پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
مواد مخدر سلاحی برای توطئه هم در سطح افراد و هم در سطح بین الملل
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سیدمرتضی خاتمی گفت: مواد مخدر به عنوان یک سلاح و ابزار توطئه هم در سطح افراد و هم در سطح بین الملل بوده است. چه بسیار یلان پهلوانی که به این دام کشیده و نابود کرده اند. حتی در تاریخ ممالک و از جمله ایران خودمان نیز داریم که دول استعمارگر با ترویج و اشاعه این مواد افیونی به تخریب سرمایه انسانی دست زده اند. از این روست که ابتلای به مواد در جامعه اثراتی به مراتب بدتر از مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و بهداشتی داشته و در واقع هستی انسانی را نشانه می رود.

نائب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس ادامه داد: در طول تاریخ شکل و ترکیب مواد تغییر پیدا نموده، در حال حاضر نیز دنیا با معضل فوق بیش از پیش دست به گریبان است. بخصوص با اشاعه مواد صنعتی روانگردان مشکلات متفاوت تر از گذشته بروز و ظهور پیدا نموده است. در خصوص مصرف مواد مخدر آنچه مهم به نظر می رسد پیشگیری از ابتلا به وابستگی و نیز درمان مبتلایان با نگاه بیمار به فرد مبتلا است.

وی در خصوص توانمندسازی نوجوانان و جوانان اظهار کرد: خانواده ها باید بدانند که نوجوانان و جوانانی که به مواد روی می آورند از مهارت کمتری در زندگی برخوردارند. توانمندیهایی از قبیل مهارت ارتباطی، مهارت همدلی و درک متفابل، مهارت کنترل خشم و مدیریت استرس و نیز توانائی مقاومت در مقابل پیشنهاد به مصرف و بعبارتی توانایی نه گفتن، عدم توانمندی در مهارتهای زندگی مهمترین عامل روی آوری نوجوانان به مواد بوده و عواملی همچون نشاط آوری، رفع استرس، کاهش درد و افسردگی در تداوم مصرف بهانه ای بیش نیستند. لذا اگر به دنبال راهی برای پیشگیری هستیم بایستی مبتنی بر توانمند سازی نوجوان در مهارتهای زندگی باشد.

خاتمی گفت: وابستگی به مواد و تداوم مصرف در دو جنبه روانی و جسمی صورت می گیرد. نکته مهم در ترک مواد این است که درمانگران، خانواده و حتی اجتماع می بایست به فرد به عنوان یک بیمار نگاه نموده و از هرگونه تلقی جرم پرهیز نمایند . پروسه درمان این قبیل بیماران همراه با باز پروری و طولانی بوده و طالب همکاری نزدیک تیم درمانی با فرد بیمار و خانواده و به علاوه اجتماع است.

نائب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس تصریح کرد: روشهای ترک مواد، متعدد بوده که از بستری در بیمارستان، ایزوله کردن فرد و نگهداری در کمپ های مخصوص و نیز ترک اجتماعی یعنی طی نمودن پروسه ترک در حین اینکه فرد به زندگی معمول خود می پردازد. فارغ از اینکه ترک به چه روشی صورت گیرد مرحله باز پروری شناختی و برگرداندن فرد به شغل و اجتماع از اهم موارد مورد توجه است و تضمین عدم وابستگی بدون آن بعید می باشد.

وی اظهار کرد: اگر چه بسته به نوع وابستگی و شرایط محیطی، خانوادگی و صفتهای شخصیتی فرد می توان در خصوص نوع روش ترک اتخاذ تصمیم نمود، لیکن مطالعات نشان داده است که روش ترک اجتماعی بر سایر موارد ترجیح دارد.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت خاتمی در پایان اضافه کرد: به اذعان سازمانهای بین المللی، ایران بیشترین همت و موفقیت را در مبارزه با قاچاق مواد داشته است، علی رغم این موفقیت و با ورود مواد صنعتی محرک متاسفانه هرچه در مبارزه با قاچاق مواد موفق بوده ایم ولی در کاهش مصرف موفقیت چشمگیری نداشته و به علاوه سن ابتلا روز به روز پایین آمده است که عوامل متعددی علت آن می باشد از جمله اینکه روند جهانی مصرف مواد نیز به همین صورت پیش رفته است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/nSiv