پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
فاز عملیاتی بسیج ملی فشار خون تا ۱۵ تیر ادامه دارد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، ایرج حریرچی درخصوص اجرای بسیج ملی فشار خون در سراسر کشور با اشاره به اینکه طبق برآوردها در حال حاضر، حدود 15 میلیون بیمار مبتلا به پرفشاری خون در کشور داریم، گفت: حداقل 40 درصد از مبتلایان به فشار خون بالا، از این موضوع اطلاعی ندارند و زمانی که دچار بیماری مزمن کلیوی یا سکته مغزی و قلبی می شوند، اطلاع پیدا می کنند که دیر است.

معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: در حال حاضر 27 درصد از افراد بالای 18 سال، فشار خون 14 بالای 9 دارند. چنانچه همین افراد به سنین 45 تا 50 سال برسند، یک سوم جمعیت پرفشار کشور را تشکیل می دهند. همچنین اگر این افراد به سنین 50 تا 64 سال برسند نیز نیمی از جمعیت پرفشار کشور بوده و در صورت رسیدن آنها به  سنین 65 تا 69 سال، 60 درصد جمعیت پرفشار کشور و سنین بالای 70 سال نیز 64 درصد جمعیت فشار خون بالای کشور را تشکیل خواهند داد. 

حریرچی گفت: طبق آمار، از 380 هزار مرگ در سال 96، حدود 313 هزار مرگ به بیماری های غیر واگیر و161 هزار مرگ نیز به دلیل فشار خون بالا یا بیماری های ناشی از فشار خون، رخ داده است.

وی افزود: عوارض فشار خون بیشتر شامل سردردهای ناگهانی، اختلالات عصبی، اختلالات بینایی، سرگیجه، مشکلات قلبی و درد در ناحیه قلب و تپش قلب است، اما فشار خون هیچ علامت مشخصی ندارد و به عنوان قاتل خاموش نامیده می شود، انتظار داریم که مردم فشار خون را جدی بگیرند تا بتوانیم شاهد کاهش چشمگیر فشار خون بالا در کشور باشیم.

معاون کل وزارت بهداشت درخصوص میزان نمک مصرفی در ایران گفت: متاسفانه مصرف نمک در کشور ما، دو برابر کشورهای دیگر است. در ایران حدود 11 گرم و میانگین مصرف نمک کشورهای دیگر، حدود 5 گرم است. کاهش حدود 6 گرم نمک دریافتی روزانه باعث کاهش 24 درصدی سکته مغزی و کاهش 18 در صدی بیماری عروق کرونر می شود، بنابراین ضروری است که برنامه ريزي بر روي كاهش مصرف نمك با هدف آگاه سازي جامعه و تغيير رفتارهاي غذايي در سطح خانواده انجام شود.

حریرچی درخصوص بازه زمانی اجرای بسیج ملی فشار خون در کشور گفت: این پویش ملی دو مرحله دارد. در فاز نخست، به اطلاع رسانی، حساس سازی مردم، آگاهی بخشی و هماهنگی با سایر دستگاه ها پرداخته می شود، این فاز از 27 اردیبهشت آغاز شده و تا 16 خردادماه ادامه داشت و فاز دوم نیز به اجرا و عملیاتی سازی این طرح در اقصی نقاط کشور اختصاص دارد که از 17 خردادماه تا 15 تیرماه سال جاری ادامه دارد.

وی اظهار کرد: حدود 18 هزار خانه بهداشت، 6700 پایگاه و مرکز جامع خدمات سلامت شهری و روستایی، 240 کلینیک ویژه و 1002 بیمارستان دولتی و خصوصی در کشور به این طرح کمک می کنند و سامانه خوداظهاری فشارخون نیز برای سهولت در دسترسی مردم راه اندازی شد که پس از ورود و ثبت اطلاعات توسط مردم، پیامکی حاوی اطلاعات مربوط به فشار خون برای آنها ارسال می شود و این مراقبت ها و توصیه ها نیز ادامه پیدا خواهد کرد و در پرونده الکترونیک سلامت افراد که تاکنون برای 73 میلیون نفر ایجاد شده است، ثبت می شود.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: متاسفانه سبک زندگی امروزی به سمت غربی شدن رفته و از سبک زندگی ایرانی اسلامی فاصله گرفته است؛ چراکه فعالیت بدنی کاهش داشته و مصرف غذاهای شور، پرچرب و فرآوری شده افزایش داشته است.

به گزارش وب‌دا حریرچی در پایان اضافه کرد: با اصلاح سبک زندگی می توان فعالیت بدنی را جایگزین کم تحرکی و مصرف سبزیجات، غلات و میوه ها را نیز جایگزین غذاهای چرب و پرنمک كرد، همچنين باید سعي كنيم در وهله اول با خود کنترلی و غربالگری اولیه، از بروز بیماری ابتلا به فشار خون بالا، جلوگیری كنيم.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/80MZ