پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
بخشی از استانداردهای محصولات پروبیوتیک تدوین و تقدیم سازمان استاندارد شده است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مصطفی قانعی افزود: وقتی در سطح دنیا استانداردی در این خصوص نباشد و کشورهای دیگر نیز استانداردی تنظیم نکرده باشند، کار ما که برای اولین بار است این استانداردها را تنظیم می‌کنیم، مشکل است.

 دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: پروبیوتیک‌ها گروهی از باکتری‌های فلور روده انسان هستند که علاوه بر کمک به گوارش، مولکول‌های پیچیده و ترکیباتی مانند ویتامین‌ها و آنتی‌بیوتیک‌های مختلفی را تولید می‌کنند که برای بدن مفید است.

وی افزود: اداره غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی، پروبیوتیک را اینگونه تعریف می‌کند که پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که مصرف کافی آنها سبب نمایان شدن اثرات سلامت بخش در بدن میزبان می‌شود.

قانعی گفت: در تنظیم بسیاری از استانداردها، استانداردهای مربوطه در اروپا و آمریکا ملاک است و ما از این استانداردها بر اساس نیاز کشور استفاده می‌کنیم، اما استاندارد محصولات پروبیوتیک، خلق استاندارد است بنابراین زمان‌بر است.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: در حال حاضر بخشی از استانداردهای محصولات پروبیوتیک تدوین و تقدیم سازمان استاندارد شده است، همچنین با سازمان غذا و دارو نیز مذاکراتی در این زمینه صورت گرفته که این سازمان نیز این استانداردها را در دستور کار خود قرار دهد.

وی اظهار کرد: آیا ایران اولین کشوری است که به این حوزه ورود کرده است، در دنیا نیازی برای ورود به این حوزه ندیده‌اند زیرا روال به این صورت است که وقتی چیزی بی‌ضرر است، ضرورتی برایتدوین استاندارد وجود ندارد، همین که سلامت آن تأیید می‌شود دیگر استفاده آن دست خود فرد است.

به گزارش ایرنا قانعی در پایان اضافه کرد: این محصولات سالم است و آسیبی به کسی نمی‌رساند، اکنون محصولاتی که در بازار عرضه می‌شوند، استاندارد دارند اما در ستاد توسعه زیست فناوری به دنبال توسعه این استانداردهستیم، از ه رو این اقدام با همکاری سازمان استاندارد در حال انجام است که با تدوین آن در استانداردسازی محصولات پروبیوتیک دنیا نیز شریک خواهیم شد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/hCso