پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
اصلاح قیمت ۹۰۰ قلم دارو در سال گذشته
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مهدی پیرصالحی گفت: داروهای عرضه شده در بازار سیاه خطرات جدی برای سلامت مردم و بیماران ایجاد می‌کنند، تاکنون با حدود یک هزار و ۲۰۰ سایت و شبکه تلگرامی متخلف در حوزه محصولات سلامت محور برخورد شده و ۱۴ هزار و ۹۵۰ اقدام نظارتی انجام گرفته است.

تبلیغات غیرعلمی در حوزه دارو

رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: تبلیغات ماهواره‌ای و فضای مجازی در حوزه دارو فاقد پایه علمی‌اند و محصولات عرضه شده از استانداردهای لازم برخوردار نیستند.

هشدار درباره ترکیبات بیماری‌زا در داروهای قاچاق

وی در خصوص داروهای مکمل افزایش قد نیز اظهار کرد: این تبلیغات دروغین است و هیچ مکملی نمی‌تواند به طور علمی موجب افزایش قد شود، داروهای قاچاق حاوی ترکیبات بیماری‌زا هستند.

کاهش بدهی‌های بخش دولتی

پیرصالحی به وضعیت بدهی‌های بخش دولتی اشاره کرد و گفت: پیش از عید بدهی این بخش به ۴۵ همت می‌رسید اما امسال ۲۰ همت از آن پرداخت شده است.

قیمت پایین دارو در ایران نسبت به دنیا

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: قیمت دارو در ایران نسبت به دنیا بسیار پایین‌تر است و دارو در کشور گران محسوب نمی‌شود.

تولید ۹۸ درصد داروهای مصرفی در داخل کشور

وی افزود: بیش از ۹۸ درصد داروهای مصرفی ایران تولید داخل است و ۸۲ درصد بازار دارویی کشور به محصولات داخلی و ۱۸ درصد به واردات اختصاص دارد.

ارزبری محصولات داخلی و وارداتی

پیرصالحی گفت: ارزبری محصولات داخلی حدود یک میلیارد دلار و ارزبری محصولات وارداتی یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار است، اولویت سازمان غذا و دارو، تولید داخلی است زیرا تنها این بخش می‌تواند نیاز مردم را پاسخ دهد.

نگرانی از افزایش توزیع شیرخشک

رئیس سازمان غذا و دارو به موضوع شیرخشک اشاره کرد و گفت: در سال‌های گذشته ۴۵ میلیون قوطی شیرخشک برای یک میلیون و نیم نوزاد توزیع می‌شد اما سال گذشته این عدد به ۷۵ میلیون قوطی برای یک میلیون نوزاد رسید، با کاهش موالید، افزایش توزیع شیرخشک نیازمند نظارت دقیق‌تر است.

اصلاح قیمت ۹۰۰ قلم دارو در سال گذشته

وی یادآور شد: سال گذشته از مجموع سه هزار قلم داروی موجود قیمت ۹۰۰ قلم اصلاح شد، سازمان غذا و دارو در حوزه‌های غذا، تجهیزات پزشکی، مکمل‌ها، شیرخشک و محصولات آرایشی بهداشتی، نظارت مستمر دارد، مردم نباید هزینه اضافه پرداخت کنند بلکه سازمان‌های بیمه‌گر موظفند پرداختی‌ها را به موقع انجام دهند، هرگونه تغییر در قیمت یا کمبود دارو موجب نارضایتی مردم می‌شود و امیدواریم نهادها برای کاهش مشکلات مردم همکاری کنند.

پیرصالحی در پایان گفت: بیش از ۹۰ درصد داروها بدون سهمیه بندی و براساس نیاز داروخانه‌ها توزیع می‌شوند، ۱۰ درصد باقی مانده نیز مربوط به داروهای خاص است که براساس جمعیت استانی توزیع می‌شود، سازمان در تلاش است با استفاده از هوش مصنوعی، تخصیص دارو به مناطق نیازمند را هدفمندسازی کند. ایرنا

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/hKUq