پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
در مقابله با مشکلات بهداشت روان، پیشگیری نقش به‌سزایی دارد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، کریستوف هملمن صبح امروز در مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره بین‌المللی عکس سلامت روان که با حضور وزیر بهداشت در زنجان برگزار شد، اظهار کرد: کاهش بار اختلالات روانی در راستای اهداف توسعه پایدار است و هدف تعیین شده آن عبارت از کاهش مرگ و میر زودرس ناشی از بیماری‌های غیرواگیر به میزان یک‌سوم است که این مهم با پیشگیری و درمان و نیز ارتقای بهداشت روان و تندرستی حاصل می‌شود.

نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران ادامه داد: اختلالات روانی عمدتا شامل مشکلات افسردگی و اضطراب است، در جمعیت جهانی، نسبت افسردگی و اضطراب در سال ۲۰۱۷ به ترتیب عبارت بود از ۳.۶ درصد، یعنی حدود ۲۶۴ میلیون نفر و ۳.۹ درصد یعنی ۲۴۸ میلیون نفر با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کردند که این آمارها نشان از شرایط سلامت روانی دارد.

هملمن گفت: اگر این اختلالات بدون درمان رها شوند، تبعات اقتصادی در حدود هزار میلیارد دلار در سال را در پی دارد، این در حالی است که سطح هزینه‌های عمومی برای بهداشت روان کمتر از ۲ دلار برای هر نفر در کشورهای با درآمد کم تا متوسط محاسبه شده است.

وی با اشاره به اینکه خودکشی به خودی خود اختلال روانی محسوب نمی‌شود، خاطرنشان کرد: ولی اختلالات روانی ممکن است موجب خودکشی شوند. خطر خودکشی در پی بیماری‌های روانی ۵ الی ۸ درصد برآورد شده است و باید عنوان کرد خودکشی یکی از مشکلات اصلی بهداشت عمومی است که سالیانه منجر به حدود یک میلیون مرگ در جهان می‌شود و این مشکل در ایران نیز از مشکلات بهداشتی مهمی به شمار می‌آید که باید به آن توجه کرد.

نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران اختلالات روانی را با بیماری‌های واگیردار همراه دانست و گفت: این موارد عوامل مشترکی دارد، بنابراین برای اطمینان از تحقق کامل حقوق فردی برای دست‌یابی به بالاترین استاندارد ممکن برای سلامت جسمی و روانی با راهبری سازمان ملل متحد روسای کشورها و دولت‌ها منشوری را در سپتامبر سال ۲۰۱۱ برای رسیدگی به این مشکل به تصویب رسانده است.

هملمن تاکید کرد: در مقابله با مشکلات بهداشت روان، پیشگیری نقش به‌سزایی دارد، سازمان بهداشت جهانی مداخلاتی را ترویج می‌دهد که هزینه فایده‌مند، عملی، مقرون به صرفه و مبتنی بر شواهد باشد. از قبیل تشخیص و مدیریت اختلالات روانی و سوء‌مصرف مواد، حمایت از رشد در دوران خردسالی و مهارت‌های فرزندپروری و آموزش مهارت‌های زندگی در مدرسه‌ها برای کاهش اختلالات روانی در مناطق مختلف جهان.

وی افزود: متاسفانه در بسیاری از نقاط جهان، بهداشت روان و اختلالات روانی به اندازه بهداشت جسمی و اختلالات آن مورد توجه قرار نمی‌گیرد، در حقیقت اغلب اختلالات روانی و بهداشت روان فراموش شده و مغفول باقی مانده است. به همین منظور حمایت‌طلبی یکی از ابزارهای مهم ارتقای سطح آگاهی در مورد مشکلات بهداشت روان است و به موجب آن می‌توان اطمینان یافت که بهداشت روان در دستور کار دولت‌ها و جوامع قرار می‌گیرد.

نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران به مشکلات اصلی پیشگیری و درمان اختلالات روانی نیز اشاره کرد و گفت: انگ اجتماعی و یا همان استیگما از مشکلات اصلی در این حوزه است و استفاده از ابزار هنر از جمله عکاسی می‌تواند مردم را برای گفت‌وگو در رابطه با این مشکلات ترغیب کند.

به گزارش ایسنا هملمن در پایان گفت: هنرمند عکاس دوربین خود را به روی زندگی افراد یا محیط آنان می‌گشاید و فرصت‌هایی را برای بررسی و شناسایی مشکلات و اطلاع‌رسانی درباره آنان خلق می‌کند که این موضوع حائز اهمیت بوده و از این فرصت‌ها باید بهره برد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/U2rK