پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
بدهی ۲۰ هزار میلیاردی مراکز درمانی به تامین‌کنندگان تجهیزات پزشکی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، جلیل سعیدلو امروز در نشست خبری برگزاری نمایشگاه تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی و ملزومات دارویی که در انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی برگزار شد گفت: 70 تا 80 درصد ملزومات پزشکی توسط تولید داخل تأمین می‌شود و مابقی از طریق واردات است و 50 درصد تجهیزات دستگاه‌های پزشکی نیز وابسته به تولید داخلی است.

وی اظهار کرد: موضوع مطالبات یکی از مسائل مهم است و اراده‌ای برای حل مشکلات وجود ندارد. در حوزه پرداخت مطالبات شرکت‌های تجهیزات پزشکی بسیاری از اوقات با بدهی‌های یک‌ونیم‌ساله مواجه بوده‌ایم. در حال حاضر شرکت‌ها بالغ بر 20 هزار میلیارد تومان مطالبات در حوزه تأمین و تولید تجهیزات پزشکی از مراکز درمانی دارند که در این زمینه دائم در حال مکاتبه با دولت برای تأمین این مطالبات هستیم.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی در خصوص تأثیر حذف ارز ترجیحی از صنعت تجهیزات پزشکی بر نقدینگی صنعت و هزینه‌های بیماران گفت: پایه ارزی 4200 تومانی قبلاً برای تجهیزات پزشکی وجود داشت که امسال به 28500 تومان رسیده است و قطعاً روی پرداخت از جیب مردم تأثیر می‌گذارد. بیمه‌ها برای کاهش هزینه‌های درمانی مردم در حوزه تجهیزات پزشکی باید ایفای نقش کنند.

سعیدلو گفت: در طرح دارویار سازمان‌های بیمه‌گر عمده داروهای بیماران را تحت پوشش قرار دادند و قرار شد قیمت‌ها در سال اجرای این طرح «1402» معادل قیمت‌های شهریور سال قبل «1401» باشد، اما به‌واسطه عدم تخصیص به‌موقع ریال دچار وقفه شد و به شکلی که طراحی شده بود پاسخگوی نیاز بیماران نبود. بنابراین اگر قرار باشد طرحی به نام تجهیزیار نیز اجرا شود باید همه سازمان‌های دخیل نقش خود را به موقع ایفا کنند تا پرداختی مردم افزایش نیابد.

وی تصریح کرد: در وهله اول باید پوشش بیمه‌ای اقلام تجهیزات پزشکی افزایش یابد و در عین حال اعتبارات مورد نیاز برای اجرای این طرح نیز در نظر گرفته شود، وجه تمایز صنعت سلامت با سایر صنایع این است که هیچ بحرانی باعث تعطیلی و عدم حضور در کنار مردم نمی‌شود. در جنگ 12روزه اخیر نیز همین اتفاق افتاد و ما رسالت خود را در زمینه پشتیبانی از سلامت مردم انجام دادیم.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی با اشاره به برگزاری سومین دوره نمایشگاه ایران‌مِد تصریح کرد: طی دو دوره گذشته توانستیم رضایت شرکت‌کنندگان در نمایشگاه ایران‌مِد را جلب کنیم و این باعث شده است که برای دوره جاری نیز تاکنون بیش از 50 درصد ظرفیت نمایشگاه ثبت‌نام شود.

سعیدلو در پایان در خصوص ساماندهی خریدوفروش برخی تجهیزات پزشکی دست‌دوم نیز گفت: برخی اقلام و تجهیزات پزشکی یک‌بارمصرف هستند و باید بلافاصله پس از مصرف دور انداخته شوند، بنابراین در مورد این تجهیزات مصرفی نمی‌توان از اقلام دست‌دوم استفاده کرد. گروه دیگری از تجهیزات پزشکی مانند تخت و ویلچر هستند که ممکن است مردم در پلتفرم‌ها آن‌ها را به فروش بگذارند. با این حال مجمع خیرین تجهیزات پزشکی اقدام به جمع‌آوری این محصولات می‌کند تا پس از اورهال‌کردن، آن‌ها را دوباره در اختیار بیماران قرار دهد. مردم می‌توانند از طریق سامانه مجمع خیرین صنف تجهیزات پزشکی این اقلام را دریافت کنند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/YvaL