پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
قبض برق در صورت عدم پرداخت قطع می‌شود، اما ما نمی‌توانیم به بیماران تامین اجتماعی خدمات ندهیم
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سعید نمکی در آیین افتتاح پروژه های بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود که در بیمارستان بهار شاهرود برگزار شد، اظهار داشت: در سالهای قبل از انقلاب، دچار بهم ریختگی شاخص ها در نظام سلامت بودیم اما دستاوردهای حوزه سلامت ایران بعد از انقلاب، در عرصه بین المللی، درخشان بود به عنوان نمونه قبل از انقلاب، شاخص مرگ و میر کودکان به ازای قبل از انقلاب در کشور حداقل ۱۲۰ در هر ۱۰۰۰ تولد زنده بود اما امروز این شاخص در حال حاضر در کشور به ۱۳ و در شاهرود به ۱۱ کاهش یافته است.

وزیر بهداشت ادامه داد: در طول سالهای بعد از انقلاب، مرگ و میر مادران باردار به دلیل عوارض بارداری و زایمان به ازای هر ۱۰۰ هزار تولد زنده، به کمتر از یک دهم کاهش و پوشش واکسیناسیون از ۲۵ درصد به حدود ۱۰۰ درصد افزایش یافت و خوشبحتانه امسال توانستیم گواهی کنترل و حذف سرخک را در سطح ملی از سازمان جهانی بهداشت، دریافت کنیم و این دستاوردها، بسیار بزرگ و ارزنده بود اما امروز در عرصه ای پاگذاشته ایم که دچار گرفتار بیماری های غیرواگیر هستیم که برخلاف گذشته با واکسن قابل درمان نیست.

وی افزود: امروز بیماری های قلبی و عروقی، سکته ها، حوادث جاده ای و ناهنجاری های رفتاری و روانی دیگر با واکسن و به تنهایی توسط وزارت بهداشت، قابل درمان نیست و برای کنترل و پیشگیری از این بیماری ها، نیازمند عزم جدی ملی، همکاری و هماهنگی بین بخشی و مشارکت مردم هستیم، طرح تحول سلامت یکی از موفق ترین برنامه های دولت یازدهم و دوازدهم است، این طرح توانست در حوزه هزینه های کمرشکن سلامت، ماندگاری تیم پزشکی در مناطق محروم، رسیدگی به بیماران خاص و صعب العلاج بار سنگینی را از دوش مردم بردارد.

نمکی گفت: اولین گام ما در گام دم طرح تحول سلامت علاوه بر استمرار برخی از بسته های مهم این طرح، تقویت زیرساخت های پیشگیری و درمان سرپایی بوده است تا در مراحل اولیه موفق به شناسایی بیماری ها شویم و امسال تا پایان بهار موفق به استقرار پرونده الکترونیک سلامت در کشور شدیم و گام های موثری در راستای استقرار سیستم ارجاع و پزشکی خانواده در کشور برداشته شده است.

وزیر بهداشت تصریح کرد: امسال بسیج ملی کنترل فشارخون به عنوان یکی از طرح های مهم وزارت بهداشت اجرا شد و درحالیکه انتظار داشتیم ۵۰ درصد از جمعیت ۴۰ میلیون نفری ۳۰ تا ۷۰ سال کشور در این طرح شرکت کنند اما فشارخون بیش از ۳۰ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در کشور سنجش و بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر دارای پرفشاری خون، شناسایی شدند و در صورتی که این طرح اجرا نمی شد، این افراد کاندیدای دیالیز و بستری در بخش های ویژه بیمارستان ها بودند.

وی اظهار کرد: یکی از مهمترین طرح های ما در وزارت بهداشت، طرح "هر خانه، یک پایگاه سلامت" است که با اجرای این طرح درصدد هستیم جامعه محور شدن نظام سلامت را از درون خانواده ها با تربیت ۲۰ میلیون سفیر سلامت با محوریت زنان تقویت کنیم و زنان بتوانند به عنوان اصلی ترین بازوی نظام سلامت و ماندگارترین شیوه مدیریت نظام سلامت به مدیران کشور کمک کنند و با این طرح به دنبال جامعه محور کردن آموزش های علوم پزشکی و آشنایی بیشتر دانشجویان با مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت هستیم.

نمکی ادامه داد: روزی که به وزارت بهداشت آمدم تاکید کردم که باید ارباب رعیتی در بین دانشگاه ها برچیده شود چون دانشگاه باید هویت مستقل خودش را داشته باشد و هیات امنای دانشگاه ها را مستقل کردیم و احکام آنها را خودم ابلاغ می کنم، چون از قبل وعده تاسیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود را داده بودم، از معاونت آموزشی  خواسته ام، موافقت اصولی این دانشکده صادر شود و امیدواریم که خیرین در این زمینه به ما کمک کنند.

