پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
ارتقای سلامت غذایی نیازمند فرهنگ‌سازی برای تبدیل آن به مطالبه عمومی است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمد رضا شانه ساز در سومین جشنواره ملی "صنعت سلامت محور" افزود: بیماری های غیرواگیر اکنون یکی از دغدغه های اصلی جامعه سلامت و جامعه بشری است، بر اساس آمارهای سازمان جهانی بهداشت، در سال ۲۰۱۷، حدود ۷۳ درصد مرگ و میرها در جهان ناشی از بیماری های غیرواگیر بوده و ۸۰ درصد مرگ و میرها در کشورهای در حال توسعه اتفاق افتاده است.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: پیش بینی می شود که میزان مرگ و میرهای ناشی از بیماری های غیرواگیر در سال ۲۰۲۵ به بیش از ۷۶ درصد برسد. این آمار نشان دهنده اهمیت توجه به ایمنی و سلامت غذاست، ۷۵ درصد مرگ و میرها در ایران نیز بر اساس آمار سال ۲۰۱۷، ناشی از بیماری های غیرواگیر بوده است.

وی به موانعی که در راه ارتقای سلامت غذایی وجود دارد، اشاره کرد و گفت: حوزه غذا و تغذیه مظلوم است و تنها با جلب مشارکت مردم می توان آنرا بهبود بخشید، ارتقای سلامت غذایی نیازمند فرهنگ سازی برای تبدیل آن به مطالبه عمومی است. سلامت غذا و امنیت غذا باید به یک میزان مورد توجه قرار گیرند. اگر سیری مردم با بیماری همراه باشد ارزشی ندارد.

شانه‌ساز با تقدیر از صنایعی که غذای سالم تولید می کنند، گفت: سیر کردن شکم مردم با غذای ناسالم ارزشی ندارد و سلامت غذایی هم به اندازه امنیت غذایی اهمیت دارد.

در ادامه حسینعلی شهریاری عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در این جشنواره گفت: برای ارتقای سلامت غذایی در کشور هیچ خلاء قانونی نداریم،مشکل جدی ما برای ارتقای سلامت غذایی مردم نظارت است. در یکی از  دولت ها، رییس سازمان استاندارد را به خاطر اینکه گفته بود باید پراید ایربگ داشته باشد عوض کردند، وقتی مزارع ما شناسنامه ندارند نمی توان با متخلفان استفاده بیش از حد از سموم در مزارع برخورد کرد.

وی اظهار کرد: ۲۵ تا ۳۰ درصد مسایل حوزه سلامت غذایی به وزارت بهداشت مربوط می شود و بقیه در حوزه وزارت کشاورزی، وزارت صمت، سازمان استاندارد و دیگر نهادهاست، لازم است سطح سواد سلامت جامعه را بالا ببریم تا مردم مطالبه گر شوند.

شهریاری گفت: امروز بیشترین مرگ و میر ما ناشی از بیماری های غیرواگیر است چرا که روی ورزش های همگانی سرمایه گذاری نکردیم و یارانه را به جای شیر به قند و شکر داده ایم که برای مردم زیان آور هستند.

به گزارش ایرنا سومین جشنواره ملی "صنعت سلامت محور" با رویکرد "ارتقای سلامت محصولات و خدمات" با هدف پایش، رتبه بندی، اعتبار بخشی و تشویق نشان‌های برتر و سازمان‌های متعهد به امر سلامت، عصر روز سه شنبه در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

در این جشنواره، آخرین دستاوردهای صنایع پیشرو در حوزه محصولات و خدمات سلامت محور معرفی شدند و از شرکت های برتر تقدیر شد، کارشناسان صنایع غذایی و دارویی در سومین جشنواره ملی "صنعت سلامت‌محور"، تجربیات خود را در ۲ پنل تحت عناوین "ارائه تجربیات در تولید محصولات و خدمات سلامت‌محور" و "نقش دستگاه‌ها و سازمان‌های سیاستگزار در تولید محصولات و خدمات سلامت‌محور" با یکدیگر به اشتراگ گذاشته و مشکلات این حوزه را بررسی کردند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/RH0U