگری در آئین‌نامه ارتقاء اعضای هیئت علمی اشاره کرد و افزود: با رویکرد تفکیک مسیر آموزشی و پژوهشی، زمینه ارتقاء برای اعضای هیئت علمی آموزش‌محور نیز فراهم شده است. همچنین پایه‌های تشویقی به‌ویژه در حوزه آموزش در نظر گرفته شده که در بهبود معیشت اعضای هیئت علمی مؤثر خواهد بود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به دغدغه‌های جدی در حوزه سلامت روان فراگیران از تشکیل کمیته ویژه پیشگیری از آسیب به خود در دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: با سیاست گفت‌وگو، ایجاد تالار اساتید در دانشگاه‌ها و برگزاری مستمر جلسات با اعضای هیئت علمی تلاش می‌کنیم به بازسازی اعتماد، افزایش انگیزه و ارتقای کیفیت آموزش کمک کنیم.

حسینی از آغاز طراحی و اجرای ۱۰ بسته تحول در آموزش علوم پزشکی نیز خبر داد و تأکید کرد: یکی از محورهای مهم این بسته‌ها بین‌المللی‌سازی آموزش است. ظرفیت دانشکده‌های دندانپزشکی کشور باید به‌درستی در سطح منطقه و جهان معرفی شود. همچنین پایش کیفیت آموزش به‌صورت مستمر در دستور کار قرار دارد.

وی در پایان ضمن تأکید بر سه راهبرد کلیدی «ارتقای کیفیت»، «عدالت آموزشی» و «تسهیل‌گری در مسیر آموزش»، از همه مدیران و اعضای هیئت علمی خواست با مشارکت فعال، پیشنهادهای اجرایی خود را ارائه دهند و از ظرفیت‌های موجود برای حمایت از اساتید، دانشجویان و حفظ کیفیت آموزشی بهره ببرند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/SAXx