پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
نقش تایید‌کننده، خریدار و ناظر وزارت بهداشت در حوزه تجهیزات پزشکی اصلاً منطقی نیست
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، احمد مسلمی، روز سه شنبه در محل برپایی نمایشگاه ایران هلث، افزود: گردش مالی تجهیزات پزشکی در دنیا سالیانه ۴۵۰ میلیارد دلار است که این رقم در ایران به ۲.۵ میلیارد دلار می‌رسد که شامل واردات رسمی، تولید و قاچاق است.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی متخصصین تجهیزات پزشکی با اشاره به سهم ناچیز ایران در بازار تجهیزات پزشکی دنیا که کمتر از دو هزارم درصد است، ادامه داد: متأسفانه ایران در بین ۴۰ کشور اول دنیا در تولید تجهیزات پزشکی قرار ندارد. این در حالی است که کره جنوبی جزو ۱۰ تا ۱۵ کشور اول دنیا در این صنعت است.

وی با اشاره به صادرات ۲۴ میلیون دلاری تجهیزات پزشکی ایران، گفت: متأسفانه صنعت تجهیزات پزشکی در کشور از رونق لازم برخوردار نیست، در حالی که این ظرفیت را دارد که بتواند بازار خاورمیانه و کشورهای جنوب غرب آسیا را تحت پوشش بگیرد و به عنوان لیدر تجهیزات پزشکی معرفی شود.

مسلمی با انتقاد از ساختار نامناسب تجهیزات پزشکی در وزارت بهداشت، افزود: ۸۰ درصد مصرف کننده تجهیزات پزشکی در کشورمان را بخش دولتی و نهادهای وابسته به آن تشکیل می‌دهند و این در حالی است که وزارت بهداشت، نقش تأیید کننده، خریدار، ناظر و…، در این حوزه را دارد و این اصلاً منطقی نیست.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی متخصصین تجهیزات پزشکی کشور، ادامه داد: این ساختار نامناسب باعث شده تا پزشکان بر این حوزه مدیریت کنند، در حالی که باید از متخصصین تجهیزات پزشکی بهره گرفت، متولی تجهیزات پزشکی، خود متخصصین این حوزه هستند که متأسفانه از تصمیم گیری ها دور مانده اند. به طوری که در حال حاضر در سازمان غذا و دارو، داروسازان بر این حوزه مدیریت می‌کنند.

وی افزود: همه حوزه‌های پزشکی دارای مسئول فنی هستند، اما تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌ها، مسئول فنی ندارد و همین مسئله باعث شده با مشکلات زیادی در این حوزه مواجه شویم.

مسلمی با عنوان این مطلب که حوزه تجهیزات پزشکی در کشور توانایی رشد و توسعه را دارد، گفت: ما ظرفیت ۵ تا ۶ میلیارد دلاری تولید تجهیزات پزشکی برای پوشش کشورهای منطقه را داریم، اما به شرطی که مسائل داخلی ما حل شود. در این صورت، تولید کنندگان راه صادرات را پیدا خواهند کرد.

به گزارش مهر رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی متخصصین تجهیزات پزشکی در پایان با اشاره به اقدام وزیر بهداشت برای ایجاد قرارگاه تأمین مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی، افزود: این اقدام، ابتکار خوبی است به شرطی که در تشکیل کمیته‌های مربوطه از متخصصین تجهیزات پزشکی نیز استفاده شود. متأسفانه جایگاه تجهیزات پزشکی در این قرارگاه ضعیف دیده شده است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/ChxI