وزیر بهداشت در خصوص کارانه پرستاران گفت: از روز اول که به وزارت بهداشت آمدم، با کوهی از مشکلات اقتصادی روبرو بودیم. قبل از پایان سال گذشته، وزارت بهداشت را با 20 هزار میلیارد تومان کسری بودجه تحویل گرفتم. 10 هزار میلیارد تومان مربوط به مطالبات از سازمان تامین اجتماعی، 5 هزار میلیارد تومان مطالبات از بیمه سلامت و 5 هزار میلیارد تومان مطالبات از سازمان برنامه و بودجه داشتیم.

وی اضافه کرد: تامین اجتماعی مطالبات ما مربوط به خدماتی که 18-17 ماه پیش ارائه کرده بودیم را پرداخت نکرده بود و ما هم نمی توانیم از پذیرش بیمه شدگان این سازمان امتناع ورزیم اما وقتی یک قبض تلفن همراه یا قبض برق از میزان مشخصی بالاتر رود، قطع می شود اما ما نمی توانیم از پذیرش بیماران جلوگیری کنیم. ما نمی توانیم از بیمار بپرسیم که شما اصلاح طلب هستید یا اصولگرا و یا بپرسیم به چه کسی رای داده اید و یا بپرسیم در این حادثه تو مقصر بودی یا خودرو یا جاده. من وزیر بهداشت اصولگرا، اصلاح طلب، بدون خط، معتدل، مسلمان، کلیمی، زرتشتی، مسیحی، لامذهب و حتی زندانیان محکوم به اعدام هستم.

نمکی تاکید کرد: با همت و تلاش شبانه روزی نیروهای بهداشتی و درمانی که 17 ماه کارانه نگرفته اند و در بسیاری از موارد، مورد بی مهری و کم لطفی قرار می گیرند، افتخارات بسیار بزرگی از جمله عدم ثبت اپیدمی با توجه به گستردگی سیلاب در عید امسال در کشور داشتیم که مورد تعجب و ستایش دکتر تدورس دبیرکل سازمان جهانی بهداشت قرار گرفت، کاری که با بیمه تامین اجتماعی کردیم این است که مقرر شد 60 درصد از اسناد ارسالی، آخر هر ماه و 40 درصد باقی مانده نیز تا سه ماه بعد، پرداخت شود و معوقات را از این هفته در قالب اوراق می گیریم که به ریال تبدیل و به دانشگاه ها پرداخت می کنیم و سایر معوقات را تا دوماه آینده دریافت خواهیم کرد.

وزیر بهداشت با اشاره به شاخص بالای سرانه تخت در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت: سرانه تخت را قبول داریم اما نه به عنوان یک استاندارد درست در نظام ارائه خدمت. باید کاری کنیم که مردم نیازی به تخت بیمارستانی نداشته باشند و اگر در اولین مراحل بیماری، بیماران را شناسایی کنیم، از تحمیل بسیاری از هزینه ها به مردم و نظام سلامت، جلوگیری و نیروی مولد کشور را حفظ کرده ایم، از چند مرکز بهداشتی و درمانی در شهرستان میامی بازدید کردیم و مقرر شد که تکمیل بیمارستان این شهرستان تا سال آینده در دستور کار قرار گیرد همچنین یکی از مراکز جامع خدمات سلامت در منطقه کالپوش به صورت شبانه روزی فعالیت خواهد کرد و تجهیزات لازم نیز در اسرع وقت و تا شنبه، تامین خواهد شد.

وی ضمن تمجید از اورژانس جدید بیمارستان امام حسین(ع) شاهرود، افزود: این اورژانس یکی از بهترین و مجهزترین بخش های اورژانس کشور است که می تواند به مردم این منطقه و همچنین زائران امام رضا(ع) خدمات مطلوبی را ارائه کند، خوشبختانه امروز مرکز تشخیص و درمان ناباروری بسیار مجهز در شاهرود افتتاح شد. یکی از نگرانی ها و دغدغه های مقام معظم رهبری، بحث رشد منفی جمعیت است که در 20 سال آینده پیش بینی می شود و در وزارت بهداشت، اولین گام ما در این زمینه، تجهیز و راه اندازی مراکز درمان ناباروری است.

به گزارش وب‌دا نمکی در پایان اضافه کرد: امسال علیرغم تمام فشارهایی که دشمنان به ما وارد کردند که در حوزه سلامت به زانو در بیاییم اما در حوزه دارو و خدمات، مشکل جدی نداریم. امروز کمبود دارویی در کشور کمتر از روز مشابه سال گذشته است و تا تیر و مرداد ماه آینده، ذخیره دارو و تجهیزات پزشکی در کشور وجود دارد و از سوی دیگر اقدامات توسعه ای را به خوبی انجام می دهیم و هر هفته تا 20 هفته آینده، 50 پروژه بهداشتی و درمانی در کشور افتتاح می شود.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/gFDo