پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
آبله مرغان در کشور ما یک بیماری آندمیک است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حبیب‌زاده در خصوص وضعیت شیوع بیماری آبله‌مرغان در کشور و گروه‌های در معرض خطر آن گفت: آبله مرغان در کشور ما تقریبا یک بیماری آندمیک است و بعد از یک سالگی کم کم افراد مبتلا می‌شوند به طوری که در سنین یک تا پنج سال تقریبا سالانه چهار درصد افراد مبتلا می‌شوند و این روند ادامه دارد تا حدود 40 سالگی که حدود 80 درصد افراد در کشور مبتلا به آبله مرغان می‌شوند.

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در خصوص گروه‌های در معرض خطر آبله مرغان گفت: زنان باردار، نوزادان نارس، کودکان زیر یک سال و افرادی که سن‌شان بالای 15 سال است بر اثر ابتلا به آبله مرغان می‌توانند دچار عوارض شدید شوند و به همین دلیل نیز از واکسیناسیون علیه این بیماری سود می‌برند.

وی افزود: بسیاری از کشورها از حدود سال 2000 این واکسن را وارد برنامه واکسیناسیون کشوری‌شان کرده‌اند، به عنوان مثال کشورهایی در حوزه آسیای جنوب شرقی، کانادا و ایالات متحده واکسیناسیون علیه آبله مرغان را انجام می‌دهند و به دنبال رصدهای انجام شده متوجه شدند آثار مفید بسیار زیادی داشته، چه در زمینه کاهش بار زونا و چه کاهش مرگ و میر. در مجموع واکسیناسیون در این کشورها توانسته بار بیماری را به شدت کاهش دهد.

حبیب‌زاده گفت: ابتلا به آبله مرغان پایان داستان نیست بویژه در سنین بالای 50 سال و در شرایط استرس‌زا و ابتلا به بیماری‌های تضعیف کننده سیستم ایمنی، آبله مرغان می‌تواند به صورت بیماری زونا خود را نشان ‌دهد و اتفاقا عوارضی که بعد از زونا بوجود می‌آید بسیار سنگین‌تر و ناراحت‌کننده‌تر از خود آبله مرغان است و ممکن است کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل بسیاری از عوارض آبله مرغان با آثار دراز مدت ناشی از عود مجدد آن به صورت زونا مرتبط است.

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: آبله مرغان معمولا و بویژه در سنین پایین به صورت بثورات پوستی است که معمولا خفیف بوده و رد می‌شود، اما در افراد مستعد مانند نوزادان، نوزادان نارس، زنان باردار بویژه در سه ماهه آخر بارداری، مبتلایان ضعف سیستم ایمنی و مبتلایان HIV عوارض به مراتب بیشتر است، ممکن است باعث درگیری سایر ارگان‌های بدن شود. همچنین ممکن است باعث سوپراینفکشن پوست با سایر باکتری‌ها شده و متاسفانه باعث مرگ و میر شود.

وی در پایان در خصوص احتمال ورود این واکسن به برنامه واکسیناسیون کشوری افزود: فعلا برنامه‌ای برای اینکه واکسن واریسلا «واکسن آبله مرغان» در واکسیناسیون عمومی قرار گیرد نداریم و جهت تصمیم‌گیری در این زمینه باید ابتدا تعیین کنیم که چقدر از این واکسن سود خواهیم برد. اما در مجموع در حال حاضر با توجه به وضعیت کشور بویژه در خانم‌هایی که قصد بارداری دارند و افرادی که به سن بلوغ رسیده‌اند اما هنوز به آبله مرغان مبتلا نشده‌اند به صورت قطعی از این واکسن سود خواهند برد و می‌توانند آن را تزریق کنند. ایسنا

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/xctX