پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
آسیب‌پذیری فرآورده‌های گوشتی در گرمای تابستان
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حشمت‌الله رضوی گفت: فرآورده‌های گوشتی از جمله محصولات بسیار حساس به دما هستند و با توجه به افزایش دمای محیط به بالای ۴۰ درجه در بسیاری از استان‌ها، رعایت کامل زنجیره سرد از مرحله تولید تا مصرف یک الزام غیرقابل چشم‌پوشی است.

وی اضافه کرد: در صورت نگهداری فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس، کالباس، همبرگر، ناگت، ژامبون و گوشت‌های بسته‌بندی‌شده در دمایی خارج از محدوده مجاز «۰ تا ۴ درجه سانتی‌گراد در یخچال یا منفی ۱۸ درجه در حالت منجمد» خطر رشد میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا مانند سالمونلا، لیستریا و کلستریدیوم پرفرنژنس به‌شدت افزایش می‌یابد.

سرپرست اداره امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی با منشأ دامی و دریایی سازمان غذا و دارو با تأکید بر جنبه‌های شیمیایی تخریب فرآورده‌ها گفت: افزایش دمای نگهداری می‌تواند منجر به تسریع در وقوع واکنش‌های پروتئولیتیک و لیپولیتیک، تشکیل ترکیبات مضر مانند آمین‌های بیوژنیک، تغییر رنگ، بو و طعم و در نهایت کاهش ماندگاری و ایمنی محصول شود.

رضوی خاطرنشان کرد: خودروهای حمل باید مجهز به یخچال و ثبت‌کننده دما «دیتالاگر» باشند، همچنین در فروشگاه‌ها وجود دماسنج مدرج و کالیبره‌شده برای کنترل روزانه دمای نگهداری ضروری است. قطع برق و ضعف سیستم‌های پشتیبان یکی از نگرانی‌های اصلی در روزهای گرم سال است.

وی تأکید کرد: بازرسان معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در فصل گرما با تمرکز بر فروشگاه‌های عرضه فرآورده‌های گوشتی، مراکز توزیع و سردخانه‌ها، نظارت‌های هدفمند و تشدید شده‌ای را انجام می‌دهند و در صورت کشف نگهداری نامناسب یا تقلب، اقدامات قانونی فوری اعمال خواهد شد.

بنابر اعلام سازمان غذا و داروسرپرست اداره امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی با منشأ دامی و دریایی سازمان غذا و دارو در پایان گفت: از مردم درخواست داریم هنگام خرید این فرآورده‌ها به دمای یخچال، سلامت بسته‌بندی، برچسب اصالت و شرایط عرضه دقت کنند و از خرید محصولات دامی که در معرض گرما یا بدون زنجیره سرد عرضه می‌شوند، به‌ویژه در فروشگاه‌های کوچک فاقد تهویه خودداری کنند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/St3K