پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
۲۰۰ شرکت دانش بنیان محصولات هایتک تولید می‌کنند
به گزارش پیگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حسین صفوی گفت: با وجود وضع فعلی کشور و تحریم‌های اعمال شده، توجه به تولید داخل اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. علی رغم ادعای کشور‌های غربی، تحریم‌ها باعث ایجاد اختلال در تبادلات مالی و در نتیجه مشکل در واردات دارو و تجهیزات پزشکی شده است.

مدیرکل اداره امور تجهیزات و ملزومات پزشکی وزارت بهداشت ادامه داد: باوجود فشار‌های وارده و مشکلاتی که در این حوزه داشتیم پیشرفت خوبی را در زمینه تولیدات داخلی شاهد بودیم، در سال ۹۷ تولیدات ما در این حوزه رشد ۲۵ درصدی را تجربه کرد و خوشبختانه همین فرایند در سال ۹۸ هم ادامه پیدا کرد.
 
وی یادآور شد: سال ۹۷ حدود ۱۹۰ محصول و  در سال ۹۸  بیش از ۳۲۰ محصول تولید داشته ایم، این آمار نشان می‌دهد که در این زمینه به خودکفایی رسیده ایم؛ این نوید دهنده رشد و شرایط خوب تجهیزات پزشکی است.
 
صفوی گفت: وظیفه رسیدگی و تولید تجهیزات پزشکی را شرکت‌های دانش بنیان بر عهده دارند و در حال حاضر چیزی حدود ۲۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه تولید محصولات هایتک فعالیت می‌کنند که با هماهنگی‌های صورت گرفته بین این شرکت‌ها و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری پیشرفت خوبی را  شاهد بودیم.
 
مدیرکل اداره امور تجهیزات و ملزومات پزشکی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: برای سوق دادن شرکت‌ها به سمت نیاز‌های کشور و ایجاد هماهنگی بیشتر با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام به امضای تفاهم نامه‌ای در این زمینه کرده‌ایم و امیدواریم اداره کل تجهیزات پزشکی بتواند اطلاعات بیشتری برای کمک به این شرکت‌ها در اختیار آن‌ها قرار دهد.
 
وی اظهار کرد: امیدواریم با این تعامل دوجانبه، راهنمای شرکت‌های دانش بنیان در زمینه تجهیزات پزشکی باشیم. ما شرکت‌های دانش بنیان را محور پیشرفت و تولید می‌دانیم و برای کمک به این شرکت‌ها و دستیابی به دانش تولیدات هایتک، تلاش خواهیم کرد.

در ادامه ابوالفضل باقری، مدیرکل هماهنگی اقتصاد شرکت‌های دانش بنیان اظهار کرد: ما به حوزه سلامت با حضور شرکت‌های دانش بنیان  به عنوان یک رویکرد اساسی نگاه می‌کنیم و سعی داریم حضور این شرکت‌ها راهکاری برای گره گشایی از مشکلات کشور باشد، پیوند اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد ملی باید هدف قرار بگیرد. بدون شک یکی از حوزه‌هایی که باید به آن توجه کنیم، حوزه سلامت و تجهیزات پزشکی است.
 
وی افزود: برنامه جامعی با ۲ محور اساسی برای کمک به شرکت‌ها در دستور کار قرار گرفته است، محور اولیه آن دسته از شرکت‌هایی هستند که توان تولید محصولات را دارند و مجوز‌های لازم را اخذ کرده‌اند اما مقدار تولید آن‌ها با تقاضا تناسب ندارد این شرکت‌ها با بسته‌های حمایتی توانمند‌سازی خواهند شد.
 
باقری افزود: محور بعدی هدف گیری محصولات استراتژیک است که بیشترین سهم ارز را به خود اختصاص می‌دهد. بسته‌های حمایتی متنوعی برای کمک به شرکت‌های فعال در این زمینه در نظر گرفته شده است که با حمایت‌های صورت گرفته، شرکت‌های متعددی توانسته‌اند نه تنها نیاز داخل را پوشش دهند بلکه اقدام به صادرات محصولات تولیدی کنند.
 
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان مدیرکل هماهنگی اقتصاد شرکت‌های دانش بنیان در پایان اضافه کرد: طراحی ساز و کار‌های مالی مناسب می‌تواند به ارتقا شرکت‌ها کمک کند، این تکمیل زیرساخت‌های لازم و استاندارد سازی می‌تواند ما را به هدف نهایی نزدیک کند.

صبح امروز تفاهم نامه‌ای بین اداره تجهیزات پزشکی و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری با حضور ابوالفضل باقری، مدیرکل هماهنگی اقتصاد شرکت‌های دانش بنیان و حسین صفوی، مدیرکل اداره امور تجهیزات و ملزومات پزشکی وزارت بهداشت به امضا رسید.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/yWfe