پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
افزایش مناطق مستعد ایجاد طوفان در کشور
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، عباس شاهسونی با بیان توصیه‌های بهداشتی در شرایط آلودگی هوای پیش آمده در هفته‌های اخیر گفت: مهم‌ترین نکته این‌ است که مردم باید در زمان‌هایی که غلظت ذرات معلق به علت ورزش باد و طوفان افزایش پیدا می‌کند، تا حد امکان در فضای داخل منازل‌شان بمانند. در منزل نیز سعی کنند که فعالیت فیزیکی کمتری داشته باشند و پنجره‌ها بسته باشد. این موارد می‌تواند به کاهش اثرات طوفان گرد و غباری بر سلامت‌ افراد بسیار کمک کند.

وی افزود: نکته دوم این است که یک‌سری از گروه‌ها آسیب‌پذیرتر هستند، از جمله کودکان، سالمندان، زنان باردار، افرادی که بیماری تنفسی و قلبی دارند و حتی ورزشکاران، افراد چاق، افرادی که دیابت دارند، حاشیه‌نشین ها، افراد سیگاری و حتی ورزشکاران جزو این گروه های آسیب پذیر هستند. لذا توصیه می‌شود که این افراد به‌خصوص در این زمان‌ها کمتر در فضای آزاد حضور داشته باشند فعالیت‌های ورزشی و فعالیت‌های فیزیکی سنگین را کاهش دهند.

معاون مرکز تحقیقات کیفیت هوا و تغییر اقلیم اضافه کرد: همچنین در صورت لزوم برای حضور در فضای باز حتماً از ماسک مناسب استفاده کنند. بهترین ماسک‌ها P2 و N95 هستند، اما از سایر ماسک‌های طبی مورد تأیید وزارت بهداشت نیز می‌توان استفاده کرد. نکته مهم این است که این ماسک‌ها به‌طور مناسب روی صورت‌شان قرار گیرد. همچنین اگر نیاز دارند می‌توانند از دو ماسک به صورت هم‌زمان استفاده کنند.

شاهسونی با اشاره به چند نکته تغذیه ای در شرایط آلودگی هوا گفت: افراد باید آب بیشتری بنوشند و تا حد امکان از مواد غذایی، سبزیجات و میوهایی که حاوی آنتی‌اکسیدان هستند استفاده کنند. این موارد به کاهش اثرات آلودگی هوا روی بدن‌شان بسیار کمک می کند، از طرفی اگر افراد از کولر آبی استفاده می‌کنند از آنجا که کولر آبی هوای بیرون را به داخل منزل وارد می‌کند بهتر است که از پوشش‌های نانو روی کولرشان استفاده کنند تا ذرات وارد منزل‌شان نشود.

وی در خصوص علت آلودگی هوای پیش آمده در فصل تابستان اظهار کرد: علت آلودگی های اخیر هوا عمدتا به دلیل خشکسالی‌هایی است که در چند سال اخیر داشتیم و همچنین به علت کاهش بارش‌هایی که در کشور اتفاق افتاده است. تغییرات اقلیمی که در منطقه و به‌خصوص کشور ما اتفاق افتاده تبعاتش در کشور ما بسیار شدید است. طوفان‌های گرد و غباری تبعاتی از خشکسالی و تغییرات اقلیم هستند.

معاون مرکز تحقیقات کیفیت هوا و تغییر اقلیم در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین مناطق مستعد ایجاد طوفان در کشور افزایش یافته و این باعث شده که با کوچک‌ترین ورزش باد که از سطح مقاطع خاک بیشتر باشد یعنی اینکه خاک نتواند آن میزان سرعت باد را تحمل بکند، این ذرات در هوا معلق شوند و وارد هوا بشوند و موجب ایجاد طوفان گردبادی شود. همچنین باعث افزایش غلظت آلاینده‌ها و ذرات معلق در شهرهای مختلف شود، به طور مثال در هفته های گذشته در ‌شهر هایی مانند تهران و کرج این اتفاق افتاد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/YihS