پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
نظام‌های پرداخت فعلی پاسخگوی نیاز نظام سلامت نیستند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدمهدی ناصحی با تأکید بر نقش تعیین‌کننده نظام پرداخت در رفتار ارائه‌دهندگان و دریافت‌کنندگان خدمت گفت: نظام پرداخت یکی از ابزارهای رفتارساز در نظام سلامت است و می‌تواند جهت‌دهی جدی در نحوه ارائه خدمت و مصرف آن ایجاد کند.

وی با اشاره به چالش‌های پرداخت کارانه‌ای و فی‌فورسرویس «پرداخت به‌ازای خدمات» افزود: در این روش‌ها اگرچه دسترسی به خدمات ساده‌تر و انگیزه ارائه‌دهندگان برای خدمت بیشتر است، اما القای تقاضا و افزایش غیرقابل کنترل هزینه‌ها از مهم‌ترین پیامدهای آن به شمار می‌رود و این مسئله در شرایط بحرانی مانند اپیدمی‌ها می‌تواند فشار مالی سنگینی بر نظام سلامت وارد کند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: در مقابل پرداخت سرانه مدل دیگری است که هم‌اکنون در کشور در بخش‌های مختلف از جمله برنامه پزشک خانواده روستایی و برخی استان‌های دارای طرح پزشک خانواده اجرا می‌شود و هر یک از این روش‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند، به‌طور مثال در صورت نبود نظارت مؤثر ممکن است کیفیت خدمات یا حجم مراقبت‌ها کاهش یابد.

ناصحی با اشاره به طرح‌های جدید پرداخت مبتنی بر عملکرد و مدیریت هزینه گفت: رویکردهایی مانند بودجه کلی «Global Budget» و پرداخت مبتنی بر گروه‌های تشخیصی «DRG» می‌توانند گام‌های مؤثری در اصلاح نظام پرداخت باشند و امسال اجرای پرداخت گلوبال در ۱۴ خدمت آغاز شده و برخی از آن‌ها در حال اجراست.

وی در پایان تأکید کرد: انتخاب و اجرای هر الگوی پرداخت باید متناسب با نیاز کشور و توان مدیریتی مؤسسات درمانی صورت گیرد و هرچند برخی بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها هنوز ظرفیت اجرایی کافی برای این روش‌ها را ندارند، اما حرکت به سمت نظام‌های نوین پرداخت اجتناب‌ناپذیر است، نظام‌های کارانه‌ای و پرداخت به ازای خدمت پاسخگوی شرایط فعلی کشور نیستند و باید اصلاح شوند و منابع مالی نظام سلامت محدود است و نمی‌توان با تداوم روش‌های پرهزینه و غیرقابل کنترل انتظار پایداری در تأمین مالی و ارتقای کیفیت خدمات را داشت. مهر

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/n6Gt