پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
برای ارتقای کیفیت خدمات دیالیز، پرستاران بخش دیالیز تربیت می‌شوند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مهدی شادنوش درباره دوره مهارتی تربیت پرستاران بخش دیالیز، افزود: یکی از برنامه های مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت این است که برای ارتقای کیفیت خدمات، همه بخش ها به صورت کاملا تخصصی اداره شود و افراد دوره دیده خدمات دیالیز را ارایه کنند. به همین دلیل از سال گذشته برنامه آموزشی مخصوصی برای پرستاران بخش های دیالیز تدوین شد.

رئیس مرکز پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت ادامه داد: این برنامه در مرکز آموزش مهارت های حرفه ای معاونت آموزشی وزارت بهداشت تصویب شد و از دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور خواستیم که در مرحله اول به صورت اختیاری و داوطلبانه از پرستاران بخواند در این دوره های آموزشی شرکت کنند. پس از گذشت مدتی که بتوانیم در دانشگاه های علوم پزشکی مختلف، پرستاران آموزش دیده بخش دیالیز داشته باشیم، این طرح اجباری می شود و همه پرستاران شاغل در بخش های دیالیز باید گواهی نامه گذراندن این دوره آموزشی را داشته باشند.

شادنوش گفت: این طرح از کار کردن دوره ای پرستاران در بخش های دیالیز جلوگیری می کند و به این ترتیب پرستاران دوره دیده حرفه ای برای بخش های دیالیز بیمارستان ها تربیت می شوند. زیرا حوزه پرستاری یکی از مهمترین ارکان بخش های دیالیز محسوب می شود.

وی افزود: در حال حاضر حدود 565 بخش دیالیز در سراسر کشور وجود دارد و این طرح برای دعوت از پرستاران به همه دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است. البته این طرح امتیاز آموزش ضمن خدمت نیز برای پرستاران به همراه خواهد داشت.

رئیس مرکز پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت درباره نقش معاونت پرستاری و سازمان نظام پرستاری برای تدوین این طرح گفت: برای تدوین این دوره آموزشی با معاونت پرستاری وزارت بهداشت نیز همکاری و هماهنگی انجام شده است. همچنین از کمک های سازمان نظام پرستاری و بخش هایی که در این کار می توانند نظر بدهند استفاده می کنیم.

گفتنی است شادنوش در اجلاس معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور درباره افزایش تعداد بیماران دیالیزی در کشور گفته بود: هرساله به صورت ناخالص 7 هزار نفر به بیماران دیالیزی اضافه می شود، بنابراین باید به دنبال راه های جایگزین مانند دیالیز صفاقی و پیوند بود. میانگین نسبت بیمار دیالیز به تخت دیالیز در کل کشور 4.6 درصد است و بیمارستان های اسدآباد، سمنان و خمین، بهترین نسبت را در این شاخص در کل کشور دارند، اما شاخص هدف برای سال جاری 4.4 بیمار به ازای هر تخت دیالیز است که برای رسیدن به شاخص مذکور، نیاز به ایجاد 646 تخت جدید است.

به گزارش ایرنا پانزدهم بهمن 97 بود که شادنوش درباره هزینه های دیالیز در کشور گفته بود: هزینه دیالیز در طول یک دوره 5 ساله حدود 350 میلیون تومان برای خزانه کشور تمام می شود، اما پیوند کلیه حدود 50 میلیون تومان هزینه دارد و در حال حاضر 8 هزار و 600 نفر در کشور در لیست انتظار پیوند کلیه قرار دارند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/F8OZ