پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
مدیریت هوشمند پسماندهای بیمارستانی در انتظار تصویب شورای عالی محیط‌ زیست
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محسن فرهادی در خصوص مدیریت هوشمند پسماندهای بیمارستانی گفت: طرح مدیریت هوشمند پسماند بیمارستانی به صورت پایلوت در ۳ استان اصفهان، همدان و قزوین اجرا شده و دستاوردهایی در راستای اجرای این طرح به دست‌ آورده‌ایم. ما در وزارت بهداشت به همراه سازمان محیط‌زیست، نتایج اجرای پایلوت طرح مدیریت هوشمند پسماندهای بیمارستانی را در «کمیته ملی پسماند» که به ریاست دکتر قائم‌پناه - معاون اجرایی رئیس‌جمهور، تشکیل شد، مثبت اعلام کرده‌ایم.      

وی افزود: اجرای پایلوت طرح مدیریت هوشمند پسماند بیمارستانی در کمیته ملی پسماند صحه‌گذاری شده، ماده ۶۵ و ۶۹ «ضوابط و روش‌های مدیریت اجرایی پسماندهای پزشکی و پسماندهای وابسته» به تغیر نیاز دارد. پس از اعلام صحه‌گذاری اجرای طرح مدیریت هوشمند پسماند بیمارستانی در کمیته ملی پسماند، در این کمیته تصمیم‌ گرفته شد وزارت بهداشت با همکاری سازمان محیط‌زیست و سایر سازمان‌های درگیر نسبت به اصلاح و بازنگری ماده ۶۵ و ۶۹ «ضوابط و روش‌های مدیریت اجرایی پسماندهای پزشکی و پسماندهای وابسته» اقدام کند. 

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: آخرین نسخه اصلاحی ماده ۶۵ و ۶۹ «ضوابط و روش‌های مدیریت اجرایی پسماندهای پزشکی و پسماندهای وابسته» مراحل پایانی را سپری می‌کند و امیدوارم که در هفته اول شهریور ماه نهایی شود. نسخه نهایی برای تصویب به شورای عالی محیط‌زیست که ریاست آن را رئیس‌جمهور بر عهده دارد، ارسال می‌شود. اگر نسخه ارسالی در شورای عالی محیط‌زیست تصویب شود، طرح از حالت پایلوت خارج شده و در تمام کشور اجرا می‌شود.  

فرهادی گفت: ضوابط قبلی مدیریت پسماندهای بیمارستانی بر این موضوع تاکید می‌کرد که بیمارستان‌ها می‌بایست پسماندهای بیمارستانی را در محل تولید بی‌خطر کنند و سپس به سیستم جمع‌آوری تحویل دهند. این در حالی است که ضوبط جدید به وزارت بهداشت اختیار می‌دهند که علاوه بر بی‌خطرکردن پسماندهای بیمارستانی در محیط می‌توانند از روش‌ها روز دنیا برای مدیریت پسماند بیمارستانی بهره‌ گیرند.

به گزارش ایسنا وی در پایان اضافه کرد: انتخاب روش‌های جدید مدیریت پسماندهای بیمارستانی در ضوابط قبلی ممنوع بود و این در حالی است که ضوابط جدید چنین فرصتی را برای بیمارستان‌ها فراهم می‌کند، انتخاب و استفاده از روش‌های جدید مدیریت پسماند، منوط به تایید روش مورد پیشنهاد بیمارستان‌ها و دانشگاه‌های علوم‌پزشکی در وزارت بهداشت است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/8MDH