پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
هپاتیت بیماری پیشرونده و پرهزینه اما قابل پیشگیری
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، ناهید بهرامی در حاشیه دومین همایش مبارزه با هپاتیت با شعار "سرمایه گزاری برای هپاتیت" گفت: راه های انتقال هپاتیت B و C بیشتر از راه خون است. اگر خود را در مقابل رفتارهای پرخطر و سرایت بیماری از طریق خون مراقبت کنیم، از این بیماری در امان خواهیم بود.

دبیر دومین همایش مبارزه با هپاتیت در خصوص دومین همایش مبارزه با هپاتیت اظهار داشت:‌ این همایش با حضور کارشناسان و صاحب نظران این حوزه به مناسبت روز جهانی مبارزه با هپاتیت درحال برگزاری است و گروه هدف آن همه مردم، خانواده بزرگ جانبازان و همکاران بیمارستانی هستند، در برگزاری این همایش، گروه آموزش همگانی و ارتقای سلامت بیمارستان ساسان، مرکز بهداشت شمال غرب تهران و انجمن هپاتیت ایران همکاری دارند. 

وی در پایان افزود: این همایش به منظور ارتقای دانش علمی و عملی خودمراقبتی مردم و کارشناسان حوزه بهداشت و با حضور رشید رمضانی رئیس اداره هپاتیت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، جواد محمودی مدیر بیماری های واگیر معاونت درمان وزارت بهداشت و موید علویان رئیس شبکه هپاتیت ایران برگزار می شود.

به گزارش ایرنا هپاتیت، التهاب کبد است. التهاب باعث درد و تورم خواهد شد. عوامل ایجادکننده هپاتیت متعدد هستند. هپاتیت عمدتاً توسط یکی از ۶ ویروس هپاتیت " E,D,C,B,A یا G" ایجاد می شود. عامل ایجادکننده هپاتیت هر چه که باشد، باعث التهاب کبد خواهد شد و کارکرد آن را مختل خواهد کرد. فقدان خونرسانی به کبد، سم، اختلالات خودایمنی، مصرف افراطی الکل، آسیب به کبد و مصرف بعضی داروهای خاص نیز می تواند باعث هپاتیت شود. با احتمال کمتر، عفونت های ویروسی مثل منونوکلئوز و سایتومگالویروس نیز می تواند باعث هپاتیت شود.

هپاتیت به دو شکل اساسی نمایان می شود: هپاتیت حاد "کوتاه مدت" و هپاتیت مزمن "متجاوز از ۶ ماه". در هپاتیت حاد، ممکن است کبد، به صورت خیلی ناگهانی ملتهب شود و تهوع، استفراغ، تب و بدن درد عارض شود یا اینکه هیچ یک از این علائم ظاهر نشود. هپاتیت حاد در طی چند روز تا چند هفته بهبود می یابد. چنانچه التهاب، در طی ۶ ماه بهبود نیابد، هپاتیت، مزمن خواهد بود.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/JgNw