پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
جزییات افزایش ساعات ارائه خدمت مراکز بهداشتی و درمانی روستایی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا رییسی با اشاره به جزییات فعالیت ۱۶ ساعته مراکز بهداشتی و درمانی، گفت: جهت دسترسی بهتر مردم به خدمات بهداشتی و درمانی، ‌به مراکز سلامت روستایی که با ماشین بیش از یک ساعت با اولین بیمارستان فاصله دارند، جمعیت‌شان به ۱۲۰۰۰ نفر نمی‌رسد و به همین دلیل مرکز سلامت شبانه‌روزی ندارند و این روستاها معمولا در معرض عبور سایر روستاها هم هستند، اجازه دادیم که حتی با جمعیت بین پنج تا هشت هزار نفر، ارائه خدمات‌شان را تا ساعت ۱۲ شب فعال نگه دارند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: البته از ساعت ۱۲ نیمه شب تا صبح هم پزشک بیتوته در این مراکز مستقر است، در عین حال بر اساس بررسی‌هایمان، حتی در مراکز شبانه‌روزی‌ هم کمتر از ۷/. درصد مراجعات از ساعت ۱۲ شب تا هفت صبح انجام می‌شود. بنابراین بیش از ۹۹ درصد نیازهای مردم به خدمات مراکز سلامت تا ۱۲ شب برطرف می‌شود.

وی افزود: معمولا کسانی از ساعت ۱۲ شب به بعد به مراکز سلامت مراجعه می‌کنند که یا با بیماری خیلی جدی مانند سکته‌های قلبی یا سکته‌های مغزی مواجه می‌شوند که باید به بیمارستان منتقل شوند و یا یک بیماری ساده دارند که در روز بعد هم می‌توانند به مراکز مراجعه کنند.

رئیسی گفت: با توجه به شاخص‌های اقتصاد سلامت و برای حفظ عدالت در دسترسی تصمیم گرفتیم که با هماهنگی معاونت درمان این اقدام را انجام دهیم، در عین حال با اورژانس کشور هم هماهنگی‌های لازم را انجام داده‌ایم تا آمبولانس‌های جاده‌ای نزدیک مراکز سلامت این روستاها، این مراکز را پوشش دهند.

به گزارش ایسنا معاون وزیر بهداشت در پایان درباره امنیت پرسنل و مراکز سلامت در ساعات پایانی شب نیز گفت: باید توجه کرد که پرسنل ما در روستاها بومی بوده و پزشکان‌مان هم در آنجا بیتوته دارند و مشکلی از بابت رفت‌وآمدشان نداریم. البته خود مراکز پیش‌بینی‌های لازم را انجام می‌دهند. در حال حاضر برخی مراکز تا ساعت شش تا هفت بعد از ظهر هم کار می‌کنند. البته وزارت بهداشت تمایل دارد که این اقدام در تمام مراکز سلامت انجام شود، ‌اما  با توجه به اینکه ۶۵ هزار روستا در کشور داریم، افزایش ساعات فعالیت در تمام آن‌ها امکان‌پذیر نیست.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/oRiz