پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
غنی‌سازی آرد با ویتامین D در دست انجام
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مهدی پیرصالحی در همایش روز جهانی ایمنی غذا با تاکید بر نقش حیاتی نظام نظارتی غذا گفت: سازمان غذا و دارو در حوزه سلامت و ایمنی غذا مرجع ناظر بر تولید غذا نقش کلیدی دارد و هدف اصلی، حصول اطمینان از ایمنی و کیفیت محصولات غذایی است.

وی با اشاره به شاخص‌های نظارتی سازمان غذا و دارو افزود: شبکه‌ای گسترده از آزمایشگاه‌ها برای اجرای این مأموریت به‌کار گرفته شده است که شامل: آزمایشگاه مرجع به‌عنوان آزمایشگاه مادر،۵۳ آزمایشگاه تخصصی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و مجموعاً ۵۴۷ آزمایشگاه مجاز در کشور است، آزمایشگاه کنترل غذا و داروی ما توانسته مجوزهای بین‌المللی مهمی از فائو و دو گواهی رسمی از سازمان جهانی بهداشت برای آزمون آفلاتوکسین دریافت کند و مورد تأیید اتحادیه اروپا قرار گیرد. این موضوع شرط لازم برای صادرات محصولات غذایی مانند پسته به اروپا است.

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: در کنار وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، و وزارت صمت، نظارت‌ها به‌صورت زنجیره‌ای از مزرعه تا سفره انجام می‌شود. محصولات تراریخته نیز در زمان ترخیص از نظر ژنتیکی بررسی شده و برچسب‌گذاری دقیق الزامی است.

پیرصالحی با اشاره به اقدامات ملی در پایش آلودگی‌ها در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ گفت: ۹۶ قلم ماده غذایی از نظر باقی‌مانده آفت‌کش‌ها پایش شده‌اند و ۳۵ هزار نمونه‌برداری انجام و آزمایش شدند همچنین ۲۵ هزار نمونه برای فلزات سنگین و ۲۱ هزار نمونه برای نیترات بررسی شدند.

وی اظهار کرد: برنامه ارتقاء ایمنی و سلامت شیر و فرآورده‌های لبنی با محوریت کاهش آنتی‌بیوتیک‌ها و افزودنی‌ها و همکاری با مدارس در حال اجراست، برنامه کاهش اسیدهای چرب ترانس نیز از حدود ۱۲ سال پیش آغاز شد و امروز به کمتر از ۲ درصد رسیده که میزان استاندارد بین‌المللی است و در اغلب واحدهای تولیدی کشور رعایت می‌شود.

 رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اهمیت ردیابی و هشدار سریع گفت: همان‌طور که اتحادیه اروپا سامانه RASFF را دارد ما نیز نسخه ایرانی آن را طراحی کرده‌ایم. سامانه RASFF ایران که به‌زودی رونمایی می‌شود گامی مهم در نظارت شفاف و هوشمند بر ایمنی غذا در کشور است و امیدواریم به سامانه اروپایی متصل شویم، دوستان ما در اداره کل فرآورده‌های غذایی و تیم فناوری اطلاعات سازمان تلاش گسترده‌ای برای توسعه این سامانه انجام داده‌اند. این اقدام ایران را در زمره معدود کشورهایی قرار می‌دهد که دارای سامانه هشدار سریع ملی برای غذا و خوراک دام هستند.

پیرصالحی در پایان با اشاره به برنامه‌های غنی‌سازی غذا با ریز مغذی‌ها گفت: غنی سازی نمک با ید طی دو دهه اخیر انجام شده، غنی سازی آرد با اهن نیز اجرایی شده و غنی‌سازی آرد با ویتامین D نیز در دست انجام است، همچنین ۳۸۰ کارخانه تولید آرد تحت نظارت سازمان غذا و دارو فعالیت دارند، ۱۴۰ پروانه تولید آرد کامل صادر شده است و می‌توان تولید نان کامل را عملیاتی کرد. ایسنا

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/Pxjb