پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بزرگترین تولید کننده خدمات سلامت در کشور است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا زالی در آیین تکریم ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و معارفه سرپرست جدید این دانشگاه که با حضور وزیر بهداشت برگزار شد، با اشاره به پوشش خدمات این دانشگاه اظهار داشت: خدمات بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از نظر مناطق شهری با تفاوت های اقتصادی فرهنگی و اقلیمی ارائه می شود و جمعیت تحت پوشش آن ناهمگون است. این خدمات به جمعیت بیش از ۵ هزار نفری عشایری نیز ارائه می‌شود و حدود ۱۵ درصد از کارخانجات تهران، ۴۴ درصد از کارگران کارخانجات از نظر بهداشت حرفه ای، ۱۲۶ هزار شاغل در اماکن عمومی و ۴۳۰ کارخانه مواد غذایی تحت پوشش این دانشگاه هستند. 

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: هر سال بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می شود و علاوه بر آن، سالانه به طور متوسط حدود ۲۵۰ هزار مورد بستری در بیمارستان‌های دانشگاهی و ۱۸۰ هزار عمل جراحی که عمدتاً پیچیده هستند، برای مردم انجام می‌شود که حجم بسیار قابل توجهی از ارائه خدمات است. 

وی با اشاره به تحصیل ۱۴۰۰۰ دانشجو در این دانشگاه، گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بزرگترین تولید کننده محصولات دانشجویی و خدمات پژوهشی در کشور است چرا که بیش از ۱۴۴۴ استاد در آن مشغول به تدریس هستند که ۶ درصد از آنها اعضای هیات علمی پژوهشی هستند، امسال ۱۱۷۲ دانشجو در این دانشگاه پذیرش شدند که حدود ۲۶ درصد از آن ها سهمیه آزاد بودند که باید با عدالت آموزشی به بازتوزیع عادلانه‌تر سهمیه ها کمک کنیم.

زالی گفت: در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ۱۷ خوابگاه دانشجویی به صورت متفرق در شهر تهران وجود دارد که در آنها ۱۶۲۰ دانشجوی پسر و ۱۶۱۰ دانشجوی دختر ساکن هستند و بیشترین میزان دانشجویان ساکن در خوابگاه‌ها مربوط به مقطع کارشناسی با سه هزار و ۵۰۰ نفر است که نیازمند حمایت های بیشتری هستند و باید در جهت تامین رفاه دانشجویان و همچنین ایجاد شور و نشاط در آنها تلاش کنیم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در حال حاضر ۴ تشکل دانشجویی با سلایق مختلف در دانشگاه فعالیت دارند که در آینده شاهد تکثر این تشکل ها خواهیم بود زیرا اگر دانشجو آزادانه نتواند حرف خود را بزند در آینده مدیر با کفایت و جسوری نخواهیم داشت همچنین ۴۷ کانون فرهنگی دانشجویی و ۵۶ انجمن علمی دانشجویی در این دانشگاه فعال هستند که زیر ساخت بسیار خوبی برای ایجاد نشاط در بین دانشجویان است چون آنها سنگ بنای دانشگاه هستند.

وی یادآور شد: در ۶ سال گذشته کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جشنواره رازی همواره رتبه های برتر را کسب کرده و در حوزه پژوهش، این دانشگاه پیشرو بوده است. وجود ۷۱ مرکز تحقیقاتی، ۵۵ شرکت دانش بنیان و ۵ پژوهشکده تحقیقاتی نشان از پتانسیل بالای پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دارد.

زالی اضافه کرد: در حوزه درمان ۷۵ بیمارستان در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند، از این میان ۵۵ بیمارستان به صورت خصوصی خیریه و غیر دولتی اداره می شوند و باید از بخش خصوصی که همواره در کنار مردم و حوزه بهداشت و درمان بوده اند، تشکر کنیم. بخش خصوصی هیچ گاه رقیب بخش دولتی نبوده و فرصتی برای تقویت خدمات بهداشتی درمانی است و رسالت ما فراهم کردن زمینه های مناسب برای مشارکت بیشتر بخش خصوصی در حوزه بهداشت و درمان است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ۴۶ مرکز جراحی محدود، ۱۸۰۰ داروخانه و ۵۵۰ عطاری و بالاترین میزان زمینهای زراعی استان تهران تحت پوشش این دانشگاه است که البته ۳۵۲ مورد از عطاری ها فعالیت غیر رسمی دارند بنابراین با وجود چنین حجمی از زمین های زراعی تحت پوشش این دانشگاه، لزوم توجه به امنیت غذایی و تامین غذا از مزرعه تا سفره به عنوان یک الگوی ملی ضروری است.

وی خاطرنشان کرد: به مدیران و معاونین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفته ام که تا دو ماه آینده برنامه جامع عملیاتی ۵۰۰ روزه را تدوین کنند که به شکل روزشمار اجرایی و به اداره بهتر دانشگاه منجر شود.

زالی ادامه داد: تاکنون برنامه های بهداشتی در کشور به صورت محله محور اجرا می‌شد اما در فاز بعدی باید بهداشت را به درون خانواده ها ببریم که این کار دشواری است البته در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال های گذشته در منطقه حکیمیه تهران به صورت آزمایشی طرح مشابهی اجرا شده و ۱۲۰ هزار سفیر سلامت در سالهای گذشته، امروز به ۵۶۰ هزار نفر رسیده اند که پتانسیل بسیار خوبی برای اجرای طرح هر خانه یک پایگاه سلامت است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن تأکید بر لزوم بازنگری در آموزش پزشکی و حرکت جامعه آموزش پزشکی به سمت جامعه محور شدن گفت: ۸۵ درصد از آموزش های بالینی، بیمارستان محور است. با وجود طرح بازنگری در آموزش پزشکی که در سال ۸۹ در این دانشگاه انجام شد تقاضا داریم که وزیر بهداشت این دانشگاه را که در تحول آموزش پزشکی پیشرو بوده است را برای اجرای آزمایشی این طرح در نظر بگیرد.

وی افزود: بودجه این دانشگاه در سال ۹۸ حدود ۸۹۰ میلیارد تومان بود که ۳ درصد از آن کسر و به استانداری تعلق می گیرد و باید با تلاش دولت این ۳ درصد در جهت تقویت خدمات بهداشتی و درمانی به دانشگاه ها برگردد اما در مجموع بودجه در نظر گرفته شده برای این دانشگاه در سال جاری، حدود ۸۳۰ میلیارد تومان است که تاکنون ۴۲ درصد از آن تخصیص پیدا کرده البته می دانیم که شرایط کشور دشوار و سخت است. 

به گزارش وب‌دا زالی در پایان اضافه کرد: از سال ۹۶ تا کنون حدود ۸۷۰ میلیارد تومان از سازمانهای بیمه گر مطالبه داریم که این بالاتر از بودجه ما در سال جاری است و باید نسبت به پرداخت این مطالبات راهکارهایی اندیشیده شود چون معدل پرداخت ما در کارانه مربوط به مهر ۹۷ و برای کادر بهداشتی درمانی مربوط به فروردین ۹۷ است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/DbLF