پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
از قارچ‌های خودرو در طبیعت به هیچ وجه استفاده نکنید
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مرتضی نبیئی با اشاره به مسمومیت‌های سالانه ناشی از مصرف قارچ‌های خودرو در نقاط مختلف کشور گفت: هر سال در فصل‌های بهار و پاییز موارد متعددی از مسمومیت‌های شدید و حتی مرگ ناشی از مصرف قارچ‌های خودرو گزارش می‌شود. تشخیص قارچ‌های سمی از نوع خوراکی برای افراد عادی تقریباً غیرممکن است و حتی کارشناسان بدون آزمایش‌های تخصصی قادر به تشخیص آن نیستند. 

مدیر اداره پایش و نظارت فرآورده‌های سلامت‌محور معاونت غذا و دارو ادامه داد: برخی از قارچ‌های سمی شباهت زیادی به قارچ‌های خوراکی دارند و ترکیبات سمی آن‌ها می‌تواند حتی در مقادیر کم بسیار خطرناک و غیرقابل درمان باشد، از مردم درخواست داریم تنها از قارچ‌های بسته‌بندی‌شده و دارای مجوز سازمان غذا و دارو استفاده کنند و از مصرف قارچ‌های فله‌ای، دست‌فروش‌ها یا قارچ‌های خودرو در مراتع و جنگل‌ها خودداری کنند. 

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو وی در پایان تأکید کرد: در صورت بروز علائم مشکوک مانند تهوع، استفراغ، اسهال، درد شدید شکم یا سرگیجه پس از مصرف قارچ افراد باید فوراً به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه کرده و از خوددرمانی پرهیز کنند، اطلاع‌رسانی و آموزش عمومی درباره خطرات مصرف قارچ‌های خودرو نقش مهمی در پیشگیری از مسمومیت‌ها دارد و شهروندان می‌توانند در صورت مواجهه با هرگونه مسمومیت با شماره ۱۹۰ تماس بگیرند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/ad44