پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
۹۰ درصد اقتصاد داروخانه‌ها به بیمه‌ها متکی است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا زالی در مراسم افتتاح دستگاه‌های CT.SCAN  و C-ARM در بیمارستان اختر که با حضور  اعضای مجمع خیرین کشور در بیمارستان اختر برگزار شد، ضمن تقدیر از خیرین جهت تامین هزینه این دستگاه‌ها،  اظهار کرد: سیاست روشن دانشگاه، تبدیل مجموعه بیمارستان اختر به مرکز متعالی ارتوپدیک در کشور است؛ به عبارت دیگر هدف این است که در ابعاد آموزشی، پژوهشی و خدمات درمانی بهترین و باکیفیت‌ترین خدمات ارایه شده و در کلیه فرایندها به مرجعیت دست یابیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اهمیت بحث ارتوپدی در کشور گفت: آمار تصادفات و سوانح  در کشور ما از نرم جهانی بالاتر است؛ به گونه‌ای که بیش از دو برابر نرم جهانی قربانیان تصادفات جاده‌ای ماست که این آمار از ۱۶ تا ۱۷ هزار نفر در سال متغیر است، بخش پنهان این معضل بزرگ مصدومان تصادفات جاده‌ای هستند، آمار مصدومان ناشی از تصادفات و سوانح ۳ تا ۵ برابر آمار فوتی‌هاست که علاوه بر صدمات جدی، عمدتا جوان و از نیروهای کار فعال جامعه هستند که علاوه بر آسیب روحی و روانی ناشی از آن، بار اقتصادی بالایی را نیز بر خانواده و جامعه تحمیل می‌کند.

وی افزود: به طور متوسط سالانه بیش از ۸۰۰ هزار تصادف جاده‌ای در کشور رخ می‌دهد، بیش از ۹۰ درصد قربانیان تصادفات نیازمند مداخلات ارتوپدیک هستند. مشکل بعدی در این خصوص، وارد آمدن آسیب‌های سخت و نرم توامان برای مصدومان است که درمان آن نیازمند مداخلات پیچیده و زمان‌بر است، به عنوان نمونه بیمارستان اختر توانایی و استعداد تدوین گایدلاین‌های ملی در حوزه ارتوپدی را داراست و در همین راستا از وزارت بهداشت می‌خواهیم که نیم نگاهی به حجم انباشته توانایی‌ها و تجربه در بیمارستان اختر داشته باشند.

زالی با اشاره به آمار بیش از ۲۰ هزار تعویض مفصل در کشور گفت: پیش رفتن کشور به سمت افزایش جمعیت سالمندی، تغییرات آرتروزیک و بحث گسترده ناهنجاری های مادرزادی از دیگر مواردی است که اهمیت تقویت و توجه بیشتر به حوزه ارتوپدیک کشور را دو چندان می‌کند، بیش از ۷۰ درصد مراجعان بیمارستان اختر از قشر کم‌برخوردار جامعه هستند، عموما بخش اعظم مراجعان بیمارستان‌های دانشگاه از شهرستان‌ها و از نوع مراجعان ارجاعی نیازمند خدمات درمانی پیچیده هستند که همین امر نیاز و ضرورت حضور و کمک خیرین در حیطه سلامت کشور را پر رنگ‌تر می‌کند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: اداره سلامت کشور بدون مشارکت خیرین ابتر است، به عنوان نمونه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تا پایان شهریور ۹۸ بالغ بر ۹۰۹ میلیارد تومان بدهی دارد که ۱۸۰ میلیارد آن مطالبات پیمانکاری و ۳۶۰ میلیارد تومان مطالبات شرکت‌های دارویی است، رقم طلب انباشته دانشگاه از سازمان‌های بیمه‌گر از سال ۹۶ حدود ۸۳۰ میلیارد تومان مجموعه طلب ما از نظام بیمه‌ای کشور است. در همین راستا بیش از ۱۴ ماه طلب کارانه همکاران اعضای هیات علمی، پرستاران و کارکنان دانشگاه پرداخت نشده، با این حال هیچ زمان کار درمانی و ارایه خدمت را تعطیل نکردند، دانشگاه تا پایان شهریور ۹۸ حدود ۲۳۰ میلیارد تومان به پرسنل بدهکار است، همچنین تا امروز تنها ۴۲ درصد  بودجه سنواتی دانشگاه تخصیص پیدا کرده است.

