۱۵۸ بیمارستان استان تهران زیر ذرهبین بازرسان بهداشت محیط
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت رعایت بهداشت مواد غذایی و آشپزخانه در بیمارستانها در تامین سلامت بیماران، کارکنان و مراجعه کنندگان از انجام بازرسی های بهداشت محیط در ۱۵۸ بیمارستان استان تهران در بازه زمانی ۱۴ روزه از ۱۳ تا ۲۷ آبان ماه خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا رئیسی گفت: بر اساس آیین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، وزارت بهداشت به منظور حفظ سلامت عمومی مکلف است تمامی مراکز و اماکن مشمول این آیین نامه از جمله بیمارستانها، مراکز بهداشتی و درمانی و موسسات پزشکی را از نظر تطبیق بهداشت فردی، ساختمانی، ابزار و تجهیزات تحت نظارت مستمر قرار دهد.
وی افزود: در راستای تشدید نظارت بر وضعیت بهداشت محیط آشپزخانه و غذاخوری بیمارستان های استان تهران، بازرسی های بهداشتی توسط گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی انجام و گزارش های جامع و تفصیلی آن و نیز پیشنهادات لازم جهت اقدامات اصلاحی به روسای این دانشگاه ها ارسال شد، در این طرح 75 بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، 69 بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران و 14 بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران مورد ارزیابی قرار گرفتند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: در این بازدیدها علاوه بر ارزیابی وضعیت سیستم تهویه، تامین آب، سیستم دفع فاضلاب، مدیریت پسماند آشپزخانه ها و بهداشت فردی 2154 نفر پرسنل شاغل در این محل ها مورد ارزیابی قرار گرفت. کارشناسان بهداشت محیط با بهره گیری از تجهیزات پرتابل، 214 مورد سنجش بار میکروبی، 256 مورد سنجش کلر آزاد باقی مانده آب مصرفی، 458 مورد سنجش دمای سردخانه ها و یخچال ها، 79 مورد سنجش روغن مصرفی و 13 مورد شوری سنجی انجام دادند.
رئیسی با بیان اینکه با توجه به حساسیت ویژه ارائه خدمات تغذیهای در مراکز درمانی، رعایت دقیق و مستمر استانداردهای بهداشت محیط در این بخش ها از اهمیت بسزایی برخوردار است گفت: نظر به اینکه بیماران بستری در مراکز درمانی غالباً دارای سیستم ایمنی ضعیف بوده و هرگونه آلودگی غذایی یا محیطی میتواند منجر به مسمومیتهای غذایی، ابتلا به عفونتهای بیمارستانی و تشدید وضعیت بالینی آنها شود، ضرورت دارد نظارت بر اجرای ضوابط بهداشتی با دقت و جدیت بیشتری دنبال شود.
به گزارش وبدا وی در پایان اضافه کرد: عدم رعایت اصول بهداشتی مناسب در فرآیندهای آمادهسازی، پخت، نگهداری و توزیع غذا میتواند زمینه رشد و انتشار عفونت و عوامل بیماریزا مانند سالمونلا، اشریشیاکلی و استافیلوکوک را فراهم کرده و سلامت بیماران، همراهان و کارکنان را به مخاطره بیاندازد.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/DRjv