پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
شایع‌ترین اختلالات روانی در سطح جهان اضطراب و افسردگی است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، غلامعلی افروز بزرگترین و شایع‌ترین اختلالات روانی در جهان را اضطراب و افسردگی دانست و گفت: در واقع این اختلالات بیشترین فراوانی را در حوزه سلامت روان دارند که ریشه اضطراب و افسردگی ناامنی روانی، کلافگی فکری، کوفتگی ذهنی، بی‌اشتهایی حیاتی، نتیجه‌مداری، ناکامی‌های مکرر، کاهش اعتماد به نفس، کاهش احساس خود ارزشمندی، فقر انگیزشی و عدم برخورداری از اندیشه تلاش‌مداری و نشاط معنوی است.

وی در خصوص اینکه استرس و افسردگی در چه اقشار و مشاغلی شایع‌تر است؟ گفت: پژوهش‌های انجام شده در حوزه سلامت روان حاکی از آن است که بیشترین فراوانی استرس و افسردگی در افراد ناشنوا وجود دارد، زیرا آنها از شنیدن صوت محروم‌ هستند و در زندگی خود احساس خلاء و اضطراب اجتماعی می‌کنند. در واقع آنها دچار معلولیت پنهانی هستند که ممکن است در برخورد مستقیم با مردم نتوانند تعامل مطلوب داشته باشند. همچنین آسیب دیدگان نخاعی و حرکتی نسبت به سایر اقشار افسردگی بیشتری دارند.

رئیس فدراسیون آسیایی شورای جهانی روان‌درمانی ادامه داد: همچنین زنان متاهلی که بیش از ده سال از زندگی مشترک آنها می‌گذرد و دارای تجارب زیادی از ناکامی‌های روانی- جنسی هستند نیز نسبت به دیگران از استرس و افسردگی بالاتری برخوردارند، زیرا آنها علی‌رغم وجود بعضی ناکامی‌ها صبورانه زندگی می‌کنند. در این حالت فقر جاذبه‌های روانی- رفتاری و جنسی در خانه‌ها حاکم می‌شود که اگر رضایت‌مندی‌ زوجین افزایش یابد، افسردگی و استرس آنها کاهش می‌یابد.

افروز در خصوص اینکه عموما چه مشاغلی سلامت روان را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟ گفت: استرس و افسردگی در مشاغلی که باید افراد در ساعات شبانه فعالیت کنند بیشتر است، زیرا نورون‌های مغزی بدن برای حفظ سلامت روان، در ساعات شب نیازمند بیشترین آرامش هستند، همچنین افرادی که در روز بیش از حد معمول می‌خوابند دچار کم حوصلگی و افسردگی می‌شوند. در واقع شرایط زیستی و روانی انسان در روز به گونه‌ای است که خواب هنگام روز موجب افزایش استرس و اضطراب بیشتر، سندرم پریشانی عاطفی "تندخلقی، حساسیت زیاد و کم حوصلگی" بی‌اشتهایی تحصیلی و کلافگی می‌شود.

وی افزود: بزرگسالان در بازه زمانی ۸ صبح تا مغرب بیش از نیم ساعت و کودکان نیز بیش از یک ساعت نخوابند و شش تا هفت ساعت خواب شبانه آرام باعث تقویت حافظه، جلوگیری از آلزایمر و افسردگی و اضطراب می‌شود.

رئیس فدراسیون آسیایی شورای جهانی روان‌درمانی ادامه داد: در جهان امروز، سلامت روان، تعادل عاطفی، اعتلای نشاط معنوی انسان، برخورداری از نگرش مثبت و اندیشه تلاش‌مداری از جمله موضوعات پر اهمیت در علم روانشناسی به شمار می‌رود. در واقع، انسان‌های سالم و دل آرام و آرامش‌آفرین همواره مثبت‌اندیش، امید آفرین، بخشایشگر، اهل تالیف قلوب، خیر و خیر آفرین، پرانگیزه، تلاش مدار و متوکل هستند.

به گزارش ایسنا افروز در پایان مثبت‌اندیشی، امیدآفرینی، خیرخواهی و خیرطلبی لازمه نشاط معنوی است و سن حقیقی انسان برآیند سه مولفه سن شناسنامه، سن زیستی و سن روانی و بلوغ عقلانی است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/4Bt0