وی با اشاره به درآمد اختصاصی دانشگاه تصریح کرد: رقمی که دولت در ابتدای سال ۹۸ برای ما در نظر گرفت ۱۳۹۰ میلیارد تومان بود که این رقم تا به امروز ۵۸۰ میلیارد تومان یا ۶۴ درصد میزانِ برآورد شده است. مهمترین علت این کمبود و کسری‌ها این است که این ارقام باید از مردم و بیمه‌ها دریافت شود که مشکلات اقتصادی جامعه نیز در آن تاثیرگذار است، وضعیت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نمادی از سایر دانشگاه های علوم پزشکی کشور است، سلامت نیاز روزمره مردم کشور است، بنابراین حضور و کمک خیرین در این حوزه بسیار ارزشمند و ضروری است و ما نیز قدرشناس تمامی خیرین حوزه سلامت کشور که در شرایط سخت حامی و در کنار مردمند، هستیم، خیرین رقیب بخش سلامت کشور نیستند، باید این فعالیت‌ها و اقدامات ارزشمند خیرین فرهنگساز در سطح جامعه گسترش پیدا کند.

زالی در ادامه در حاشیه برنامه افتتاح دستگاه‌های CT.SCAN  و C-ARM در بیمارستان اختر در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت تهیه این دستگاه‌ها در بیمارستان اختر با توجه به موقعیت خاص این بیمارستان در درمان بیماران ارتوپدی کشور گفت: این دستگاه‌ها با  مجموع هزینه‌ای حدود ۳ میلیارد تومان و با کمک خیرین مجمع خیرین کشور به بهره برداری رسید که مطمئنا کمک بزرگی در رفع مشکلات تشخیصی و درمانی بیمارستان خواهد داشت.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: همچنین بهسازی بخش سی سی یو، آسانسورها، برخی از بخش‌های بیمارستان و "سر در" بیمارستان اختر از اقدامات دیگری بود که با کمک خیرین و شهرداری منطقه محقق شد. البته بهسازی حیاط بیمارستان در جهت ارتقا و مناسب سازی فضای بصری مناسب برای مراجعین از نیازهای دیگر بیمارستان است که به زودی مرتفع خواهد شد.

وی با اشاره به مشکلات داروخانه‌ها در شرایط فعلی کشور اظهار کرد: در حال حاضر ۱۸۱۰ داروخانه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قرار دارند که از لحاظ اقتصادی و به دنبال تحریم‌ها با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کنند، بالای ۹۰ درصد اقتصاد داروخانه‌ها به بیمه‌ها متکی است، داروخانه‌ها به دنبال طلب‌های بیمه‌ای با مشکلات اقتصادی زیادی روبرو هستند و برای رفع مشکلات نقدینگی خود باید وام بگیرند که همین مساله نیز آنها را دچار مشکل کرده است.

زالی با تاکید بر ضرورت کمک و عزم جدی دولت و مجلس برای گذر دانشگاه‌ها و داروخانه‌ها از شرایط اقتصادی فعلی و تحریم‌های ظالمانه، عنوان کرد: ما نیز با همکاری وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و انجمن‌های علمی مرتبط، ارتقای کیفیت داروخانه‌ها را در دستور کار قرار داده‌ایم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به برخی از برنامه های جدید دانشگاه به طرح هر خانه، یک خانه بهداشت اشاره کرد و گفت:‌ در این رابطه برای ارتقای سطح آگاهی‌های جامعه و فرهنگسازی در حوزه سلامت، خانم‌های خانه‌دار به عنوان سفیران سلامت آموزش می بینند.

وی با اشاره به برنامه دیگر دانشگاه در جهت بازنگری آموزش پزشکی اظهار کرد: این طرح با هدف افزایش مهارت‌های عملی دانشجویان پزشکی و آشنایی دانشجویان با مسایل حوزه بالین قبل از فارغ التحصیلی اجرا می شود. در این طرح هر ۳ یا ۴ خانوار با نظارت یک عضو هیات علمی تحت نظر یک دانشجوی پزشکی قرار می‌گیرند تا از این طریق از همان ابتدا با مسایل حوزه بالین به صورت عملی درگیر باشند.

به گزارش ایسنا زالی در پایان با اشاره به مشکلات اقتصادی و بدهی های دانشگاه گفت: بر اساس محاسبات صورت گرفته، مجموع بدهی‌های دانشگاه تا انتهای شهریور ۹۹۰ میلیارد تومان برآورد شده که از این میزان ۱۸۰ میلیارد تومان در بخش مطالبات پیمانکاری است. همچنین ۲۳۰ میلیارد تومان مطالبات کارانه اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه بوده که هنوز پرداخت نشده است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/sqm3