پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
به صدا و سیما التماس کردم که به مردم یاس و ناامیدی ندهند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سعید نمکی روز سه شنبه در همایش دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور در مجموعه فرهنگی شقایق افزود: این کار تا دو ماه آینده انجام می شود و پس از آن اطلاعات این پرونده به تدریج تکمیل می شود. 

وی افزود: اعتیاد را می توان از دو منظر آفت حاد اجتماعی و بحث پیشگیرانه آن مدنظر قرار داد؛ باید نگاه ژرف تری به مساله اعتیاد داشته باشیم چراکه بهترین کشورهای دنیا در مقابله با اعتیاد تنها 20 تا 30 درصد در عرصه کنترل عرضه مواد موفق بودند. 

وزیر بهداشت ادامه داد: در نگاه درازمدت پیشگیرانه باید به گونه ای اعتیاد را مدیریت کنیم تا آوار اعتیاد روی دوش ما سنگینی نکند. در کوتاه مدت اولین گام این است که گروه گرفتار اعتیاد را هم درمان و هم کمک کنیم مجددا به جهنم اعتیاد بازنگردند بنابراین در وزارت بهداشت با شیوه های مختلف از جمله کلینیک های سیار در این زمینه عمل می شود. 

نمکی گفت: سال گذشته 47 هزار معتاد برای استفاده از خدمات درمانی، روان درمانی و جلوگیری از بازگشت به اعتیاد به سیستم های بهداشتی و درمانی و کلینیک های سیار وزارت بهداشت مراجعه کردند یا ما به آنها مراجعه کردیم، تیم های وزارت بهداشت در حال آموزش هستند که چگونه در خانواده معتادان برای کمک به آنان حضور پیدا کنند. 

وی تاکید کرد: هیچ جوانی در دنیا در گرفتاری به اعتیاد مقصر نیست مگر آنکه ساختار تربیتی، حکومت و خانواده ها غفلت کرده باشند و باید تاوان این غفلت ها را بپذیریم. 

وزیر بهداشت تصریح کرد: مساله دیگر در حوزه گرفتاران به اعتیاد، رسیدگی به وضعیت بهداشت زندانیان معتاد است که در حال پیگیری آن هستیم. در مجموع 70 میلیارد تومان بودجه برای درمان معتادان گرفتار قرار داده ایم. 

نمکی خاطرنشان کرد: ایجاد اشتغال یکی از راهکارهای جلوگیری از بازگشت معتادان بهبود یافته به اعتیاد است و قدم دیگر برای مقابله با آفت حاد اعتیاد این است که حداقل الگوهای مصرفی مواد را تغییر دهیم. 

وی یاداور شد: سال ها در کشور معتادان به تریاک داشتیم که هرگز شدت و حدت مشکلات معتادان مواد صنعتی را ایجاد نکردند. مبارزه با اعتیاد به مواد صنعتی، بحثی جدی است چراکه عواقب سوءمصرف مواد صنعتی، ویرانگرتر از موادی مانند مورفین است. 

وزیر بهداشت ادامه داد: بحث اورژانسی دیگر در حوزه اعتیاد مساله حاشیه شهرها است، بدترین پدیده های اجتماعی در حاشیه شهرها داریم که یکی از آنها اعتیاد است. رسیدگی به حاشیه شهر اولویت اورژانسی وزارت بهداشت است. 

نمکی تاکید کرد: مشکل حاد دیگر ما زندان است که باید واقعا به آن بپردازیم؛ خوشبختانه تغییراتی در اداره امور زندان ها طی چهار سال گذشته به وقوع پیوسته که مثبت است. در برنامه ششم توسعه به مواردی مانند کاهش عناوین مجرمانه و جدا کردن فضای مجرمان اقتصادی از محکومین مواد مخدر توجه شده اما کافی نیست. 

وی تصریح کرد: طرح نظام مراقبت های اجتماعی دانش آموزان موسوم به نماد یا همان طرح پیشگیری از آسیب های اجتماعی مدرسه محور با همکاری با بهزیستی در حال اجرا است چراکه اولین جایی که برای مقابله با اعتیاد باید به سراغ آن برویم، مدرسه است، امروز هر دانش آموز یک پیام آور خانواده است؛ دشمن به شدت روی بُرش های اجتماعی ما کار می کند و به طورمثال با مواد مخدر آدامس درست می کند و به صورت قاچاق به کشور ما می فرستد، آسیب به پتروشیمی و پالایشگاه ما را فلج نمی کند اما آسیب به نسل مولد، ما را نابود می کند. 

وزیر بهداشت، ایجاد جو نشاط اجتماعی را از گام های مهم برای مقابله با اعتیاد دانست و گفت: مردم افسردگی دارند؛ به صدا و سیما التماس کردم یاس و ناامیدی به مردم ندهند هرچند که برنامه های آن در حال شادتر شدن است، این غم و ماتم را باید از روی دوش مردم برداریم. آنها خودشان تحت فشارهای اقتصادی هستند. افسردگی، تلخ ترین پدیده برای گرایش به اعتیاد است که میزان تقاضای مواد را افزایش می دهد. بزرگ ترین متقاضیان مصرف مواد، افراد افسرده هستند. 

نمکی گفت: در پایان سریال ها نوشته می شود با تشکر از امور زندان ها، سازمان بهشت زهرا و بیمارستان، مردم با دیدن تخت بیمارستان، زندان و قبرستان به رختخواب می روند. 

به گزارش ایرنا وی در پایان اضافه کرد: مسئولان حق ندارند اضطراب را به مردم منتقل کنند؛ اضطراب مقدمه روان پریشی و روان پریشی مقدمه گرایش به اعتیاد است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/seOr