پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
چای داغ، مهمترین عامل ابتلا به سرطان مری در استان گلستان
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، رضا ملک زاده در کنگره بین‌المللی "تازه‌های سرطان‌های شایع دستگاه گوارش" در گرگان اظهار کرد: در سالیان گذشته سرطان مری در گلستان دارای بیشترین شیوع در سطح جهان بود اما بعد از انقلاب که وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم در این منطقه بهبود یافت، شیوع سرطان مری کاهش پیدا کرد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه شبکه همکاری مهم بین‌المللی را در این زمینه تشکیل دادیم، افزود: بسیاری از راه‌هایی که دیگران رفتند را ما نباید می‌رفتیم و با همکاری می‌توانستیم از این یافته‌ها استفاده کنیم.

وی با اشاره به آغاز مطالعات در خصوص شیوع سرطان مری در این منطقه بیان کرد: بعد از مطالعاتی که به مدت سه سال بر روی ۵۰ هزار نفر از افراد بالای ۴۰ سال در شهر گنبد و روستاهای شهرستان‌های گنبد، کلاله و آققلا انجام دادیم مشخص شد، مهمترین علت سرطان مری در این منطقه مصرف چای داغ است. مردم چای را با دمای بالاتر از ۶۵ درجه مصرف می‌کردند.

ملک‌زاده گفت: ویروس نقشی در سرطان مری در این منطقه ندارد، مطالعات ما نشان داد تریاک یک ماده سرطان زاست و باعث سرطان‌های مری، معده، پانکراس، مثانه و ریه می‌شود. خیلی‌ها معتقد هستند که تریاک برای سلامتی آنها خوب است در حالی که تریاک ماده‌ای مضر برای سلامتی است.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: استفاده از آب آب‌انبار برای شرب، آلودگی هوا در خانه، مصرف کم سبزیجات و میوه جات و موضوعات مربوط به بهداشت دهان و دندان از دیگر علل سرطان مری در این منطقه است.

وی تصریح کرد: عوامل ژنتیکی در بروز سرطان مری مؤثر هستند اما نه به تنهایی، سیستانی هایی که از جنوب شرق کشور به این استان مهاجرت کردند نیز شیوع سرطان مری در آنها با آمدن به این منطقه افزایش یافت.

به گزارش ایسنا ملک‌زاده در پایان اضافه کرد: علاوه بر محققان کشورمان، در این تحقیق محققانی از فرانسه، آمریکا، انگلیس و سوئد نیز حضور داشتند. روش‌های جدیدی در این مطالعات به کار گرفتیم و توانستیم زیر ساختی را برای مطالعات در کشور ایجاد کنیم.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/p2FJ