بسیاری از ترکیبات موجود در ریزگردها سرطانزا است
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه بسیاری از ترکیبات موجود در ریزگردها میتوانند سرطانزا بوده و موجب تشدید بیماریهای مزمن نظیر آلرژیهای تنفسی، عفونتهای تنفسی و بیماریهای قلبی شوند، چند توصیه تغذیهای برای کاهش آسیب ریزگردها مطرح کرد.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، با شدت گرفتن پدیده آلودگی هوا به ویژه در تهران و بسیاری از شهرهای کشور بار دیگر معضل ریزگردها و اثرات زیانبار آنها بر سلامت عمومی جامعه مورد توجه قرار گرفته است.
احمد اسماعیلزاده مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به خطرات ناشی از قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا گفت: بر اساس یافتههای علمی قرارگیری در معرض هوای آلوده با طیف وسیعی از مشکلات در سیستم تنفسی و قلبیعروقی و حتی افزایش مرگومیر ارتباط مستقیم دارد، بسیاری از ترکیبات موجود در ریزگردها میتوانند سرطانزا بوده و موجب تشدید بیماریهای مزمن نظیر آلرژیهای تنفسی، عفونتهای تنفسی و بیماریهای قلبی شوند.
وی با تأکید بر نقش تغذیه در کاهش اثرات مخرب ریزگردها تصریح کرد: ریزگردها در حین تنفس وارد بدن شده به سطح ریهها میچسبند و با ایجاد التهاب و کاهش آنتیاکسیدانها به ویژه در مایع پوششی ریه موجب تخریب سلولها و افزایش خطر ابتلا به سرطان بهویژه سرطان ریه میشوند. بنابراین مصرف مواد غذایی ضدالتهاب و سرشار از آنتیاکسیدان میتواند نقش موثری در محافظت از بدن ایفا کند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در توصیههایی برای بهبود تغذیه در روزهای آلوده گفت: افزایش مصرف میوهها و سبزیجات زرد و نارنجی توصیه میشود، هویج، کدو حلوایی، گوجهفرنگی، زردآلو، آلو، طالبی، موز و انبه به دلیل دارا بودن بتاکاروتن «پیشساز ویتامین A» نقش موثری در کاهش اثرات مضر آلودگی دارند.
اسماعیلزاده با توصیه بر استفاده بیشتر از منابع ویتامین C گفت: مصرف پرتقال، لیمو، نارنج، نارنگی، توتفرنگی، سیب، خربزه، انار، اسفناج، سبزی خوردن، فلفل دلمهای و پیاز توصیه میشود، همچنین جوانهها، مغزهای آجیلی و تخم آفتابگردان با دارا بودن ویتامین E میتوانند به کاهش التهاب کمک کنند، مصرف منابع امگا ۳ نیز باید افزایش پیدا کند، ماهی، گردو و خرفه به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب مفید برای سلامت ریه بسیار مؤثرند.
وی با تاکید بر عدم غفلت از خانواده کلم نیز گفت: کلم بروکلی، گلکلم و کلمبرگ دارای موادی هستند که به دفع سموم از بدن و پیشگیری از سرطان کمک میکنند. همچنین گنجاندن مواد غذایی مؤثر بر کاهش خلط ریوی نیز توصیه میشود، به طوری که هندوانه، پیاز، تخممرغ و سیر به تقویت ریه و کاهش خلط کمک میکنند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص مصرف مکمل ویتامین D نیز گفت: با توجه به نقش این ویتامین در تقویت سیستم ایمنی انجام آزمایش خون برای بررسی سطح آن و مصرف مکمل با مشورت متخصص توصیه میشود. استفاده از زردچوبه در غذاها نیز توصیه میشود، این ادویه حاوی کورکومین بوده و در بهبود عملکرد ریوی مؤثر است.
اسماعیلزاده در پایان با تاکید بر کنترل وزن بدن گفت: چاقی و اضافه وزن با افزایش التهاب و فشار بر اندامها از جمله ریه و قلب، مقاومت بدن در برابر آلودگی هوا را کاهش میدهد. در صورت ابتلا به اضافهوزن مراجعه به متخصص تغذیه توصیه میشود، در شرایط فعلی توجه جدی به تغذیه سالم نه تنها یک انتخاب بلکه یک ضرورت برای مقابله با پیامدهای خطرناک آلودگی هوا به ویژه ریزگردهاست.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/EBcP