پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
استقرار ۲۰۰ ایستگاه سنجش فشار خون در روز عید فطر
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی در نظر دارد در راستای اجرای بسیج کنترل فشار خون، ۲۰۰ ایستگاه سنجش فشار خون را در جهت ارائه خدمات به نمازگزاران عید سعید فطر مستقر کند.

بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، خیابان‌های قنبرزاده، شهید بهشتی و ورودی‌های مصلی امام خمینی (ره) مسیرهای تعیین شده برای استقرار این ایستگاه‌ها هستند.

پیش از این علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت از استقرار ۲ هزار و ۷۰۰ ایستگاه سیار سنجش فشار خون در سراسر کشور خبر داده و گفته بود: پس از عید فطر، علاوه بر پایگاه‌های جامع سلامت و خانه‌های بهداشت، بالغ بر ۲ هزار و ۷۰۰ ایستگاه سیار نیز در سراسر کشور جهت اندازه گیری فشار خون مردم مستقر می‌شوند و علاوه بر این مردم می‌توانند فشار خون خود را به صورت خود اظهاری در سامانه‌ای که برای این کار در نظر گرفته شده نیز ثبت کنند. این سامانه به نشانی salamat.gov.ir در دسترس است.

وی افزود: پس از ثبت فشار خون در سامانه، با توجه به اینکه کد ملی افراد نیز وجود دارد، اطلاعات در پرونده الکترونیک سلامت افراد نیز درج می‌شود و می‌توان مراقبت‌های بعدی را به افرادی که دچار فشار خون بالا هستند ارائه کرد.

معاون وزیر بهداشت درباره برنامه زمان بندی پویش کنترل فشار خون هم عنوان کرد: بر اساس برنامه زمان بندی شده پویش ملی کنترل فشار خون بالا، از ۲۷ اردیبهشت تا ۱۵ خرداد ۹۸ در مرحله اول قرار داریم که نسبت به حساس سازی مردم اقدام می‌شود.

به گزارش ایرنا بیماری فشار خون بالا عوارض زیادی دارد؛ در افرادی که فشار خون بالا دارند، به علت فشار وارد بر قلب به تدریج عضله قلب ضخیم می‌شود و این موضوع می‌تواند فشار بر قلب را افزایش دهد و در طولانی مدت، عمر فرد را کم کند. همچنین فشار خون بالا باعث می‌شود تا چربی در دیواره سرخرگ‌ها سریع‌تر رسوب کند.

رگ‌های قلب در این افراد زودتر تنگ می‌شوند و خون کمتری به عضله قلب وارد می‌شود. اگر رگ‌های قلب بسته شوند و خون اصلاً به عضله قلب نرسد، سکته قلبی رخ می‌دهد. رسوب چربی در دیواره سرخرگ‌های مغزی باعث کم شدن جریان خون به مغز می‌شود. اگر تنگی بسیار شدید شود یا رگ‌های مغز کاملاً بسته شود، سکته مغزی رخ می‌دهد.

فشار خون بالا می‌تواند باعث پارگی رگ‌های مغز شود و خون ریزی مغزی ایجاد کند که ممکن است باعث مرگ شود یا باعث اختلال در حرکت اندام‌ها، بینایی و قدرت تکلم شود. همچنین فشارخون بالا می‌تواند باعث نارسایی کلیه‌ها شود. حتی در فشار خون بالا، ممکن است چشم مشکل پیدا کند و باعث خون ریزی ته چشم، تاری دید و کوری شود.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/AM9d