پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
۴۰ درصد از تریاک دنیا در ایران مصرف می‌شود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، رضا ملک‌زاده روز چهارشنبه در کارگاه تخصصی سلامت و سیاست خارجی افزود: افزایش سواد، دسترسی به آموزشهای همگانی، آب آشامیدنی و کاهش نابرابری های از این جمله است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: در حوزه سلامت نیز پیشرفتهای چشمگیری در خصوص کاهش نرخ مرگ و میر مادران و کودکان، کاهش مرگ و میر تصادفات، دسترسی به واکسیناسیون، بیمه همگانی و شبکه بهداشت داشتیم، سلامت یک پدیده ای است که باید یک دید جهانی داشته باشد و عوارضی که در برخی از نقاط دنیا و یک کشور رخ می دهد، میتواند به دنیا سرایت کند.

وی افزود: در دو دهه گذشته وضع سلامت در دنیا بهتر شده است و حتی کشورهایی که وضع سلامت خوبی نداشتند نیز بهتر شده اند و بسیاری از بیماریهای عفونی کنترل شده است، اما در حال حاضر دنیا با بیماری‌های واگیر مواجه است، با تقویت نظام سلامت می توان به سمت برقراری سلامت و بهداشت بیشتر در جهان رفت.

ملک‌زاده در خصوص وضع سلامت ایران در سه دهه گذشته گفت: در برخی از زمینه ها اقدامات ما کافی نبوده است، از جمله دسترسی به انرژی پاک برای همه، نبود رشد پایدار در شهرهای بزرگ که با خود مسائلی مانند آلودگی هوا را به همراه دارند و اقدامات ناکافی در حفظ آب و هوا، بیماری ها مزمن است و تعهد داده‌ایم که ۲۵ درصد از این بیماری ها را کاهش دهیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تصریح کرد: در حال حاضر ۴۰ درصد از تریاک دنیا در ایران مصرف میشود و گسترش ایدز و بیماری‌های خونی نیز از دیگر چالش های ما محسوب می‌شود که باید برای مقابله با آنها آماده تر باشیم.

به گزارش ایرنا وی در پایان اظهار کرد: در زمینه شاخص هایی نیز ایران در سال ۲۰۱۸ بهترین اقدام را داشته است مانند کاهش آلودگی در خانه، افزایش زایمان‌های ایمن، کاهش مصرف الکل و بیشترین افزایش قد در ایران در دنیا را داشته ایم و همچنین دیگر شاهد لاغری های زیاد در بین مردم نیستیم بلکه با مشکل چاقی مواجه هستیم، شاخص های بد هم شامل تصادفات جاده ای، خشونت ها، بلایای طبیعی، عفونت های جدید مانند اچ آی وی و بیماری های قلبی و عروقی است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/Hkjt