پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
تخلفات در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی را مورد رسیدگی قرار می‌دهیم
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمد نعیم امینی‌فرد درباره ورود کمیسیون بهداشت و درمان به موضوع فساد در حوزه بهداشت و درمان، اظهار کرد: وزیر بهداشت ملاحظات جدی دارند که برخی فسادها در زمینه‌ی واردات دارو، چرخه نظام دارویی کشور و بعضا تجهیزات پزشکی وجود دارد که گزارشی هم به کمیسیون بهداشت داده است.

 عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: کمیسیون بهداشت از بعد انجام وظایف نظارتی‌اش موظف به پیگیری این موارد است ما از وزیر خواسته‌ایم که گزارش جزییات این موضوع را به ما ارائه کند این اطمینان و امید را به مردم می‌دهیم که به تخلفات رسیدگی شود.

وی همچنین در مورد برخی نگرانی‌ها از کمبود دارو در کشور، ادامه داد: ما همواره مقداری از اقلام دارویی را در کشور کم داریم و مقداری هم در لیست اضطرار قرار دارد ولی به طور کلی اکنون وضعیت نگران‌کننده وجود ندارد و طبق گزارش وزیر بهداشت ذخیره‌سازی استراتژیک داریم.

امینی‌فرد با این توضیح که حدود ۹۵ درصد داروها در داخل کشور تولید می‌شود، اظهار کرد: حدود پنج درصد داروها را وارد می‌کنیم که البته رقم آن از نظر ارزی قابل توجه است. ما نگرانی درباره تامین مواد اولیه در ۹۵ درصد داروی تولید داخلی نداریم ولی مسائلی درباره واردات دارو پیش آمده است.

این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: طبق قانون اگر دارویی در داخل کشور تولید می‌شود باید از واردات نمونه مشابه آن جلوگیری شود. موضوعی که به فرهنگ‌سازی بین مردم و پزشکان احتیاج دارد دارو براساس فارماکوپه تجویز شود و این اطمینان وجود داشته باشد که کارخانه‌های تولیدکننده دارو باید دارویی با کیفیت استاندارد تولید کنند که قوانین متقنی در این رابطه وجود دارد به طوری که اگر اشکالی در وجود داروی تولیدی ثابت شود مشکلات جدی برای آن شرکت به وجود می‌آورد البته از آن سو اگر کسی ادعای بی‌پایه‌ای را در این رابطه بیان کند هم قانون برای برخورد تسریع شده است.

وی افزود: به برخی از اقلام دارویی عدم اعتماد وجود دارد، وزارت بهداشت موظف به اظهارنظر صریح در این باره است باید با ادله جامعه علمی را به این نقطه برساند که داروی ساخت داخل حداقل معیارها را داراست. این‌که افراد درخواست داروی خارجی با نمونه داخلی را می‌کنند و نبود آن در بازار را تعبیر به کمبود دارو می‌کنند، درست نیست چون قانون می‌گوید که داروی خارجی با نمونه مشابه نباید وارد شود و این را نمی‌توان به معنای کمبود عنوان کرد.

به گزارش ایسنا امینی‌فرد در پایان اضافه کرد: البته دراین بین شرکت‌های واردکننده دارو هم با مشکلاتی مثل نقدینگی مواجهند که ثبت سفارش می‌کنند اما نمی‌توانند پول را به موقع پرداخت کنند در این باره هم باید اقدامات لازم صورت گیرد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/o5U0