پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
برای تحقق عادلانه پوشش همگانی بهداشت، باید از فقیرترین قشر شروع کرد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مندیپ اوبرایان در مراسم روز جهانی پوشش همگانی سلامت، بیان کرد: U درUHC که مخفف UNIVERSAL است، به معنی جهانی و همگانی است ، درحالیکه این امر از زنان، کودکان و افراد کمتر برخوردار آغاز می شود. H در UHC، یعنی Health، به این معناست که ما باید به چیزی فرای بیمارستانها بنگریم، ما به خدمات پیشگیری کننده، ترویج دهنده و همچنین درمانی در حوزه سلامت نیاز داریم. ما باید انزوای بیماریها را درهم شکنیم و خدمات را ادغام کنیم. ما نه تنها نیاز به تغذیه با شیر مادر و واکسن و آنتی بیوتیکهای موثر داریم، بلکه به آب سالم، بهداشت مناسب و نظام تغذیه سالم نیازمندیم. ما در جوامع محلی خود به بهورزان در خط مقدم نظام سلامت، به عنوان بازوی کمکی در تقویت مراقبتهای بهداشتی اولیه نیاز داریم. 

نماینده یونیسف در ایران ادامه داد: و بالاخره، C یاCoverage، پوشش، پوشش خدماتی که باعث شود والدین، جوامع و کشورها نه تنها برای "بقا" سرمایه گذاری کنند، بلکه "تلاش مضاعفی" برای دستیابی به جوامعی سالم و پویا داشته باشند که در آن نسل جوان بتواند از افراد مسن و حتی پیر مراقبت کنند، هر ساله، ۶.۵ میلیون کودک در دنیا پیش از رسیدن پنجمین سالگرد تولدشان می میرند و در اکثر موارد، این مرگ و میرهای با دلایلی قابل پیشگیری رخ می دهد.

وی افزود: ۶.٢ میلیون از این کودکان در ماه اول زندگی و یک میلیون نفر از این کودکان در 24 ساعت اول تولد، جان خود را از دست می دهند. به همین دلیل سرمایه گذاری بر پوشش همگانی بهداشت (UHC)، بسیار حائز اهمیت است، یونیسف با توجه ویژه به نیازهای کودکان، به طور جدی، از تحقق رو به رشد پوشش همگانی سلامت حمایت می کند. دیدگاه پوشش همگانی بهداشت (UHC) این است که کلیه افراد خدمات بهداشتی که نیاز دارند، را در اختیار داشته باشند. این خدمات شامل ترویج و ارتقای سلامتی، پیشگیری، درمان و بازتوانی و مراقبتهای تسکینی است، که با کیفیت خوب، قابل دسترس و هزینه مناسب و بدون تحمیل مشکلات مالی برای همگان فراهم باشد.

اوبرایان گفت: برای تحقق عادلانه پوشش همگانی بهداشت، باید با تمرکز بر فقیرترین و کم برخوردارترین قشر شروع به کار کرد. چنانچه این قشر در فعالیت های پوشش همگانی بهداشت در اولویت قرار نگیرند، ممکن است تزریق بودجه های بیشتر و گسترش خدمات درمانی سهوا منجر به افزایش نابرابری ها شود، همانطور که سال گذشته در نشست آستانه شنیدیم، همکاری در زمینه مراقبت های بهداشتی اولیه در سطح جهانی می تواند هماهنگی در ارائه خدمات در سطح کشور را از طریق مکانیسم های ملی و مهم موجود، تجزیه و تحلیل وضعیت مشترک و اولویت بندی ناشی از چرخه برنامه ریزی ملی بهداشت تسهیل کند.

