پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
کم توانی ذهنی شایع ترین عارضه مغز و اعصاب نوزادان است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا اشرفی در نشست خبری این همایش افزود: کم توانی ذهنی شایع ترین عارضه مغز و اعصاب نوزادان است که در بین حدود سه درصد نوزادان شایع است، البته شدت این عارضه از خفیف تا شدید متغیر است، مشکل اصلی درباره این بیماری ها این است که علامتی خاصی ندارد و اغلب تا سن مدرسه تشخیص داده نمی شود.

دبیر علمی سی و یکمین همایش بین المللی طب کودکان ادامه داد: این عارضه در صورتی که به موقع تشخیص داده شود در مواردی قابل کنترل است اما ممکن است درمان قطعی نداشته باشد. تبلیغات زیادی نیز در رسانه درباره روشهای تقویت ذهن یا ذهن برتر دیده می شود که جایگاه علمی ندارند و دروغین هستند. بهره هوشی یک امر ژنتیکی است و نمی توان آن را تغییر داد.

وی افزود: یکی از شدیدترین عارضه های مغزی نوزادان فلج مغزی است که بین سه تا پنج در هزار تولد زنده شیوع دارد. این عارضه نیز هیچ ربطی به تغذیه ندارد و بیشتر علل ساختاری در مغز و حوادث حین زایمان دارد که برخی موارد آن با درمان سلولهای بنیادی ممکن است تخفیف پیدا کند.

اشرفی گفت: از دیگر بیماری های مغز و اعصاب نوزادان که شایع است می توان به صرع با حدود یک درصد اشاره کرد اما در مجموع شایعترین بیماری دوران نوزادی تب و تشنج است که در بین حدود پنج درصد نوزادان و کودکان شایع است.

دبیر علمی همایش طب کودکان تصریح کرد: یکی از مشکلات مهم دوران کودکی مساله ترک تحصیل و اخراج از مدرسه است که آثار نامطلوبی روی اعصاب و روان کودکان دارد و به نوعی موجب معلولیت و ناتوانی فرد تا آخر عمر می شود. اختلال یادگیری یکی از عوارض این مشکل است که باید با شناسایی به موقع و درمان آن جلوی این اتفاق ناگوار را گرفت.

وی با اشاره به درمان های نوین بیماری های نوزادان و کودکان به درمان با سلولهای بنیادین اشاره کرد و گفت: این درمان به تازگی وارد عرصه خدمات پزشکی شده و درمان برخی بیماری های کودکان از جمله سرطان های بدخیم یا بیماری های خونی و برخی بیماری های مغز و اعصاب کودکان از جمله فلج مغزی به این روش قابل تخفیف است، برای توسعه این روش درمانی با مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو و حمایت های بیمه ای گسترش یابد.

جمال الدین بیگ جانی، دبیر علمی هفدهمین همایش پرستاری کودکان که همزمان با کنگره بین المللی طب کودکان برگزار می شود نیز در این نشست در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره شایعترین خطای پرستاری در بخش های کودکان گفت: شایعترین خطای پرستاری در این بخش ها گوش ندادن و توجه نکردن به خانواده و همراه کودکان است. این خطای مهم و شایعی است که در ۳ تا ۱۰ درصد موارد منجر به عارضه های جبران ناپذیر و به خطر افتادن جان کودکان می شود.

وی در پایان اضافه کرد: بروکراسی در ارائه خدمات بیمارستانی، بی توجهی به همراهان و خانواده بیماران در بیمارستان ها، مهارت کم پرستاران در توجه به خانواده ها موجب این خطای مهم می شود، در بسیاری از کشورها ملاقات بیماران ساعت خاصی ندارد اما در کشور ما مثلا ساعت ۴ تا ۶ را برای ملاقات تعیین می کند که این امر نشانه توجه کم به خانواده و نادیده گرفتن نقش آنان در سلامت بیماران و کودکان است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/dIBL