پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
استفاده از هوش مصنوعی برای غربالگری سرطان پستان در کشور
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، فاطمه خزاعی گفت: ما از هوش مصنوعی برای غربالگری سرطان پستان در کشور استفاده می‌کنیم، یکی از چالش‌هایی که اکنون با آن مواجهیم عدم فرهنگ‌سازی است و اینکه بانوان ما آگاهی لازم را در زمینه تمرین‌های خودمراقبتی ندارند. ما نیاز داریم که در سطحی وسیع اطلاع‌رسانی کنیم و آگاهی لازم را از وجود چنین مشکلی به بانوانمان بدهیم.

وی تأکید کرد: متأسفانه درصد بالایی از بانوان کشور به سرطان پستان مبتلا هستند و شاید سالانه  حدود ۱۷ هزار تا ۲۰ هزار مورد ابتلا داریم و حدوداً ۱۰ هزار نفر را از دست می‌دهیم. چرا که بیماری در مراحل انتهایی تشخیص داده می‌شود و اگر بتوانیم در مراحل اولیه کار تشخیص را انجام دهیم و درمان را شروع کنیم، شاید بتوانیم با یک درمان خیلی ساده جلوی خیلی از اتفاقات را بگیریم. به همین دلیل از هوش مصنوعی استفاده کرده‌ایم تا سرعت کار را افزایش دهد.

رئیس گروه بیماری‌های خاص، غیرواگیر و پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ما معمولاً درمورد پیشگیری زیاد صحبت می‌کنیم ولی متأسفانه در عمل به اجرا در نمی‌آید. باید تمام سازمان‌ها و ارگان‌هایی که می‌توانند و متولی هستند در این زمینه فعالیت کنند، از جمله خانه‌های سلامت، پایگاه‌های سلامت، خانه‌های بهداشت تحت پوشش معاونت‌های بهداشت، پای کار بیایند و به افرادی که به این پایگاه‌ها مراجعه می‌کنند اطلاع‌رسانی خیلی ساده‌ای صورت بگیرد.

خزاعی گفت: ما همیشه از حساسیت زدایی حرف می‌زنیم ولی برعکس در این زمینه باید حساسیت‌زایی کنیم. با توجه به اینکه سرطان پستان شایع‌ترین نوع سرطان در خانم‌ها است و درصد بالایی از ابتلا وجود دارد باید همه‌ ما در کنار هم قرار بگیریم تا اتفاق خیلی خوبی بیفتد، صدا و سیما بخشی از کار را به عهده بگیرد، معاونت‌های بهداشت، معاونت‌های درمان و حتی ngoها و خیلی از سازمان‌های دیگر به کمک ما بیایند. حتی سازمان‌های خصوصی در راستای مصوبه ارزیابی سلامت کارکنانشان، بر اساس رسالت و مسئولیت  اجتماعی خود، خدمات لازم را به پرسنل خانم ارائه دهند.

وی تصریح کرد: ما از سال ۱۴۰۰ در مراکز درمانی‌مان در دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال کمک گرفتن از آنان و استفاده از این هوش مصنوعی هستیم. نتایج بسیار خوبی هم گرفته‌ایم. مهم‌ترین کار این است که در سطح وسیع اطلاع‌رسانی صورت بگیرد، نه صرفاً هوش مصنوعی بلکه غربالگری که از طریق هوش مصنوعی صورت می‌گیرد.

رئیس گروه بیماری‌های خاص، غیرواگیر و پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان تصریح کرد: در حال حاضر بیمارستان‌های امام خمینی، بهارلو و آرش به هوش مصنوعی مجهز شده و ریپورت‌ها بر اساس هوش مصنوعی انجام می‌شود. امیدوارم که متولیان اصلی نظام سلامت چه در سطح وزارت بهداشت و چه در سطح دانشگاه‌ها به ما کمک کنند و  این برنامه حداقل فعلاً به‌صورت پایلوت در استان تهران اجرا شود تا بتوانیم بقیه استان‌ها را هم پوشش دهیم.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/vH7y