نماینده یونیسف در ایران عنوان کرد: یک چارچوب نظارتی واحد برای مراقبت های بهداشتی اولیه مبتنی بر سنجش اقدامات موجود در راستای پوشش همگانی بهداشت (UHC) و همچنین، رویکردهای ساده برای به راه انداختن هماهنگی بین بخش های مختلف و کمک فنی باعث افزایش کارآیی و کاهش گسستگی می شود، ایران دارای یکی از قوی ترین شبکه های مراقبت اولیه بهداشتی (PHC) در منطقه است، یونیسف این دستاورد را به دولت جمهوری اسلامی ایران تبریک می گوید. طی چهار دهه گذشته، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدامات بسیاری را برای دسترسی عادلانه به مراقبتهای بهداشتی برای همه مردم ایران اجرا کرده است.

وی اظهار کرد: تیرماه امسال، وقتی تهران به عنوان بخشی از همکاری جنوب-جنوب، میزبان نشست دوسالانه منطقه‌ای یونیسف در زمینه سلامت و تغذیه درکشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) با حضور بیش از 60 کارشناس بهداشت از دفاتر منطقه ای و دفاتر مرکزی یونیسف بود، شرکت کنندگان به صورت متفق القول اذعان داشتند که به شدت تحت تاثیر سطح و کیفیت خدمات، منابع انسانی و تخصصی در مراکز مراقبتهای بهداشتی اولیه ایران که بازدید کرده بودند، قرار گرفتند.

اوبرایان ادامه داد: مدیر منطقه ای یونیسف در خاورمیانه و شمال آفریقا، آقای تد چایبان در سفر خود به تهران در ماه اکتبر خطاب به کمیته منطقه ای WHO برای مدیترانه شرقی بر اهمیت تقویت مراقبت های بهداشتی اولیه، به عنوان ابزاری برای دستیابی به UHC، در چهار حوزه زیر تأکید کرد، برخورداری از کارکنان حوزه بهداشت که دارای طیف متنوع و متناسبی از مهارت‌ها هستند، اطمینان از ایمن‌سازی و افزایش مناطق تحت پوشش در کشورها، ادغام تغذیه و سال‌های آغازین کودکی به عنوان خدمات پایه‌ای در مراقبت‌های بهداشتی اولیه و افزایش تعامل با جوامع برای ایجاد خدمات مراقبت‌های بهداشتی اولیه متناسب با نیازهای آنها، یونیسف در حمایت از تحقق پیشرونده پوشش همگانی سلامت (UHC)، همراه با سازمان جهانی بهداشت، به طور گسترده در گسترش پوشش خدمات بهداشتی برای زنان، نوزادان، کودکان و نوجوانان کمک می کند.

نماینده یونیسف در ایران تصریح کرد: یونیسف از توسعه ظرفیت نظام سلامت از طریق آموزش و استقرار کارکنان، بسیج منابع، نظارت بر پیامدهای سلامت و عملکرد سیستم سلامت، بهبود سیستم های تهیه اقلام سلامت و تلاش در بخش های مختلف پشتیبانی می کند. به علاوه، ما از گسترش سیستم های حمایت اجتماعی، از جمله کمک هزینه نقدی و خدمات پشتیبانی اجتماعی، به عنوان یک پاسخ اساسی برای رفع موانع اجتماعی و مالی در دستیابی به پوشش همگانی سلامت، به ویژه برای کودکان کم برخوردار و در حاشیه حمایت می کنیم.

به گزارش وب‌دا وی در پایان اضافه کرد: یونیسف همچنان این حمایت ها را تا دستیابی به پوشش همگانی سلامت، از جمله در ایران در دوره پس از سال 2015، به عنوان سهم مهمی در پایان دادن به مرگ های قابل پیشگیری در مادران، نوزادان و کودکان، ارتقای سلامت و رشد همه کودکان ادامه خواهد داد، ما از وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران برای مشارکت قوی با یونیسف، به خصوص در این دوران سخت رکود اقتصادی، همچنین از آژانس های خواهر یونیسف در سازمان ملل و سایر شرکا برای همکاریشان بسیار متشکریم، یونیسف آماده و کاملا متعهد به حمایت از جمهوری اسلامی ایران در اقدامات این کشور در زمینه دستیابی به پوشش همگانی سلامت برای تمامی کودکان است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/DWNf